Reacties

Het boek en het badwater: eBooks versus papieren boeken — 20 reacties

 1. Als ik het succes van grote boekwinkels zie (Donner o.a.) en de enorme stapels boeken over alles en nog wat, lijkt het papieren boek nog lang niet weg. Een e-reader is makkelijk, maar een echt boek heeft een ziel en zou ik niet graag missen.

 2. Mijn e-reader zou ik niet willen missen. Ik woon in het buitenland en kan via een abonnement zo veel boeken downloaden als ik wil. Voor mij is dat een uitkomst, heb mijn hele leven al veel gelezen en kan op deze manier Nederlandse boeken lezen terwijl de kosten binnen de perken blijven.
  Papieren boeken zijn veel mooier natuurlijk, maar zoals in het boek ook staat : het gaat om de inhoud en niet om de verpakking !

  • Je kan voor 10 euro per maand bij bol.com een abonnement nemen en onbeperkt boeken lezen. Je kan dit elk moment stopzetten. Ik vind een e reader erg prettig, een boek neemt veel ruimte in en is soms moeilijk vasthouden.

  • ik ben fan van kobo plus. Zelf zoek ik op de website van bol naar nieu te lezen boeken en kijk dan ook bij de tips van "andere lezers lazen ook van deze schrijfster" Of ik zoek speciaal op thema/ zoekwoord. Maar gratis is het natuurlijk niet.
   Papieren boeken "bladeren" beter of even snel terug naar xx pagina's terug om nog eens na te lezen. Of als er een stamboom/ woordenlijst enz. in staat. Ebooks lenen via kobo doe ik veel en als ze niet bevallen zijn ze zo weer verwijderd. Maar net als in een echte bieb, ze hebben niet alles

 3. Oh yes, ook ik ben nog steeds groot fan van papieren boeken. Als ik een boek koop, is het sowieso een papieren exemplaar. Bij de bieb leen ik wel digitale boeken, maar daar zou ik dus geen geld aan uitgeven. Het grote voordeel van digitaal lezen vind ik wel het lampje in m'n eReader. Soms denk ik dat ik gewoon twee boeken ga lezen: Een 'echte' voor lekker op de bank en een digitale voor in bed;).

  • Bij ons in de bib (in België) kan je helaas alleen papieren boeken lenen. Ik vind dat een beetje vreemd, in tijden waar alles digitaal verloopt. Maar ze willen er niet aan.

 4. Je kan op een kindle uitzetten dat hij van alles bijhoudt. Hoe uit het dan daadwerkelijk staat weet ik niet. En je kan natuurlijk de wifi uitzetten.

  Ik houd heel veel van papieren boeken maar in de bieb hier is alles Noors (duh) en ik lees dat niet zo snel als Engels of Nederlands, dus ik ben gek op e-books. Ook handig als je in bed leest, qua niet zo zwaar.

 5. Ik ben dol op mijn ereader op mijn iPad mini. Ik lees eigenlijk nooit meer echte boeken. Vooral het tijdens het lezen op Google zoeken vind ik erg leuk. Wel valt me op dat ik vaak de titel niet weet van het boek dat ik aan het lezen ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder