Reacties

Ik word gek van het gesnurk van mijn man! — 43 reacties

 1. Mijn vader had zo’n klemmetje voor in de neus. Geeft je me lucht en vermindert snurken enorm. Te koop bij de drogist.

  Het lijkt me echt de hel, een hard snurkende partner! De mijne krijgt bij het minste snurkje al een zet, de arme jongen ;)

 2. Geloof het of niet: ik heb er naar leren luisteren tot ik het kon verdragen. Toen lukte het slapen van mij ook.
  Oordopjes hielpen te weinig en zaten niet lekker, apart slapen was geen optie.

 3. Een tennisbal in z'n hemd naaien. Wil hij op z'n rug draaien dan voelt dat niet prettig en draait hij vanzelf op z'n zij en dan snurken de meeste mensen niet..........

 4. Mijn man snurkt ook vaak en hard. Maar ik snurk zelf ook ! Omdat een goede nachtrust ook heel belangrijk is slaapt mijn man vaak op de logeerkamer. Dat is helemaal niet erg want dan slapen we tenminste allebei goed.
  De oordopjes van was zitten trouwens lekkerder dan die schuimdingen en ze houden geluid beter tegen.

  • Ja, dat is een mooie en positieve manier van er naar kijken: het is niet erg om apart te slapen omdat je dan allebei goed slaapt. Maar ik voel daar toch een boel weerstand tegen.

 5. Weet je zeker dat het door zijn gesnurk komt? Ik slaap ook al een paar nachten slechten mijn man snurkt niet. Misschien heeft het iets met de volle maan te maken?

 6. Dat is echt heel vervelend! Ik ben benieuwd of de oordopjes iets doen. Ik vind oordoppen zelf heel vervelend; blijven niet zitten enzo, maar ik ben dus benieuwd of ik de enige ben.

 7. Ik gebruik de oordopjes van was, die sluiten inderdaad beter af. En vriend gebruikt neusstrips, breatheasy of breatheright ofzo. Strips die je dus óp de neus plakt en die trekken de neusvleugels wat open. Sporters gebruiken t ook. Etos, kruidvat etc. Helpt hem goed. Ze zijn alleen gemaakt voor eenmalig gebruik en zijn vrij duur, maar een beetje hansaplast om ze op nacht 2 en 3 ook nog te helpen plakken werkt prima;-)

 8. En weet niet of je man bereid is om er iets voor te doen, maar didgeridoo spelen schijnt heel erg te helpen voor de ´snurkspieren'

 9. Ik heb zelfs al 8 jaar oordopjes, speciaal laten aanmeten,bij een gehoorspeciaal zaak ze kosten wel wat, maar ik vind ze ideaal, en verder heeft mijn man sinds 2 jaar een snurk beugel, ook niet goedkoop, verre van dat, maar het helpt echt!
  dit zijn bij ons de enige dingen die uiteindelijk gewoon werken.

 10. Inclined Bed Therapy (even googelen). Dat wil zeggen klossen o.i.d. onder het hoofdeinde van je bed zetten, zodat het bed schuin staat. Wij hebben dat al een paar jaar en ik hoor mijn man nooit meer snurken!

  • Dan kan je beter een elektrisch bed kopen zoals een Auping met 2 aparte matrassen, kan de snurken deze omhoog zetten en de partner heeft er geen last van. Ik heb er ook veel baat bij als mijn voeten gezwollen zijn, zet ik voeteinde omhoog. Het is even een investering, maar je doet er jaren mee.

  • Maar'schuin' slapen is wel iets anders dan een Auping bed, Marrie. Je verhoogt je bed (het hoofdeinde) met 10-20 cm, zodat het hele bed schuin staat. En je voeten liggen dus lager dan je hoofd. Heel gek in het begin, maar het schijnt veel gezondheidsvoordelen te hebben. het bevalt ons in ieder geval heel goed.

  • Wat fijn dat dit uitkomst bood Liesbeth! Ik houd het in gedachten als mogelijke oplossing. Op dit moment wil ik eigenlijk liever niet een heel nieuw bed kopen.

  • Dat is ook niet de bedoeling, Nicole. Wij slapen al 40 jaar in hetzelfde bed, en we hebben er gewoon een paar houten klossen (eigenlijk dikke plankjes) onder gezet en dat functioneert prima. je moet er alleen aan wennen want het is een beetje een raar gezicht en het voelt in het begin ook 'apart'. Maar goed, kijk maar eens, het is maar een idee ...

 11. Een vriend van mij heeft een slaapmasker op als hij slaapt.Voorheen snurkte hij enorm, met momenten van niet-ademen ertussen gevolgd door enorme snurken. Apneu heet dat. Hij was altijd moe.Sinds het slaapmasker(CPAP apparaat) slaapt hij goed en is niet meer moe, maar snurkt ook niet meer.

 12. Ik ben zo blij dat ik single ben. Ik haat het als iemand mijn slaap verpest. Mijn zusjes snurken ook. Pfff ik doe dan oordopjes in mijn oren of zet de ventilator aan.

 13. Dan kan je beter een elektrisch bed kopen zoals een Auping met 2 aparte matrassen, kan de snurken deze omhoog zetten en de partner heeft er geen last van. Ik heb er ook veel baat bij als mijn voeten gezwollen zijn, zet ik voeteinde omhoog. Het is even een investering, maar je doet er jaren mee.

 14. Mijn man snurkt heel stevig, vooral sinds hij wat zwaarder is. Ik had er voorheen toen hij veel lichter en minder snurkte al last van maar tegenwoordig is het niet meer te doen. Ik heb speciale oordopjes (die heb ik al een paar jaar) en die zijn fantastisch maar het luide gesnurk komt er dwars doorheen. Nu slaapt hij noodgedwongen op zolder (logeerkamer) maar ondanks dichte deuren, oordopjes, de verdieping verschil en een slaappilletje wordt ik er nog steeds regelmatig wakker van. Ik vind het echt niets, zo apart slapen, maar samen kan tegenwoordig echt niet meer. De hel, dat snurken!

  • Jeetje, dan snurkt hij echt wel superhard Melanie. Wat vervelend voor jullie allebei. Apart slapen zou ik ook niet ideaal vinden, maar ja, als je anders allebei niet kunt slapen moet je wel.

 15. Oei, da’s lastig. Die van mijn piept en kreunt veel ‘s nachts van de (zenuw)pijn. Ook wel eens oordopjes geprobeerd maar toen kon ik juist niet slapen. Ik vond dat zo akelig. Heel claustrofobisch. Als hij veel pijn heeft, doe ik wel eens oordopjes met zachte muziek in. Dat werkt beter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder