Reacties

In de rug geschoten: zut alors! — 29 reacties

 1. Ai! Dat is niet leuk!

  Ik heb zeker een tip: yoga! Enorm goed voor je rug. Ik ben er van klachten mee afgekomen die volgens fysio’s nooit over zouden gaan ;-)
  Sterkte!

  • Voor mij is het de eerste keer Bertie, maar ik vind het verrassend pijnlijk zeg! Ik leef met terugwerkende kracht mee met iedereen die het wel eens in de rug is geschoten.

 2. De 'oud'pleeg zegt. 'Neem ook regelmatig een pijnstiller, niet wachten tot de pijn te heftig is, zodat je wat soepeler kunt bewegen, want anders maak je het door een foute houding om pijn te vermijden alleen maar erger.' Oh ja, laat een deskundige naar je houding achter de pc kijken. Het is je werk dus is een goede houding van belang. Die nek en schouderklachten komen ook niet uit het niets.

  • Dankjewel voor de tip Ferrara. Normaliter ben ik niet zo makkelijk met pijnstillers, maar ik heb inderdaad begrepen dat het bij zoiets als dit juist goed is om te doen om te voorkomen dat je niet genoeg beweegt en zo.

 3. In 2018 schoot het mij in de onderrug en sindsdien heb ik chronisch pijn. Soms durf ik bijna niet te lopen omdat ik bang ben dat het in mij in de rug schiet en dan doet het zo pijn. Ik leef op paracetamol en ik doe mijn best om veel in beweging te zijn. Ik kan zitten maar na een tijdje verstijf ik en moet ik weer bewegen. En ik ben bij iedereen langs geweest. Mensendieck, fysiotherapie, osteopaat, en ze sturen je naar huis met oefeningen. Als laatste ben ik naar het ziekenhuis gegaan naar radiologie. Blijkt dat ik een versleten rug heb. En daar valt niet veel aan te doen en de dokter zegt alleen maar ik mag je geen medicijnen geven, en blijf in beweging. Ja beweging is belangrijk maar rusten ook, daarom blog ik weer omdat ik niet kan werken hierdoor. Verder ben ik gezond en ik moet mij aanpassen, ik onthaast veel meer want overbelasting/stress heeft mij de afgelopen jaren ook veel gedaan. Nu moet ik leren mij beter te ontspannen. En dat heeft tijd nodig!

  Ik wens je sterkte met je rug, ga oefeningen doen om de rug te versterken, en zoals de dokter ook tegen mij zei blijf in beweging. En neem paracetamol voor de pijn.

 4. Exodus goed doorlezen. (Het zijn 10 plagen. En verkoudheid en rugpijn zaten er niet tussen)

  Lichte pijnstiller nemen, warme pittenzak er 15 minuten tegen aan en dan rustig bewegen en niets lang doen.

 5. O nee he, dat is zó pijnlijk! Blijven bewegen schijnt inderdaad een goede remedie te zijn. Persoonlijk wissel ik dat graag af met (ja, het klinkt wat gek) even op de harde vloer liggen. Op de één of andere manier helpt dat bij mij. Ik hoop dat je snel weer een beetje mobieler bent en dan vooral ook zonder pijn.

 6. Oh, auw komt bekend voor.
  Dan zegt men, nou je hebt vast te zwaar getild!
  Nee komt door een papiertje, niemand gelooft je dan.
  Ik weet het en voel met je mee. Hans

 7. Oeioeioei... ik herken het!
  En ja... bewegen is toch het beste.
  Mar ik vind ook dat je rust moet nemen. Het is niet voor niks denk ik dan maar.

  Dus... "langzaamaan en vlug een beetje!"

  Sterkte!

 8. Gelukkig nog nooit gehad (ik klop af nu) maar het lijkt me geen pretje. Afwisselen maar. Zitten, staan, lopen. En misschien een massage van je man? Dat heb je gewoon verdiend na al die plagen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder