Wat geef je iemand die alles al heeft?

cadeautipsEen kind kun je dolblij maken met een nieuw speeltje.

Maar wat geef je een volwassene die zo’n beetje alles al heeft? En als die persoon dan ook nog eens Marie Kondo heeft gelezen, en dus beslist niet zit te wachten op overbodige spullen?

Wat geef je iemand die alles al heeft?

Het moderne antwoord op de Wat geef je iemand die alles al heeft is:

‘Een ervaring!’

Dingen zijn uit. Belevenissen zijn in. Het grote voordeel aan belevenissen is namelijk dat ze mooie herinneringen opleveren, terwijl dingen onherroepelijk gewoon worden. Naast belevenissen is een groot cadeau Je Tijd. Je kunt iemand letterlijk je tijd cadeau doen, en samen iets ondernemen. Of je kunt je tijd gebruiken om iets voor iemand anders te máken. Dit past ook heel goed bij een eenvoudiger leven zonder al teveel ballast en spullen.

Laten we eens kijken wat er zo al valt te geven valt aan mensen die alles al hebben : )

Ideeën voor cadeau’s voor iemand die alles al heeft

 1. Voor iemand waarvan je weet dat hij of zij dol is op spelletjes spelen, kun je een spelletjesavond cadeau doen. Populaire gezelschapsspellen zijn bijvoorbeeld Kolonisten van Catan, Scrabble en Rummicup om er maar een paar te noemen. Of Black stories.
 2. De cliché ballonvaart. Er zijn mensen die zoiets leuk vinden en zelfs op hun bucket list hebben staan.
 3. Heb je een bepaald talent? Kun je bijvoorbeeld heel goed naaien of kleding maken? Doe iemand dan cadeau dat je een mooie rok of jurk voor haar maakt. Of biedt aan om te koken of een mooie taart te bakken, net waar je talent ligt!
 4. Ken je nieuwbakken ouders die voortdurend druk zijn met hun werk en hun kinderen? Doe ze een avond van je tijd cadeau en bied jezelf aan als oppas.
 5. Zelf drink ik geen alchohol, maar ik heb me laten vertellen dat sommige mensen het heel leuk vinden om met een groepje te gaan wijn proeven of rum cocktails te maken. Mijn jongste zusje heeft dat ooit ook eens gedaan.
 6. Geef iemand stilte en rust cadeau. Bijvoorbeeld door samen een wandeling te maken. Kies een speciale wandelroute die zich kenmerkt door stilte en trakteer onderweg op koffie met gebak.
 7. Bloemen! Bloemen kunnen altijd, en ze staan feestelijk. In zekere zin zijn ze een belevenis, omdat ze iemand blij kunnen maken.
 8. Een kook- of bakworkshop. Tijdens een kook- of bakworkshop ga je onder begeleiding van een expert iets koken of bakken. Persoonlijk vind ik het niks: ik moet elke dag toch al koken, maar ook dit schijnt een leuke activiteit/belevenis te zijn.
 9. Een Netflix abonnement! Dit is 1 van mijn favorieten : ) Met zo’n Netflix abonnement doe je iemand een heleboel mooie verhalen cadeau.

Samenvattend

Als iemand jarig is, en je zit met de handen in het haar wat je in vredesnaam toch moet geven denk dan eens aan het cadeau van een belevenis of het cadeau van jouw tijd en vaardigheden.

Welke van de genoemde 9 cadeautips zou jij graag krijgen?

80 Comments

 1. Suzie
 2. Anke
 3. Willy
 4. VeggieMo
 5. Teuntje
 6. Greet
 7. Marie
 8. Eva
 9. Eva
 10. Eke
 11. Bram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh