Reacties

Energie vergelijken kan je ± 400 euro besparen! — 29 reacties

 1. leuke vergelijking van gaslicht : die nieuwe koelkast mag veel zuiniger zijn: je moet een klap geld uitgeven om die bezuiniging te bereiken.....

 2. Die koelkast van jullie had ik ook hoger verwacht qua verbruik. Ik stap voorlopig niet over. Heb een contract dat loopt tot ergens in 2024, dus voorlopig zit ik even safe;).

 3. Was het maar 900, wij gaan van 2400 naar 5022 per jaar. Tuurlijk: is een groot huis enzo, maar het was toch even slikken. Maakt je gelijk een stuk bewuster in je gebruik in ieder geval, haha.

 4. Overstappen loont en wel circa 120 euro per jaar. Zeker met een laag verbruik een mooi bedrag. Wel belachelijk dat ze op die manier concurreren en bijna niets doen in de tarieven, waarvan ook nog eens een groot deel vaststaat voor de netwerkbeheerder (bij ons Liander) en de belastingen.

  Ik begrijp dat je alleen een koelkast bedoelde, dus niet een koel/vriescombinatie. Vriezers nemen behoorlijk meer. Mijn niet te grote koel/vriezer gebruikt in de praktijk 88 kWh per jaar. Op papier staat ie voor 109. Vaak is op papier veel te gunstig ingeschat. Probleem is dat zelf meten niet eenvoudig is.

  Wasdrogers en waterbedden gebruiken overigens veel meer. Die heb ik dan ook niet.

  Zelf stap ik over via gaslicht en daar heb je geen omkijken naar. Punt is wel dat ze de vorige keer een NLziet er een kwartaal bij cadeau gaven en dat hoef ik niet. Daar ben ik dan ook niet op ingegaan en daar krijg je dan nog een paar zeurmailtjes over. Ik wil niet meer TV kijken, maar juist minder. Aan de gratis NPO heb ik al teveel.

 5. overstappen doe ik niet. zit al 25 jr bij dezelfde en het zal best goedkoper zijn elders maar ik vind het prima zo. kachel kan hier niet aan vanwege mijn holtes en alles draait hier op smart led lampen. zonnepanelen hebben wij ook btw

 6. Ik let redelijk op, laat geen licht branden waar ik niet ben en zet de verwarming 's avonds op tijd lager. Maar voor de rest ga ik er geen energie aan verspillen (hahahaha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder