Hoe verlicht je je tuin als je geen elektriciteit hebt buiten?

solar tuinlampen

Wat doe je als je graag tuinlampen wilt, maar buiten geen elektriciteit hebt? En je liever ook geen gedoe wilt met kabels aanleggen? Dan is de simpelste oplossing kiezen voor solar tuinverlichting, oftewel lampen die hun energie overdag uit de zon halen! Het is nog milieuvriendelijk ook, en goed voor je portemonnee.

Ik zie niets in het donker!

Hier op het platteland is tuinverlichting wat mij betreft essentieel, want het is hier echt hartstikke donker. Lantaarnpalen zijn er niet, en je hebt ook amper verlichting van andere huizen. Toen we hier kwamen wonen hebben we twee tuinlampen langs ons tuinpad laten aanleggen. Maar één van die lampen is gesneuveld toen mijn jongste zoon er tegenaan leunde, en de andere zorgt voor kortsluiting.

Nu de tijd is verzet merk ik weer mijn verlangen naar goede buitenverlichting, want ik kan amper ons tuinpad zien als we naar dansles gaan bijvoorbeeld. Ik moet echt op gevoel naar onze auto scharrelen. Ik voel met mijn voeten of ik nog op het tuinpad loop, of dat ik per ongeluk van het goede pad ben afgedwaald, het gras in.

Simpele en makkelijke tuinverlichting

Op zoek naar een simpel en makkelijk alternatief voor onze kapotte tuinlampen kwam ik uit bij solar tuinverlichting. Ik ben dol op solar verlichting.Ik houd van het idee dat ik licht krijg via de zon. Bovendien heb je voor een solar tuinlamp geen elektricien nodig. Je plant zo'n solarlamp als het ware zo zelf even in je tuin. Tot mijn blije verrassing blijken ze zelfs het model nostalgische model tuinlamp waarvan ik houd te hebben in een solar versie. Kijk maar:

Solar tuinverlichting
Tuinverlichting zonne energie

Ik heb gekozen voor een solar tuinlamp met twee standen en een bewegingsdetector. Ik houd van dit type romantische buitenlamp.

8 voordelen van solar tuinlampen

 1. Je hebt er geen elektricien voor nodig om buiten een kabel aan te leggen voor een tuinlamp.
 2. Een solar tuinlamp kun je makkelijk verplaatsen. Als je hem op de ene plek zat bent, zet je hem gewoon op een andere plek.
 3. Een solar tuinlamp heeft geen gevolgen voor je elektriciteitsrekening. De lamp doet het immers op zonne energie! Je betaalt dus alleen de aanschafkosten, en daarna krijg je gratis licht.
 4. Dieven houden niet van lampen. Die werken het liefst in het donker, zodat niemand ze ziet. Een solar tuinlamp beschermt je huis in die zin enigszins tegen inbraak. (Oké, dit voordeel telt natuurlijk ook voor 'gewone' lampen).
 5. Solar tuinlampen heb je tegenwoordig in alle mogelijke modellen en stijlen.
 6. Solar tuinlampen zijn milieuvriendelijk.
 7. Een solar tuinlamp heeft weinig onderhoud nodig.
 8. Ze zijn ongevoelig voor stroomstoringen! Als de hele buurt in het donker zit met hun 'gewone' tuinlampen heb jij nog steeds licht met je solar tuinlamp : )

Samenvattend

Wil je verlichting in je tuin hebben, maar heb je daar geen elektriciteit? Geen probleem. Kies dan gewoon voor solar tuinlampen. Zo kun je de tuin verlichten zonder gedoe. Zelf heb ik inmiddels een solar tuinlamp gekocht! Binnenkort zal ik hem laten zien op Huisvlijt : )

Lees ook Je balkon gezellig maken wat er in een noodpakket moet zitten, en mijn post over onze groepenkast!

En vergeet ook mijn post over een houtkachel voor buiten niet.

Heb jij verlichting in je tuin? En zo ja, wat voor soort?

Vergelijkbare berichten

28 reacties

 1. Ik weet niet wat jouw ervaring is, maar het grote nadeel vind ik dat er in de winter te weinig zon is om voldoende energie te geven. Zo'n lamp moet in de winter eerder en langer branden en overdag is er te weinig zonlicht, dus dan brandt ie gewoon te weinig.

 2. wij hebben hier in de polder een lamp met sensor aan de schuur gezet...gaat aan als er iemand voorbij loopt want als ik in donker thuis kom kan ik het sleutelgat niet vinden ????????

 3. Ik heb een aantal solar verlichtingen op mijn schutting, maar zit nu met mijn kerstverlichting waarmee ik de tuin wat wilde opvrolijken maar dus niet kan bijna alles op stroom of batterijen is

 4. Nee, heb ik niet. Wel hebben we van die lantaarns aan ons huis vastgemaakt. Zowel voor als achter. Dus als ik die aanzet is het huis en deels de tuin ook verlicht. Ooit van die goedkope solar-lampjes van de Blokker uitgeprobeerd jaren geleden. Dat was geen succes. Er was amper licht plus om de een of andere reden explodeerden ze zo nu en dan. In die zin dat ik allerlei onderdelen terugvond in uithoeken van onze tuin. Misschien is dit nu anders... Benieuwd naar jouw ervaring en een eventuele blog daarover.

 5. Het is al een paar keer genoemd, zal in de winter weinig opladen en dus weinig goed licht in de tuin. En zo'n interne accu gaat snel stuk, en dat doet je hele lamp niks meer, moet je een nieuwe kopen. Ik ken geen solarlamp die langer dan een jaar meegaat. Het kost je steeds weer nieuwe apparaten, niet fijn voor het milieu dus eigenlijk, al die accu's en plastic dat vrij snel weer in milieu terecht komt.
  Eenmalig een mannetje een buitenlamp laten aanleggen is op den duur gerekend veel voordeliger. Voor jezelf, en voor het milieu.
  Zelf een goede zaklamp in je winterjas of an je sleutelbos hebben scheelt ook. Ik heb sleutelboszaklamp 'NiteCore TIP' die 360 lumen licht geeft, dat is veel en geeft goed licht(er zitten vier standen op dus altijd die felle hoeft niet eens).

  Wat anders, hier in het buitengebied hebben de bewoners een paaltje bij de weg met daarop hun huisnummer in reflecterende stickers. Dit is voor de hulpdiensten zodat die het huis snel kunnen vinden. Hebben jullie ook zoiets in het buitengebied waar jullie wonen?

 6. Ik ken her probleem, woon zelf ook in The middel of nowhere op een boerderij en in de nacht is het echt super donker. Een zaklanp is wel handig en bij de dieren hangt er ook een lantaarn wat het knus en gezellig maakt. En doordat het hier zo donker is slaap ik ook extra lekker ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.