Wat geef je iemand die alles al heeft?

cadeautipsEen kind kun je dolblij maken met een nieuw speeltje.

Maar wat geef je een volwassene die zo'n beetje alles al heeft? En als die persoon dan ook nog eens Marie Kondo heeft gelezen, en dus beslist niet zit te wachten op overbodige spullen?

Wat geef je iemand die alles al heeft?

Het moderne antwoord op de Wat geef je iemand die alles al heeft is:

'Een ervaring!'

Dingen zijn uit. Belevenissen zijn in. Het grote voordeel aan belevenissen is namelijk dat ze mooie herinneringen opleveren, terwijl dingen onherroepelijk gewoon worden. Naast belevenissen is een groot cadeau Je Tijd. Je kunt iemand letterlijk je tijd cadeau doen, en samen iets ondernemen. Of je kunt je tijd gebruiken om iets voor iemand anders te máken. Dit past ook heel goed bij een eenvoudiger leven zonder al teveel ballast en spullen.

Laten we eens kijken wat er zo al valt te geven valt aan mensen die alles al hebben : )

Ideeën voor cadeau's voor iemand die alles al heeft

 1. Voor iemand waarvan je weet dat hij of zij dol is op spelletjes spelen, kun je een spelletjesavond cadeau doen. Populaire gezelschapsspellen zijn bijvoorbeeld Kolonisten van Catan, Scrabble en Rummicup om er maar een paar te noemen. Of Black stories.
 2. De cliché ballonvaart. Er zijn mensen die zoiets leuk vinden en zelfs op hun bucket list hebben staan.
 3. Heb je een bepaald talent? Kun je bijvoorbeeld heel goed naaien of kleding maken? Doe iemand dan cadeau dat je een mooie rok of jurk voor haar maakt. Of biedt aan om te koken of een mooie taart te bakken, net waar je talent ligt!
 4. Ken je nieuwbakken ouders die voortdurend druk zijn met hun werk en hun kinderen? Doe ze een avond van je tijd cadeau en bied jezelf aan als oppas.
 5. Zelf drink ik geen alchohol, maar ik heb me laten vertellen dat sommige mensen het heel leuk vinden om met een groepje te gaan wijn proeven of rum cocktails te maken. Mijn jongste zusje heeft dat ooit ook eens gedaan.
 6. Geef iemand stilte en rust cadeau. Bijvoorbeeld door samen een wandeling te maken. Kies een speciale wandelroute die zich kenmerkt door stilte en trakteer onderweg op koffie met gebak.
 7. Bloemen! Bloemen kunnen altijd, en ze staan feestelijk. In zekere zin zijn ze een belevenis, omdat ze iemand blij kunnen maken.
 8. Een kook- of bakworkshop. Tijdens een kook- of bakworkshop ga je onder begeleiding van een expert iets koken of bakken. Persoonlijk vind ik het niks: ik moet elke dag toch al koken, maar ook dit schijnt een leuke activiteit/belevenis te zijn.
 9. Een Netflix abonnement! Dit is 1 van mijn favorieten : ) Met zo'n Netflix abonnement doe je iemand een heleboel mooie verhalen cadeau.

Samenvattend

Als iemand jarig is, en je zit met de handen in het haar wat je in vredesnaam toch moet geven denk dan eens aan het cadeau van een belevenis of het cadeau van jouw tijd en vaardigheden.

Welke van de genoemde 9 cadeautips zou jij graag krijgen?

Vergelijkbare berichten

80 reacties

 1. Leuke ideetjes! Ik heb eens een lunch cadeau gehad van vriendinnen. Super leuk en gezellig. Al maak ik het hele jaar door lijstjes met wat ik graag zou krijgen haha. Iets wat ik niet direct zelf koop maar wel leuk vind. Altijd handig als iemand wat wil weten.

 2. Een vriendin nam mij eens mee voor een lunch in een gaaf restaurantje. Dat vond ik een heel leuk cadeau!
  Bloemen vind ik ook altijd leuk.
  Ik ben ook zo iemand die juist minder spullen wil :)
  Ik appreciëer het dan ook als iemand me vraagt wat ik graag wil hebben.
  Overigens ben ik heel slecht in mijn verjaardag vieren, hahaha

 3. Samen met twee andere vriendinnen gaf ik een vriendin ooit een verrassingsdagje uit kado.

  We hadden een wandelroute uitgestippeld met halverwege een meegebrachte lunch en een etentje na afloop. Érg leuk!

  Bloemen zou ik trouwens niet geven aan mensen met kleine kinderen. Het overeind houden van de vaas is dan soms een klus op zich....

 4. Wij zijn 55+, al onze familie en vrienden ook. We hebben dus alles al en hebben geen behoefte aan nog meer prulletjes en zooi. (Dat hebben we de afgelopen jaren nl. zelf al opgeruimd...)
  De laatste jaren geef ik eigenlijk altijd voedsel. De zwager die thuis nooit klassieke ossenstaartsoep krijgt ( kan mijn zus niet maken..) een lekkere pan vol. Het nichtje wat erg druk is met werk en kinderen een grote hartige taart ( met verse spinazie is favoriet..),
  De oudere vrienden ( 75+) lekkere biologische biefstukjes van de haas.Potten zelfgemaakte jam, gevulde erwtensoep etc etc. Ik krijg echt altijd ontzettend lieve reacties, het wordt echt op prijs gesteld,
  Qua prijs is het net zo duur als een mooie bos bloemen maar zoal een vriendin zei: dit is heerlijk, geeft me gemak, het is gezond , ik maak het zelf nooit en die bos bloemen koop ik zelf wel..
  Ps jongeren geef ik altijd een bon, Etos, Bol.com of van een gamesite o.i.d.
  Groetje Willy

 5. Ik heb niet zoveel verjaardagen, maar ik geef graag iets lekkers waarvan ik weet dat de ontvanger er gek op is. Of ik vraag gewoon wat diegen graag wil hebben. Dat deed ik laatst bij mijn ouders. Zo wilde mijn vader graag vogelvoer voor de winter. Hij is gek oo vogeltjes kijken in de winter. In de zomer ook, maar dan hang je geen pindanetjes enzo op. En ik haf een paar repen lekkere pure chocola. Mijn moeder wilde graag breiwol. Ze breit voor het goede doel babykleertjes en lappen voor dekens. Het is echt een hobby van haar.

 6. Mensen die alles hebben zullen denk ik ook al een Netflix account hebben haha, maar daar zou je me ook wel blij mee maken ( heb ik al). ballonvaart lijkt me ook heel gaaf.

 7. Wat een onwijs goed idee voor iemand die toevallig net een hoop speelgoed en spullen aan het ruimen is. :) Een spel of uitje is natuurlijk net zo waardevol (of misschien nog wel meer, gezien de tijd die je samen doorbrengt). Ik lees je blog op het juiste moment!

 8. Wat een leuke ideetjes! Hier is een dagje uit of avondje een cadeau dat we regelmatig geven aan mensen.. Zelf vind ik het ook leuk als iemand een dienst aanbied (bv. een avondje oppassen en dat wij als ouders dan eindelijk eens uit eten kunnen samen).

 9. Ik kan niet zo goed meer tegen drukte, workshops zijn dus niks voor mij. Maar gewoon samen wat koken en opeten vind ik wel leuk. Of wat Willy schreef, een pan soep geven, een stuk vlees of kaas van goede kwaliteit.
  Ik denk ook aan mantelzorgers, die hebben gewoon altijd zorg voor anderen, voor hen een maaltijd maken of wat taken overnemen( schoonmaakuurtje of helpen in de tuin) iet alleen met de verjaardag maar geef een zelfgemaakte tegoedbon, zodat ze die in kunnen zetten als ze het nodig hebben.

 10. Ik ben dol op het geven van belevenissen en pas ze meestal aan aan de persoon zelf. Het is heel makkelijk om te doen, en ook voor jezelf enorm leuk.
  Zo hebben wij ooit onze tuinvrienden ( waar mee we samen een volkstuin deden) een "tuinbelevenis " gegeven waarvan het hoogtepunt een picnic in de bollenvelden was...

