Hema punten: gratis winkelen bij de Hema?

Hema klantenpas

Meestal negeer ik reclame-achtige mailtjes en gooi ze zonder ze een blik waardig te gunnen in mijn virtuele prullenbak. Maar soms weten bedrijven toch mijn onwillige aandacht te trekken. Dit keer was dat de Hema, die mij in de titel van het mailtje persoonlijk toesprak:

Nicole, haal nu je gratis product op voordat het te laat is!

Als rechtgeaarde Nederlander werd mijn aandacht getrokken door de combinatie van de woorden 'gratis' en 'product'. De waarschuwing dat het anders misschien wel eens 'te laat' zou kunnen zijn, zorgde er definitief voor dat ik het mailtje open klikte.

Hema klantenpas

Ik kreeg dit mailtje vanwege mijn Hema klantenpas. Elke keer dat ik iets koop presenteer ik hem aan de kassière en zij scant hem dan. Op die manier verzamel ik punten die me korting opleveren.

Niet dat ik die kortingen vaak gebruik, want ik vind het Hema klantenpas systeem een gedoe. Je moet met je punten namelijk eerst hééélemaal een Hema voucher kopen om de korting te kunnen krijgen. En daarvoor heb je internet nodig, wat ik niet heb, dus dat schiet allemaal niet op.

Waarom ik dan toch altijd mijn Hema klantenpas laat scannen? Dat is het idee: 'Baat het niet, het schaadt ook niet,' en de angst wat mis te lopen als ik geen Hema punten krijg.

Gratis winkelen bij de Hema?

Terug naar het mailtje. Dat beloofde mij een 'gratis HEMA product om van te smullen. Bovendien vertelden ze me dat ik nog 217 punten heb. Daaronder stond heel praktisch een link om ze meteen in te wisselen.

Inmiddels was ik helemaal in hun ban, dus klikte ik enthousiast op de link en de belofte van een gratis lekkernij. En toen kreeg ik dit te zien:

Screen Shot 2019 07 03 at 12.33.19

En nog meer leuke aanbiedingen, maar zo'n grote schermafdruk kan ik niet maken...

Wat ik hiervan best kan gebruiken

Vaak vind ik de kortingen van de Hema pas weinig voorstellen, of heb ik er niets aan. Maar in dit geval zie ik warempel een aantal dingen die ik best wil hebben. En dat zijn deze:

 • De gratis stroopwafels (kost 75 punten)
 • De gratis luxe notenmix (kost 100 punten)
 • Een gratis kopje koffie (kost 50 punten)
 • De biologische limonadesiroop (kost 50 punten)

Maar met dit wensenlijstje kwam ik warempel nog punten tekort ook. Dus heb ik de koffie geschrapt. Voor 175 punten kocht ik de volgende Hema vouchers:

Screen Shot 2019 07 03 at 12.39.11

Gelukkig wilde ik komend weekend toch al met mijn jongste zoon naar de stad. Dus dan kan ik die vouchers meteen inwisselen, want opnieuw is haast geboden... Ze zijn maar geldig t/m 7 juli.

Overigens deed het hele proces van vouchers kopen me denken aan trouwen. Want nadat je hebt geklikt dat je ze wilt kopen krijg je het volgende bericht:

Screen Shot 2019 07 03 at 12.38.21

Mijn conclusie over de Hema klantenpas en hun vouchers

Hoewel ik de Hema klantenpas nog steeds nodeloos ingewikkeld vind, hebben bovenstaande aanbiedingen mij wel milder gestemd. Want die stroopwafels en noten zijn toch mooi meegenomen.

Lees ook mijn post Hema retourneren over waaraan je moet denken als je iets terug wilt brengen.

Leestip

AH Premium

Maak jij wel eens gebruik van de Hema vouchers?

Vergelijkbare berichten

32 reacties

 1. Nicole wat nog wel eens gebeurd dat de producten niet op voorraad zijn. Dus dan ben je op tijd met de punten, maar dan zijn de producten er helemaal niet. Misschien ben ik voorbarig, maar wel iets om rekening mee te houden. Succes.

  1. Ja, ik las dat ook op de site van de Hema, en zoals ik het begrijp krijg je dan je punten terug. Maar dankjewel voor de tip, want het is inderdaad wel een aandachtspunt.

 2. ik heb hem wel, maar gebruik hem zelden, als ik dan bij de kassa sta en er word mij gevraagd naar die pas, kan ik hem in mijn portemonnee weer nergens vinden, ze ze de punten op de bon, maar vervolgens ben ik mijn bonnetje weer kwijt om ze er thuis bij te zetten via de site, ik vind het ook erg omslachtig.

