Reacties

Het geheim van schemeren! — 66 reacties

 1. Schemeren is zó niet mijn ding. Bij mij gaat al heel snel het grote licht aan. En als ik eet, wil ik ook zien wat er op mijn bord ligt;). We waren er thuis allemaal een beetje mee besmet. Als we aan tafel gingen, ging direct het licht boven de tafel aan. Ik doe dat nog steeds en ik vind 't prima. Ik heb gewoon graag goed zicht;).

 2. Ik restaurants schemeren ze ook vaak. Lastig om de kaart te lezen, maar wel goed voor de sfeer. Ik hou ervan in de avond schemer te hebben in plaats van fel licht.

 3. Wij zijn echte schemeraars, al is dat eerlijk gezegd vaak omdat we te lui zijn om een (schemer)lamp aan te steken eens we lekker zitten. Om te eten heb ik wel graag voldoende licht.

 4. Schemerlampen en schemeren vind ik héérlijk.

  Enkel bij het eten heb ik liever meer licht, sommige restaurantjes gaan echt te ver in het schemeren, waarbij ik het gevoel krijg 'op de tast te moeten eten'

  Met het ouder worden heb ik precies wel meer nood aan licht om goed te zien.

 5. Hoi Nicole,

  ja... schemeren!
  Ik ben helemaal voor.
  Ik kende het niet, totdat een jaar of tien geleden een kennis mij vertelde van het schemeren.
  Er werd bij haar thuis niet eens een lamp aangedaan, maar men zat heerlijk te mijmeren, tot het toch te donker werd.
  Ik doe het regelmatig, maar eerlijk gezegd: ik vergeet het nogal eens.
  Gelukkig heb jij het weer onder de aandacht gebracht.
  Ik ga het weer doen, maarrrrr zonder lamp, want een half uurtje is genoeg!

  Voor jou een mooie zomer en tot later!
  Groetjes van Marlou

 6. Schemeren, dat doe ik altijd maar niet zo dat we in het halfdonker bij een dievenlampje zitten. Het is meer de verdeling van niet-te-grote-lampen.
  Zo kan ik ook nog lezen.

 7. Hmm, ik heb slecht slapende kinderen, dit zou best wel eens de oplossing kunnen zijn. Vooral omdat bij ons de lampen 's avonds altijd fel aan staan. Het zou zelfs kunnen dat ze hierom in de winter slechter slapen dan in de zomer. Wat een eye-opener!

 8. Helaas kan ik niet meer lezen bij schemerlicht! Wel met leesbril, maar dan is tv kijken wazig. Dus het licht moest iets feller en er moest een nieuwe lamp komen! :-). Toch blijft schemerlicht het gezelligst.

 9. Bij schemer lezen lukt niet meer, toch iets meer licht nodig. Leuke boeken van Cissy van Marxveldt, ik heb ze vroeger allemaal gelezen. Was er verslaafd aan.😁

 10. Grappig, had er nooit bij stil gestaan dat schemeren ook functioneel kan zijn. Klinkt eigenlijk heel logisch. IK vind het inderdaad rustgevend, zeker aan het eind van een drukke dag. Ik ga deze kennis meenemen en vaker bewust toepassen - is nog positief voor de energierekening ook!

 11. Jazeker. Mijn man houdt niet van vel licht. Doe die bouwvakkerslamp eens uit zegt ie dan haha. Dus dan liever paar kleine schemerlampjes aan.

 12. Op vakantie vind ik het heerlijk als het gaat schemeren inderdaad lekker gezellig. Maar thuis werk ik vaak 's avonds en dan vind ik het maar irritant dan zie ik het net niet meer goed :P

 13. Ik hou ook wel van "schemer", ik maak ook weinig melatonine aan en moet dat bijnemen, maar ik merk wel degelijk verschil bij het gaan slapen als ik ergens zat waar heel veel licht was. Zoals bij veel merk je dat die dingen pas veel doen als je er echt last van hebt, vermoed ik! ;) Zo heb ik ook een blauwe lichtfilter op al mijn schermen die in werking treedt wanneer het begint te schemeren... ;)

 14. Weg met de felle lampen! We hebben wel een lamp die wat feller schijnt boven de eettafel, maar dat is puur functioneel. En los daarvan is het een gezellige schelpenlamp uit Bali (zelf in mijn koffer gepropt. Niet eenvoudig, wel gelukt) en zetten we 'm gewoon niet te fel. Verder hebben we in de woonkamer eigenlijk alleen maar schemer- en vloerlampen. Ook wel een leeslamp, maar die staat bijna nooit aan.

 15. Ik vind schemeren vooral lekker nu in de zomer: lang buiten in de tuin zitten en het langzaam donker zien worden. De vuurkorf gaat aan, we zetten wat kaarsjes neer en pakken er een drankje bij. Heerlijk relaxed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>