 11. Ik krijg graag ervaringen, al hoeft het niet groots te zijn. Een high tea of bioscoop bezoek samen vind ik heel leuk! Maar een avondje oppas vind ik ook een heel leuk cadeau inmiddels :D

 12. Iets zelfgemaakt is altijd fijn. Zelfgemaakte jam, een lekker brood of een eigengemaakte kaars.
  Verder vind ik een wandeling samen met een lekker gevulde pick-nickmand geweldig. Eigengemaakte kaarten die ik weer kan versturen zijn ook altijd welkom.

 13. Ik vind ervaringen ook vaak leuker dan spullen, goede tips staan ertussen. Mij zou je heel blij maken met nummer 4, een oppas! En aangezien ik een hekel heb aan spelletjes hoop ik in elk geval nooit nummer 1 te krijgen haha.

 14. De eeuwige boekenbon! Nee grapje. Ik doe altijd m'n best om een origineel kado te verzinnen voor iemand, lukt ook altijd aardig. Vind het ook wel heel leuk om te doen!

 15. Ik vind een belevenis ook altijd leuk om te geven en te krijgen, en dan het liefste samen. Met een paar vriendinnen ga ik bijvoorbeeld altijd naar een musical. Gezellig avondje samen weg en je hebt meteen een cadeau

 16. 4, 6 en 9! Al heb ik puntje 9 al aan onszelf cadeau gedaan. Ideaal. Heerlijk om even een uurtje in de avond lekker bankhangend te relaxen bij een serie. Sommigen vinden het misschien zonde van de tijd. Ik kan er heerlijk bij ontspannen. 4 is een cadeau wat ik heel erg graag had willen krijgen na de bevalling en in de eerste jaren. Nu nog is het waardevol overigens.

 17. Helemaal eens dat belevenissen meer waard zijn dan spullen, daarom ben ik ook zo gek op reizen! Zelf zou ik het leuk vinden als iemand mij mee zou nemen naar zo'n workshop cocktails maken haha

 18. Sowieso maak je me altijd blij met bloemen. En chocolade (maar die staat niet in je rijtje). Iets zelfgemaakts (of het nu eten is of iets anders) lijkt me heel leuk om te krijgen. En een hele toffe uit jouw rijtje: tijd! Iemands tijd om iets samen te doen of tijd geven door op te passen. Die moet ik echt onthouden.

 19. Toffe ideeën!! Zo heb ik mij ouders voor hun zoveel jarig huwelijksdag eens een candlelight diner in een grot cadeau gedaan. Hebben daar zeker vier uur aan tafel gezet en vonden het geweldig.
  Collect moment not things, blijkt maar weer.

 20. Ik vind het altijd leuk om een uitje te geven. Samen weg is niet alleen een mooie herinnering, maar ook Qualtity time. Met al onze drukke agenda komt het gewoon niet van om even rustig bij te praten

 21. voor kerst trekken wij een naam voor wie we gaan kopen en dan maken we verlanglijstjes dat maakt het net iets makkelijker - maar ik moet wel steeds zoeken op het internet voor inspiratie voor mijn eigen lijstje haha :)

 22. Wij vonden dat erg moeilijk bij ons huwelijk. Iedereen vroeg: wat willen jullie voor huwelijkscadeau? Wij hebben een klein huis en alles wat ons hartje begeert. We wilden graag ervaringen, maar heel veel mensen begrepen dat niet. Dus kregen we uiteindelijk van veel mensen geld, ondanks dat mijn vrouw dat niet wilde.

  Mijn vrouw heeft liever geen bloemen, tenminste... niet als er geen wortels meer aanzitten. Ze zegt dan dat je zit te kijken naar iets wat doodgaat. Dus als ik haar bloemen geef, geef ik haar een complete plant met kluit!

 23. Bloemen maak je me niet blij mee. Mijn kitten vinden het te leuk om daar mee te spelen. Maar iets leuks samen, is altijd goed! Ik vind het altijd leuk om vriendinnen mee te nemen om te high tea-en. Lekker eten en bijkletsen!

 24. Als iemand alles al heeft kun je beter iets geven wat je niet kunt hebben!
  Klinkt cryptisch, maar iets dat niet tastbaar is zoals een vakantie of een ervaring :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.