Pakketje niet aangekomen: de vervalste handtekening

Pakketje niet bezorgd

Ik heb een raadsel voor je: een pakketje niet aangekomen, maar er is wel voor getekend. Rara, hoe kan dat?

De laatste twee maanden heb ik helaas veel pech gehad met pakketjes die niet aankwamen. Ik geloof dat ik er in totaal 4 nooit ontvangen heb. Maar de ergste versie vind ik toch wel deze:

Pakketje niet aangekomen, maar er is wel voor getekend!

Pakketje niet aangekomen, maar er is wel voor getekend

Je verzint het niet, maar er is dus blijkbaar een postbezorger geweest, die zelf heeft getekend voor een pakketje van mij. Dat vind ik op zich nog niet eens zo erg, als hij het vervolgens ook had bezorgd. Maar ik heb dat pakketje nooit ontvangen.

Dus maakte ik kennis met het beleid van PostNL als het gaat om niet aangekomen pakketjes.

Pakketje niet aangekomen: contact met PostNL

Toen ik tot mijn schrik zag dat een pakketje zogenaamd was bezorgd, en dat er zelfs voor getekend was, belde ik met de klantenservice van PostNL. En ik gebruik de term ‘service’ hier ironisch. De klantenservice vertelde mij dat ik contact moest opnemen met de verzender over het pakketje dat niet was aangekomen. Want díé had een contract met de post, en alleen de verzender kan daarom een verzoek tot onderzoek indienen.

Ze mailden me het ‘bewijs’ dat het pakketje was bezorgd, namelijk een handtekening die niet van mij is:

RN483554672GB

Ik mailde ze terug dat dit niet mijn handtekening is, en kreeg de volgende reactie:

Geachte mevrouw Orriëns,

Bedankt voor uw reactie. Vervelend te horen dat uw zending niet aangekomen is. Zoals aangegeven hebben wij wereldwijde afspraken met de vervoerders en is het niet mogelijk om namens u als ontvanger een formeel onderzoek op te starten. Ik wil u nogmaals doorverwijzen naar de afzender voor een passende oplossing.

Met vriendelijke groet,

Team PostNL

Afzender beroept zich op ‘bewijs’ dat het pakketje is bezorgd

Dus ik weer terug naar de afzender, met mijn treurige sage. Die was ‘not amused,’ en wees mij erop er bewijs was dat het pakketje was aangekomen én dat er voor getekend was. De verzender had geen zin in gedoe, en wilde geen verzoek tot nader onderzoek doen.

Tsja. Ik kan het de afzender niet eens kwalijk nemen, maar vervelend is het wel.

Pakketje niet aangekomen: Wat heb ik nu geleerd?

Als ontvangende partij heb je geen poot om op te staan als een postbode zelf tekent voor een pakketje, en het vervolgens niet bezorgd. PostNL verwijst je door naar de afzender, en als die zich beroept op de officiële status van het pakketje als ‘bezorgd’ ben je feitelijk uitgepraat.

Lekker dan.

Het goede nieuws is dat ik nu amper nog dingen durf te kopen via de Engelse eBay, en dat is goed voor mijn portemonnee.

Pakketje niet aangekomen oplossing: laten bezorgen op een afhaalpunt

Ik overweeg om voortaan, als ik weer iets durf te bestellen, het te laten afleveren op een officieel afhaalpunt. Mijn theorie is dat de postbode die mijn pakketje niet bezorgd heeft, geen zin had om helemaal naar het platteland te rijden. Door gebruik te maken van een afhaalpunt hoop ik het risico van een niet aangekomen pakketje te verkleinen.

Maar ik vind het eerlijk gezegd te gek voor woorden dat het nodig is.

Tot slot

Er zijn uiteraard ook heel prettige pakketbezorgers, en postbodes die hun werk uitstekend doen. Ik wou maar dat één van die goede postbodes mijn pakketje had bezorgd.

Je kunt ook gewoon je pakje laten bezorgen bij een DHL Packstation!

Leestips

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

47 Comments

 1. Het is inderdaad belachtelijk dat die postbodes er zijn! Het is mij ook overkomen. Eén keer door een buur, waarvan ik niet wist dat het bij de buren geleverd was (welke?) en een keer gewoon helemaal niet.. Dure lamp van 70,- via Marktplaats. De afzender was er ook op een gegeven moment klaar mee. Sinsdien haal ik alleen maar op…

 2. Pfff. Ja echt schandalig hoe er soms met je omgegaan word. Brutaal ook om zelf een handtekening te zetten.

 3. Herkenbaar. Moet zeggen dat we hier een hele fijne postbode hebben. Een met hart voor de zaak. Ik had echter vorig jaar voor de vakantie voor (schrik niet) 600 euro online aan kleding besteld. Met het idee we passen en doen ook aardig wat terug. Een dame van DHL had het bij ons achter het huis gelegd zonder dat er een briefje door de deur was gegooid. Niks beschut, maar zo dat als t ging regenen alles kleddernat en vies zou zijn. Ik had het geluk dat ik nog de planten een flinke slok water wilde geven voordat we weg reden….het was de eerste en laatste keer dat ik een groot bedrag bestelde. De tussendeur naar de achterkant zit sindsdien op slot…vind de oplossing bij een afhaalpunt ook geen slecht idee

  1. Jeetje, dat had ook heel vervelend kunnen uitpakken inderdaad. Ze had dan toch op z’n minst een briefje door de deur moeten doen. Gelukkig dat je het pakketje vond.

