Reacties

Hoe houd je je aan je budget? — 27 reacties

 1. Ik werk niet met een budget. Maar houd wel alles netjes bij. In het kader we willen meer sparen heb ik pas geleden alle financiën op een rijtje gezet. Gekeken wat we te besteden hebben per maand na alle vaste lasten. Er blijft voldoende over om ook echt te kunnen sparen!
  Maar ik denk wanneer je minder te besteden hebt een budget stellen ook gewoon nodig is. Wil je goed de maand kunnen rondkomen.

 2. Wij hebben een budget, nu nog de kunst om het vol te houden.
  Dat zal het moeilijkst zijn.
  Te vergelijken met afvallen, dat lukt vaak prima. Maar daarna het gewicht behouden is veel moeilijker. Er piept snel iets tussen wat je niet bedacht had.

 3. Nee ik werk niet met budgetten. Alles zit in mijn hoofd en elke maand ben ik weer verrast dat het klopt. ik werk wel met verschillende rekeningen. Als de rekening voor de dagelijkse hap leeg is, merk ik het vanzelf.

 4. Ik werk niet met budget, maar denk altijd 3 keer na voor ik iets koop. Daarbij vraag ik me vaak af of ik het wel nodig heb. Boodschappen doe ik altijd zo voordelig mogelijk, veel huismerken, soms aanbiedingen(als ze echt lonen).

  • Ik zou me wel voor kunnen stellen dat dankzij een budget het dan weer makkelijker is om te beslissen of je iets zult kopen Irene. Als het budget het toelaat kan het dan.

 5. Ik lees hier boven dat er weinig mensen zijn die met een budget werken, maar het lijkt mij zo fijn aangezien ik nou eenmaal grenzen nodig heb, haha. Ik ga je tips zeker gebruiken aangezien ik al van plan was om in ieder geval met een boodschappen budget te gaan werken.

 6. Fijne tips! Ik werk over het algemeen ook niet met een budget. Soms is het even nodig en dan let ik extra op mijn uitgaven, maar meestal blijf ik gelukkig al aardig 'binnen de lijntjes'.

 7. Ik maak een maandmenu om mijn budget in het oog te houden. Kledij word vaak 2de hands gekocht zodat er centjes over zijn voor dure aankopen zoals schoenen of winterjassen.

  • Heel verstandig Saar. Hoewel je tegelijkertijd ook wel echt geld kunt besparen bij de Action. Je moet alleen erg oppassen dat je niet van alles koopt dat je niet nodig hebt.

  • Een aparte rekening voor de boodschappen hebben wij ook. Dat is erg prettig vind ik. Zo houd je die uitgaven goed gescheiden en duidelijk in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder