Reacties

Hoe kook je met kinderen? — 37 reacties

 1. Ik kook bijna nooit met de kinderen. Wel bak ik af en toe cakejes met ze. Samen koken of bakken is inderdaad heel gezellig, maar mijn kinderen zijn altijd zo lekker aan het spelen wanneer ik met koken bezig ben. Misschien moet ik eens aan ze vragen of ze het leuk vinden om me te komen helpen in de keuken.

 2. Het leek me heel erg leuk om met mijn kinderen te koken, maar het was niet echt een succes. Als ik ze iets uitlegde begrepen ze me niet (dat is nog steeds vaak het geval, iets met MBTI en ik ben de enige S in huis). Ik stelde dan voor dat ze eerst mee keken dan konden ze zien wat de bedoeling was. Zo heb ik ook lereb koken en dat werkte bij mij prima. Ik kreeg dan uitleg en door het kijken leerde ik heel veel.
  Zoons hadden niet echt die interesse, dus bleef het samen koken vooral beperkt tot samen bakken.
  Nu koken we wel af en toe samen. Groente snijden enzo. Zoons willen graag recepten en ik werk wel volgens recepten, maar ook heel vaak uit mijn hoofd en op gevoel.

 3. Mijn kinderen hebben altijd meegeholpen met koken, en al vanaf acht jaar konden ze zelf een maaltijd maken. Om ze te stimuleren was hier de gewoonte dat wie kookte niet hoefde af te wassen na het eten(wel de keuken opruimen natuurlijk)
  Leuke tip, als je kind iets gemaakt heeft, maak er dan een foto van en stel zo een persoonlijk kookboek samen met foto's en recepten van en voor je kind.
  Voor de ouders van nu, kijk eens op cochef.nl, dat gaat over een manier om samen te koken met je kind, met een taakverdeling erbij(handig voor de ouders die alles te vaak zelf willen doen)

 4. Om straks niet een dochter te hebben die geen ei kan koken, mag zij elke donderdag iets bedenken, gewoon uit iets wat er in huis is, want daar moet ik het ook mee doen. Samen met papa maken ze dan het avondeten.

  • Dat is een leuk idee Judith! Ik vind het inderdaad ook belangrijk dat ze als ze op zichzelf wonen enigszins kunnen koken. En dit is een leuke voorbereiding.

 5. Dochterlief is/was een zeer zeer kieskeurige eter. Lustte echt bijna niks. En daar deed ik dus niet aan. Want gezond eten is heel belangrijk voor me. Dus ik ben altijd bezig gebleven met haar eetgedrag. Wij houden van koken en alles wordt from scratch gemaakt (ook door allergieën maar ook doordat het gezonder is). En zij helpt heel graag mee! Als ik kook helpt ze eigenlijk altijd (ze is 7) en intussen wordt ze handig (toen ze kleiner was was het wel een uitdaging soms als je even wile opschieten!)
  Zo mocht ze van de week helemaal zelf de worstjes bakken. Door haar zo erbij te betrekken wordt ze zich bewuster van wat eten is: brandstof voor je lijf. En het eten gaat gelukkig steeds beter.
  Ze is trouwens nu met papa beneden taart aan het bakken voor vanmiddag :-)

 6. Ik kook te weinig met de kinderen. Een paar jaar geleden, toen ik minder werkte, kookten we samen in het weekend maar dat is door te weinig tijd en te moe en al dat soort stomme dingen veel minder geworden - dat vind ik ook heel jammer want het is superleuk om met de kinderen te koken!! Wij deden op een gegeven moment elke zondag een nieuw toetje uitproberen. Mijn middelste is gek op koken en helpt soms mee met het 'reguliere' avondeten.

  • Ik snap heel goed dat als je druk en moe bent, dit soort dingen als eerste 'van de kar' vallen. Koken met kinderen vraagt toch meer van je, dan gewoon snel even in je eentje wat klaarmaken.

 7. Ik heb van de week voor het eerst iets gebakken met mijn zoontje. Hij is nu 22 maanden en hij vond het leuk om te helpen. Ik maakte wel al het beslag tijdens zijn middagdutje. Maar hij vond het leuk om de vormpjes in het deeg te duwen. En om de hele tijd het deeg te eten. Super leuk en we gaan het zeker vaker doen.

 8. Samen boodschappen doen hoort er idd ook bij. En rotzooi met koken, tja dan is met kinderen nu eenmaal, maar ook zo weer opgeruimd.

  Koekjes of cake bakken doen we hier ook geregeld. Of samen pizza maken. En dan mogen de kinderen natuurlijk zelf beleggen.

  Wat de kinderen hier leuk vinden ( 2 en 5) is om in de pannen te roeren of de sausjes erbij te schenken.

 9. Vroeger niet, maar inmiddels kan ik vooral met onze oudste (vroege twintiger) heel goed samen koken. Ook in een kleine keuken werken we goed samen, lopen elkaar niet in de weg en slagen er in de keuken netjes achter te laten. Reuze gezellig.

 10. Ik kook eigenlijk nooit met mijn kinderen, maar wordt toch wel enthousiast als ik dit soort blogs lees. Denk dat ik dit weekend maar de keuken in duik om een lekkere herfsttaart te maken. :)

 11. Ik vind koken met kinderen zo leuk! Op mijn werk doe ik het dan ook graag met groepen kinderen. En ik raad het vaak ouders ook aan als hun kind moeilijk eet, door zelf mee te helpen gaan ze eten meer waarderen en willen ze het vaak ook wel proeven.
  Ik wil het dan ook echt samen met mijn dochter gaan doen zodra ze ouder is.

 12. Ooh ja echt zo leuk om samen te koken en bakken. Nu ik verlof heb, laat ik Noah heel vaak helpen. Het scheelt dat we dan samen lekker aan de slag zijn en een doel hebben. Die laatste loodjes van de dikke buik wegen toch wat zwaarder en dan vind ik gezellig iets bakken en oppeuzelen rustgevender dan achter hem aanrennen het hele huis door. ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>