 3. Phoe, nou, ik vind het ook een ingewikkeld systeem. Ik heb wel eens een voucher gebruikt, maar vorig jaar kon ik aan 't eind van het jaar mijn punten 'doneren' voor kinderboeken. Een stuk minder ingewikkeld dan zelf iets 'krijgen', dus dat heb ik toen maar gedaan.

 4. Ik heb geen pasje van de Hema.
  Waarschijnlijk loop ik wel wat mis...

  Ik heb wel wat pasjes van andere winkels, maar zul je net altijd zien dat ik het pasje niet bij me heb als ik er wat koop:(

  Maar stroopwafels, heerlijk:)

 5. Ha. Ik had 37 punten maar mocht van de Hema 13 er bij krijgen zodat ik toch een ijsje kon halen. Maar ja, die eet ik ook al niet.Ik koop niet echt veel en als ik wat koop vergeet ik inderdaad mijn pasje.

 6. Hoi. Ik heb ook de noten en De limonade gekregen. Vorige keer heb ik de punten gedoneerd voor kopjes koffie voor de voedselbank.

 7. Ik heb de klantenkaarten geloof ik wel ingescand in mijn app waar al mijn pasjes staan maar vindt hem zo klantonvriendelijkheid dat ik eigenlijk door die klantenkaart de HEMA nu juist links laat liggen. Als ik me voor een voordeeltje eerst in tientallen bochten moet wringen mag je je cadeau houden en niet alleen je cadeau maar de rest van je spullen ook. Sorry maar vind het echt zo onsympathiek.

 8. Vind het geen prettig systeem. Ik had ook te weinig punten en kreeg gratis punten om toch iets gratis te kunnen krijgen. Ze wilden me schijnbaar erg graag de winkel in krijgen. Een ander systeem zou mij meer motiveren om vaker bij Hema te kopen.

 9. Als ik er 1 keer per jaar kom is het veel. Die winkels stinken me iets te hard naar goedkoop plastic. Ik hou niet van vouchers, ze proberen je alleen maar naar de winkel te krijgen.

 10. Ik doe zelden iets met de gratis producten. Die zijn aan mij niet besteed.
  De vouchers daarentegen...
  Als ik bij de hema ben, en ik heb een arm vol spullen, dan kijk ik even er een voucher is waar ik wat aan heb,en dan activeer ik 'em.
  Eén keer was ik het vergeten, zegt de cassi1ere, zonde zeg. U heeft xxx punten. Daar kunt u op dit bedrag 25% (of euro) korting krijgen. Zij alles tegen gescant, ik de voucher ingewisselt, zij alles op nieuw gescant...

  Wat ik aan het eind van het jaar overheb, geef ik aan de voedselbank.

 11. Nee, die gratis producten zijn vaak niet interessant. En als ik het al wel had willen hebben, dan had ik het al lang eerder gekocht. Ik heb een hekel aan passen in mijn porto, dus ik gooi toch regelmatig dingen er weer uit. (daarom ook elke keer weer 'ruzie' bij de ah over de bonuskaart die ik weer eens niet bij me heb.

  Love As Always
  Di mario

 12. Van de Hema heb ik geen pasje en hoef dit ook niet. Wel een anonieme bonuskaart van de A.H omdat daar soms wel korting ontvangt op producten die ik koopt. Mocht ik deze eens niet bij mij hebben dan ontvang ik toch wel de korting want de kassa medewerkster heeft altijd zo een pasje bij de kassa liggen. Meestal haal ik groente etc bij de landwinkel of bij de boer. Onbespoten en vers. En daarbij ook nog goedkoper dan in winkel. Want daar weten ze wel raad met de biologische producten. Veel te duur!!

  Ook in een kledingzaak waar ik wel eens komt heb ik zo een pasje ervan en dan ontvang je een voucher (als je aan dat bedrag bent )voor 5 euro korting. En dat is ook wel mooi. Bij vele moet je deze opwaarderen via internet en dan heb je zeker wel de kans dat je veel rotzooi van reclame in je mailbox ontvangt. jouw gegevens mogen ze doorverkopen aan derden, ook al zeggen ze dat dit niet waar is. Ik ontvang weinig spamreclame en dat wil ik graag zo houden.

 13. Ik heb ze 1x gebruikt voor 10% korting. Daarna niet meer.
  Ik zag de gratis producten ook, maar onze Hema in de buurt heeft geen restaurant voor ijs / koffie. Daarnaast kom ik niet meer bij Hema voor 7 juli.

  Dus hopelijk komt er nog een fijne Hema punten actie.

 14. Ik had de app op mijn oude telefoon. Heb ‘m op mijn nieuwe telefoon nooit geïnstalleerd. Te veel gedoe inderdaad. Bovendien heb ik niet zo’n Hema fan. Ik koop er mijn mascara en 1 x per jaar een agenda. Meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.