Help, mijn man heeft corona

partner met corona
Ik had nog wijwater van Allerheiligen

Op zondagavond werd mijn man plotsklaps snipverkouden.

‘Doe anders even een zelftest. Gewoon voor de zekerheid,’ adviseerde ik hem

Tot ons beider verbazing was de test nog positief ook.

Wat betekent dit voor mij?!

Altruïstisch als ik ben vroeg ik me bezorgd af:

‘Wat betekent dit voor me, myself and I?!’

Op de site quarantainecheck.rijksoverheid.nl/nl kun je met een kort stappenplan kijken wat je moet doen als een huisgenoot corona heeft.

Daaruit kwam het advies dat ik in niet in quarantaine hoef.

Zeg maar dag tegen je filosofiegroepje…

Maar ook stond er:

‘Het advies is wel om contact met ouderen en kwetsbaren te vermijden tot 10 dagen na het laatste contact met iemand met corona.’

Mijn filosofiegroepje heb ik daarom met pijn in mijn hart afgezegd, want daar ben ik de jongste ; )

Hoe nu verder?

Vooralsnog is mijn zelftest negatief.

Dus nu is het zaak om uit de buurt van mijn echtgenoot te blijven denk ik.

N.B. Inmiddels heeft de officiële test bevestigd dat hij corona heeft. Hij heeft slechts milde klachten gelukkig, en loopt pontificaal in pyjama en badjas door het huis.

Dat dan weer wel.

Leestip: Geen smaak meer door een verkoudheid en Superol.

Similar Posts

17 Comments

 1. Het veiligste is je man opsluiten en eten geven onder de deur door.
  Maar is ook niet echt gezellig.
  Een spoedig herstel voor je man, dan kunnen jullie straks gezond verder. Hans

 2. Mijn zoon had corona,is wel al die tijd uit onze buurt gebleven,wij zijn met z’n vieren,bleef in zijn eigen kamer en als hij beneden kwam met mondkapje en afstand houden,en wij hebben allemaal niets gekregen,dus het is niet zo vanzelfsprekend dat iedereen het krijgt.

 3. Jammer dat die vaccinaties niet voldoende beschermd hebben, maar er is ook een positieve kant.

  Het is nu vooral de milde Omicron variant die rondwaart. Dus als het niet erger wordt, kreeg hij nu een natuurlijke vaccinatie. Gelukkig geeft een Omicron besmetting niet alleen maar milde ziekteverschijnselen, maar ook de beste bescherming tegen alle bestaande corona varianten die op dit moment beschikbaar is.

  Misschien raak jij nu ook besmet, misschien niet. Er blijkt steeds vaker dat sommige mensen er niet vatbaar voor zijn. Gelukkig heb je net een vitamine boost gekregen van je arts. Vitamines heb je nodig als bescherming tegen besmettelijke ziekten. Dat stelt je eigen immuunsysteem in staat om de virusdeeltjes te vangen en af te voeren.

  Zorg goed voor je man en jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.