Reacties

Ballon in de wei, en ballonvaart op jou bucket list? — 26 reacties

 1. Ik heb een keer samen met mijn vader een ballonvaart gemaakt. Dat is alweer negen jaar geleden geloof ik... Toen hij 70 werd! Het was echt een super mooie ervaring... Toen stond er nog een sprong uit een vliegtuig op mijn 'bucket list' en dat heb ik met jongste dochter gedaan, twee jaar geleden. Een duosprong maakten we ieder, vanuit een klein vliegtuigje bij Teuge! Dat was echt de ultieme ervaring qua 'dat wil ik ooit nog eens doen'! Verder staat mijn lijstje alweer aardig vol met mooie dingen die ik og eens wil zien!
  Fijne dag en alvast fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Wat bijzonder Mirjam! Maar waarom iemand toch uit een vliegtuig zou willen springen snap ik niet ; )
   Ik denk dat ik daarvoor te bangig ben aangelegd...

 2. Hu nee, heb ook hoogtevrees.
  Er is weleens een ballon geland in ons weiland maar erg blij zijn we daar niet mee. Het gras wordt er niet mooier van, van al dat gerij en gedoe erop en je krijgt er geen vergoeding voor... ja een fles wijn.

  • Zo bekeken is het eigenlijk best lomp. Je landt ongevraagd op iemand anders'land, richt schade aan, en geeft als goedmakertje een fles wijn!

   Het was niet ons weiland, en ik weet eigenlijk niet of de eigenaar een vergoeding krijgt of zo.

 3. Ik zou het wel willen maar staat niet echt hoog op mijn verlanglijst.

  Wel paar jaar geleden een helicoptervlucht op Lelystad gemaakt voor vaders 85e verjaardag. We vonden het beiden een unieke ervaring. Je hobbelt heel rustig door de lucht en vooral het dalen vond ik fascinerend, met schokjes kwam de baan dichterbij. Leuk eraan te worden herinnerd vandaag.

 4. Zo'n vlucht lijkt me erg oncomfortabel; je kunt niet altijd voorzien hoe lang hij duurt en als je dan moet plassen? ;-)
  Ik probeer zo veel mogelijk mijn keuzes te bepalen vanuit de gedachte: waar zou ik mijn energie in steken als wist dat ik nog maar een paar maanden of een jaar te leven had? Want in wezen weet je nooit wanneer je stopwatch weer op 0 staat. Heel veel zaken komen dan op een lijstje "leuk maar niet echt nodig" terecht.

  • Goed punt, anoniem! Je zult maar moeten plassen daar hoog in de lucht. En je kunt toch ook niet even met je billen buitenboord gaan hangen. Hoewel je als man waarschijnlijk wel zou kunnen plassen denk ik...

 5. Dieren zijn vaak erg bang voor ballonnen, vooral het geluid van de branders maakt ze bang. Het staat niet op mijn lijst. Laat mij maar kanovaren in alle rust en bevers kijken. Ook beter voor mijn portemonnee. Mijn kano is al 36 jaar oud en kostte nog geen 600 gulden, dus iets van 270 euro. Inclusie peddel en karretje nog geen 10 euro per jaar. Onderhoud kost ook praktisch niets. Dat is goedkoop recreëren. Een mooie kano kun je 2e hands inclusief peddel,spatzeil en karretje ongeveer voor 300 euro kopen. Ze gaan rustig 30 jaar mee. Of je verkoopt ze weer 10 jaar later voor 250 euro

  • Ik ben ermee begonnen toen we in een klein dorpje vlakbij Sneek kwamen wonen. We woonden aan een klein opvaartje, vandaar was heel Friesland bereikbaar. Nu wonen we 15 minuten lopen van het water,en dan gaat de kano op een karretje. De kano kan ook op de auto vervoerd. Voor dat doel hebben we een opblaasbare imperiaal. Vroeger hadden we een imperiaal met kanobeugels. Je kunt in elke provincie kanoën. Op de meeste plaatsen toegestaan. Een paar drukke vaarroutes dacht ik niet. En niet en een paar kernzones van natuurgebieden. Je kan meer vinden op kanoweb.nl. Ik heb ook een oude kano bij mijn caravan in Duitsland. Daar kano ik geen grote afstanden, maar wel in een bevergebied. Met nog veel meer moois

 6. Ik heb het al en keer gedaan (zelfs met mijn hoogtevrees!) Het is echt supermooi om te doen. Echt een aanrader. Het rare is dat ik toen weinig last van hoogtevrees heb gehad (al ga ik dus niet met mijn hoofd over de rand hangen...)
  Verder weinig op en bucket list staan.

  • Ik ben ermee begonnen toen we in een klein dorpje vlakbij Sneek kwamen wonen. We woonden aan een klein opvaartje, vandaar was heel Friesland bereikbaar. Nu wonen we 15 minuten lopen van het water,en dan gaat de kano op een karretje. De kano kan ook op de auto vervoerd. Voor dat doel hebben we een opblaasbare imperiaal. Vroeger hadden we een imperiaal met kanobeugels. Je kunt in elke provincie kanoën. Op de meeste plaatsen toegestaan. Een paar drukke vaarroutes dacht ik niet. En niet en een paar kernzones van natuurgebieden. Je kan meer vinden op kanoweb.nl. Ik heb ook een oude kano bij mijn caravan in Duitsland. Daar kano ik geen grote afstanden, maar wel in een bevergebied. Met nog veel meer moois

 7. Hier gebeurt dat regelmatig. Het is een prachtig gezicht dat wel maar de hele natuur raakt er door verstoord als zo'n gevaarte land. Nee, niks voor mij zonde van mijn goeie geld. Ik hou meer van de rust en de natuur.

 8. Hier in de omgeving zien we regelmatig ballonnen vliegen. Een keer per jaar heel veel tegelijk. In verschillende uitvoeringen. Dan is er hier vlakbij een evenement. Het geeft inderdaad heel wat commotie als zo'n ding land.
  Ik vind het aardig om te zien maar ik heb zelf geen enkele behoefte om een ballonvaart mee te maken.

 9. Wat een verschillende reacties, leuk zeg!! Ik heb al twee keer een ballonvaart meegemaakt. En ik zou zo een derde keer willen. Het is echt zo'n prachtige ervaring. Beide keren kregen wij de ballonvaart als cadeau, dus van de hoge kosten hadden we geen last. De eerste keer landden we in een uienveld, maakten met onze mand inderdaad wat uien kapot. Ik weet heel zeker dat daar wel een vergoeding voor betaald is. De tweede keer landden we in .... een moddersloot.... Niet helemaal gepland, kwam door een rare windvlaag (we zaten net voor een bui uit). Dat leek minder, maar toen we de foto's achteraf zagen... moesten we toegeven dat het heel bijzonder was. De piloot had al honderden keren geland, dit was de eerste keer dat hij in de sloot terecht kwam. Al met al: ballonvaren is echt een aanrader!

  • Wat grappig dat je net in een moddersloot terecht kwam. Dat is ook wel pech zeg. Maar het maakt het wel heel bijzonder.

   Leuk dat je zo enthousiast bent over ballonvaren!

 10. Tot twee keer toe stonden mijn schoonouders, schoonzus en ik klaar om een ballonvaart te gaan maken en beide keren werd het op het laatste moment afgelast omdat het ging regenen. Kort na de laatste keer bleek schoonzus zwanger te zijn en is het er helemaal niet meer van gekomen. Misschien komt het er ooit nog eens van, maar nog niet op de korte termijn.

 11. Hier komen ook regelmatig luchtballonnen voorbij, wij zitten kennelijk in de juiste windrichting. Vorig jaar is er één geland in de akker naast ons huis, zoonlief van 3 vond het geweldig en rende er dan ook meteen heen.
  Dieren in de wei kunnen inderdaad behoorlijk in paniek raken van het geluid van de branders, maar meestal wordt hier goed rekening mee gehouden.
  Boeren krijgen wel een vergoeding, maar dat is meer een kleinigheidje (flesje wijn, 6pack bier). En vaak wacht de "piloot" tot de boer toestemming geeft om met de auto en aanhanger het land op te rijden.
  Zo'n 8 jaar geleden heb ik zelf ook een vlucht gemaakt, het verbaasde me hoe snel je omhoog gaat en vond het heel erg mooi. Helaas geen zachte landing gemaakt, dus wel wat zere ribben de dagen daarna...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder