Reacties

Geen smaak meer: van paar weken tot 2 jaar? — 41 reacties

 1. Ben gelukkig (even afkloppen) al heel lang niet meer verkouden geweest, maar als ik dat ben dat heb ik ook nooit smaak en reuk. Alsof je in een pak watten leeft, vreselijk! Ik heb dan ook helemaal geen zin om te eten of om het klaar te maken. Alles smaakt toch naar niks... Als ik toch snel even wat wil proeven snuit ik even mijn neus, dan heb ik een paar seconden smaak en kreun en steun ik daarna weer ach en wee van ellende :)

 2. Mijn reukvermogen is erg goed. Ik vind het niet erg om minder te ruiken. Ik ben nooit mijn hele reukvermogen kwijt.

  Als ik buiten kom dan ruik ik precies waar een hond of kat zijn behoefte/plas heeft gedaan. Ik ruik nog 100 meter lang het parfum van iemand die mij voorbij gefiets is. Op zich niet erg ware he tniet dat ik van veel chemische luchtjes hoofdpijn krijg die uren kan aanhouden.

  Mijn moeder daarentegen ruikt vrijwel niks meer. Gelukkig is haar smaak wel redelijk in takt. Geuren als knoflook, ui, vanille ruikt ze nog wel. Maar een stink vaatdoekje of rottend eten in de koelkast weer niet.

 3. Gelukkig is je gehoor nog wel in orde en kan je toch de man tot orde roepen ;)
  maar idd geen geur en smaak meer hebben is errug vervelend.
  groet

 4. De Chinese geneeswijze heeft wel een antwoord op dit soort klachten. Er lopen vele meridianen over en door ons lichaam, waar de energie doorheen stroomt. Ook deze kunnen verstopt raken, maar dan op fijnstoffelijk niveau. Een bezoek aan een Acupuncturist is een goeie mogelijkheid om te voorkomen dat het erger wordt. Je zou ook de acupunctuur punten in de omgeving kunnen masseren, dat is een goedkopere oplossing. Op naar de bibliotheek, daar vind je ws. een goed boek hier over.

 5. Ik kan ruiken dat werkt goed maar mijn smaak is al zo'n 2 jaar verdwenen.
  Ik denk dat het komt omdat ik al jaren in mijn oren zit met wattenstaafjes of zelf met prikkers om de jeuk aan te pakken

 6. Sinds een week geleden een fikse keelontsteking opgelopen, direct gestopt met roken (terwijl ik ong 15 jaar aan een heb gerookt) Dronk eerder ook erg graag koffie, maar dat krijg ik niet meer weg... alles smaakt zoveel anders terwijl mn keelpijn nu zo goed als over is... hoop toch echt dat mn smaak weer gauw terug komt, want dit is zo niet leuk meer!

 7. Gelukkig heb ik dat nooit gehad! Alleen een paar jaar geleden af en toe een paar uur en dat kwam door één of andere mondspoeling. Gelijk ook weer mee gestopt, want ik vond het zó vervelend.

 8. Ik heb er toevallig sinds een week last van. We zijn ook zo vaak verkouden geweest de afgelopen periode! Hopelijk is alles snel weer het oude. Geen smaak hebben vindt ik echt niet grappig.

 9. Wat lijkt me dit onwijs vervelend! Ik ken het zelf (gelukkig) niet, maar kan me voorstellen dat je er onzeker van wordt. Ik ga zelf bij eten ook altijd af op geur en hoe het er uit ziet. En als een van die twee dan wegvalt, erg lastig ja.

 10. Wat enorm balen zeg! Reuk is zo'n belangrijk orgaan! Gezien bij oma van mijn ex, die was 100 maar haar reuk/smaak was weg, echt ellende, kon niet meer genieten van eten. Hopelijk bij jou gauw weer weg.

 11. Ik heb het ook gehad vorige maand. Nu weer helemaal ok.
  Het duurde toch wel meer dan een week.
  Ik ben gewoon zelf begonnen met geurtraining, met flesjes zuivere etherische olie die ik nog had liggen (ik heb een heel assortiment) en dat werkte goed, verspreid over een dag verschillende keren ruiken, diep opsnuiven en de geur proberen te herkennen. Soms rook ik een dag weer veel minder en dan weer een dag méér.
  Geur is voor mij belangrijk, ik ruik ook veel beter dan gemiddeld, dat merk ik bijna continu, dan ruik ik dingen die anderen (nog) niet ruiken. Ik hou ook veel van geur!

 12. Die foto :D, briljant! Maar zonder gekheid. Het lijkt mij heel naar. Toevallig moet ik nu denken aan (kookboekenauteur) Joke Boon. Ondanks dat zij geen reukvermogen meer heeft staat ze heel positief in het leven en heeft ze niet alleen kookboeken maar ook een boek over het verlies van je reukvermogen geschreven. Gisteren heb ik haar recept gemaakt van spruitjessoep trouwens. Heerlijk!

 13. Mijn mama heeft dit, ik vind het echt erg voor haar. Ondertussen heb ik je artikel gedeeld. Hoop dat ze het gaat lezen. Het lijkt me vreselijk als je geen smaak of geur hebt.

 14. Ik heb drie maanden geleden corona gehad en daarna een flinke griep. Ik heb zo'n drie maanden lang niks geroken. Nu merk ik dat er heel langzaam weer wat ruik terug komt. Vleugjes wasmiddel of kattenbak die mijn neus binnen dringen. Ik had nooit durven zeggen dat ik blij zou zijn als ik de kattenbak weer ruik. Maar ooh wat was ik blij toen ik deze voor het eerst weer rook. Want ik krijg nu ook langzaam aan mijn smaak weer terug. heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>