Een pakje retourneren valt niet altijd mee...

pakje retourneren

Vanwege nek- en schouderklachten kocht ik een Lidl bureaustoel.

Ja maar, zó heb ik 'm niet besteld!

Tot mijn schrik werd de bureaustoel geleverd in een platte doos, oftewel een bouwpakket!

Screenshot 2021 10 27 at 11.50.11

Heldhaftig boog ik mij over de gebruiksaanwijzing. Ik bedoel: als ik een recept kan lezen en de stappen volgen, dan kan ik toch ook wel een bureaustoel in elkaar zetten?

Gewoon een kwestie van goed lezen en de stappen volgen.

Toch?

Lang verhaal kort, mijn man heeft hem voor mij in elkaar gezet.

Het moment suprème

Maar ja, toen kwam het moment suprème: ik ging erop zitten. Je begrijpt dat ik zwaar gemotiveerd was om hem heerlijk te vinden, aangezien dit pakje retourneren niet eenvoudig zou zijn...

Maar helaas.

Volgens mij wilde de stoel mij niet hebben, want de rugleuning duwde me venijnig naar voren. Net zolang dat ik het opgaf en opstond. Ik baalde enorm, want dit betekende dat we, mijn man, de bureaustoel weer uit elkaar moest schroeven.

Een pakje retourneren valt niet altijd mee

En dat zul je altijd zien: het lukte ons met geen mogelijkheid om de rugleuning er weer af te krijgen. Van narigheid heb ik toen een losse doos uit de supermarkt op de uitstekende rugleuning gezet.

Het wanstaltige resultaat zie je bovenaan deze blogpost. Het lijkt net een mislukte Sinterklaas surprise.

Wat een gedoe.

En ik durf nooit meer een bureaustoel bij de Lidl te kopen uit angst voor weer zo'n bouwpakket!

Leestips

Op wat voor stoel zit jij op je werkplek?

Similar Posts

25 Comments

 1. Ooit een bureau stoel gekocht op een rommelmarkt, drie euro, en ik gebruik hem nog. Dertien of veertien jaar geleden.

 2. Dit soort dingen wil ik van te voren testen want het zitcomfort vind ik nogal belangrijk.

  Love As always
  Dimario

 3. Nare verrassing: vorig jaar kocht ik een bureaustoel bij de Ikea en ook die werd geleverd als bouwpakket...
  Maar serieus: gewoon heel erg balen dat de stoel niet was wat je gehoopt had en retourneren is inderdaad vaak een drama. Volgens mij zou ik in dit geval zelfs hebben overwogen om het ding op Marktplaats te zetten (afhalen uiteraard als enige optie) omdat dat minder gedoe zou zijn.

  1. Wat een gedoe! Wel creatief met die extra doos… 😄

   Ik kocht ooit een grasmaaier online die kapot ging. Moest ik hem opsturen. Sta ik klaar met dat ding (zou opgehaald worden). Weigert die bezorger ‘m mee te nemen omdat ie niet in een doos zat…. Ik ‘duh… het is een grásmaaier’. Doos was al lang weg natuurlijk (je kunt toch niet al die dozen 2-3 jaar bewaren?).

   Aan het einde van het liedje hebben we dat ding zo gedropt bij Coolblue in de winkel…

 4. Als je last van je rug etc hebt dan ga je toch geen online stoel kopen als je hem nog niet bij een ander hebt geprobeerd?
  Snap dat echt niet.

  1. Nee snap ik ook niet. Ik heb wel 5 burostoelen geprobeerd in verschillende winkels voordat ik een juiste vond.

  2. Het is ook niet zo slim om op die manier een bureaustoel te kopen, maar ik wilde gewoon snel een simpele oplossing en niet een boel tijd besteden aan uitproberen etc. Maar goed, ik heb mijn lesje geleerd ; )

 5. Wat een ellende! Ik heb een burostoel van de kringloop en die heeft bij nader inzien hetzelfde euvel: hij voelt te ver naar voren. Ik breng hem wel een keer terug.

 6. Bij lichamelijke klachten zou ik toch echt eerst uitproberen in een winkel waar dat kan. Een dergelijk belangrijk hulpmiddel zou ik nooit online kopen. Ik zou thuis ook eens kijken, hoe staat je beeldscherm, hoog/laag. Hoe ver is de afstand tussen je ogen en het scherm? Allemaal factoren die bij jouw klachten een belangrijke rol kunnen spelen. Misschien ben je al geholpen met een goed kussen onder je billen.

 7. Het nadeel van online winkelen is zeker het retourneren.
  Een buurman ooit een gas kooktoestel gekocht, ding zwaar beschadigd, te zwaar voor de bezorger.
  Kon hij zelf het zware ding naar een verzamelpunt brengen. Hans

 8. Jammer dat de stoel zo tegen viel. Maar ik vind je inpakwijze wel heel origineel! En volgende keer inderdaad gewoon proefzitten. Ik zit op de bureaustoel die de verkering al toen ik hem leerde kennen. Maar ik heb 'm wel naar mijn zin afgesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.