Onze eerste courgette uit eigen tuin!

Courgette uit eigen tuin

Vorige week liet ik een foto zien van de prachtige gele bloem die aan onze courgetteplanten groeide. Inmiddels is de eerste courgette door mijn man geoogst. Hij had de grootte van een ‘supermarkt courgette’. Dus dachten we dat hij dan wel goed zou zijn zo.

Nu nog een goed recept om hem in te doen! Ik weet dat hij in ieder geval in curry kan, vanwege mijn Lidl verspakket voor groene Curry : )

Similar Posts

28 Comments

 1. Ik gebruik een courgette meestal niet als basisgroente omdat deze weinig smaak heeft van zichzelf. Meestal wordt het een wokgerecht samen met andere groenten.

 2. Leuk he, uit eigen tuin.
  Recept voor ratatouille: bak gesnipperde ui, geperste knoflook, in stukjes gesneden aubergine en courgette en paprika. Doe er een blik tomatenstukjes bij en een eetlepel italiaanse kruiden, naar smaak zout&peper.
  Ik eet het zo, maar het kan ook prima met spaghetti of macaroni.Ik doe er geen gehakt of vlees bij, wel soms geraspte kaas.

 3. Courgettesoep! Heel makkelijk en overheerlijk.
  Uitje fruiten met de courgette en wat zout in olijfolie. Rustig laten bakken tot het glazig is. Dan water erbij, even laten pruttelen, pureren, klaar.
  Zelf vind ik het lekker om er wat soyayoghurt (iemand zonder allergieën zou creme fraîche nemen) erdoorheen te doen maar dat hoeft niet. Je kunt er gehaktballetjes in doen voor meer vulling (maar hoeft ook niet).

 4. Lekker hoor! Wij hebben altijd 2 courgette planten: een groene en een gele. De smaak (of geen smaak) is hetzelfde maar het staat zo leuk in de wok met witte uit en rode paprika 😉

 5. Uit eigen tuin is veel lekkerder en met een courgette kan je ook veel doen. Ik vind Courgette spaghetti lekker met avocado erin en zalm. En ook nog eens gezond. Dit recept heb ik eens ontmoet op http://www.mindyourfeed.nl en hier staan ook andere die zeker wel te proberen zijn. Kan je eens rondneuzen.

 6. Heerlijk! Wij hebben dit jaar ook voor het eerst ons eigen moestuintje… Geen courgettes, maar wel al heel wat aardbeien kunnen eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.