   Bij een afhaalpunt heb ik het idee dat postbodes daar de spullen wel netjes afleveren omdat het ze minder moeite kost. Maar het is eigenlijk te gek voor woorden dat het nodig zou zijn vind ik.

 4. Erg vervelend voor jou en treurig dat er geen onderzoek wordt gedaan, door shop of vervoerder. Het moet te traceren zijn welke (post-)bode op welke dag zich bevond
  Het zal teveel werk zijn of te duur. Maar nu verliezen ze een klant, dat kost ze ook geld.

  1. Dat heb ik inderdaad ook nog tegen PostNL gezegd: of ze niet aan het rooster heel eenvoudig konden zien welke postbode die dag dienst had. Maar dat wilden ze niet. Ze scheepten me af met de boodschap dat de verzender het moest aanvragen.

 5. Ik maakte het laatst mee, pakket met waarde van 200 euro was genoteerd als bezorgd, terwijl ik gewoon thuis was, zelfs in de voortuin was. Niemand geweest, zeker weten want ik woon in een uithoek. Heel gedoe, vooral die klantenservice van Postnl is bizar. Nergens krijg je een mens te spreken, alleen maar doorverwijzingen naar weer andere paginas. Ik voelt me zo niet-mens daardoor.

 6. Heel irritant. En ‘service’ kun je inderdaad maar beter tussen aanhalingstekens zetten. Ik word niet heel snel boos aan de telefoon, maar bij PostNL hebben ze het al een paar keer voor elkaar gekregen. “Ik weet niet waar je pakketje is, het is bij PostNL” “Eh…jij bént toch van PostNL?” Maar nee, dan moet je inderdaad de afzender bellen. Zó stom. Gelukkig ging het bij mij om bol.com. Daar stuurden ze me al twee keer kosteloos het pakketje nog een keer op. Ik laat overigens ook bezorgen op een afhaalpunt en ook dat biedt geen garanties, kan ik je vertellen. Dus ja, ik herhaal ‘t nog maar een keer…ik koop dus steeds minder online.

  1. Ja, lang leve bol.com! Die zijn meestal wel heel klantvriendelijk en behulpzaam. Maar het is ergens wel te gek dat ze dus in zekere zin moeten compenseren voor het gedrag van PostNL.

 7. ‘k Heb een goeie postbode, en fijne buren, maar na ook een keer zo’n verhaal -> afhaalpunt. Ik koop ten andere zelden online.
  Lie(f)s.

 8. Oef wat een vervelende situatie.
  Zou wel jammer zijn dat je daarom niet meer kunt bestellen.
  Misschien is dat wat je schrijft over een afhaalpunt een idee.
  Maar ja, dan mis je het gemak van thuisbezorgen.

  Nog niet eens zo makkelijk dan…

 9. Hoi Nicole,

  gelukkig heb ik nog steeds geen problemen ondervonden.
  Meestal komt de post op de tijd, die afgesproken is.
  Maar ja… ik woon in de stad, dus dan is het misschien toch makkelijker???
  Maar dat jij de pakjes niet ontvangt en dat er tóch voor getekend is is ronduit: schandalig!

  groetjes van Marlou

  .

 10. Hier ook meegemaakt.Ik was de verzender.Postbode had ook getekend.Pakket nooit afgeleverd.Vond post.nl mijn eigen fout had ik het maar aangetekend met handtekening retour moeten versturen…

 11. Wij hebben niets te klagen over onze postbodes (allebei een dorpsgenoot) en de pakketservice, dus ik kan hierover niet echt meepraten. Maar ik denk dat het heeeeeel erg goed gaat in pakketbezorging omdat steeds meer mensen steeds meer on line bestellen. Vaak krijgt men dan last van arrogantie. Daarbij komt dat men zoveel personeel nodig heeft, dat ze niet zo nauw meer kunnen kijken naar deskundigheid en professionaliteit. Zo gaat dat dan. Ik las vandaag nog een stukje over een wandelaar die ergens in een bos heel veel begraven poststukken had gevonden.

  1. Niet alleen diefstal, maar ook fraude! Er is namelijk gefraudeerd met de handtekening.

   Wij hebben een keer aangifte gedaan toen de bezorger een aangetekende brief maar zelf getekend had en in de brievenbus had gestopt. Geen zin om naar onze voordeur te lopen waarschijnlijk, want we woonden 3 hoog zonder lift, maar met het soort post dat het was waren we not amused. Ineens kon PostNL wél ermee aan de slag.

   Nicole, ik zou inderdaad proberen aangifte te doen als ik jou was! Zeker als het pakketje ook verdwenen is.

  2. Oeps, dit was eigenlijk een antwoord op de reactie hieronder, niet die hierboven. Ik heb scheef geklikt blijkbaar ;-)

 12. Bij mij gaat het gelukkig goed (even afkloppen!).
  Eigenlijk vind ik dit gewoon diefstal!
  Zou je geen aangifte kunnen doen bij de politie.
  Ik verwacht nier dat ze er iets mee gaan doen, maar je geeft misschien wel een signaal af.

 13. Bekend peobleem, zeker bij pakketten uit t buitenland. Zo reisde mijn pakketje 3 x de oceaan over voordat het bezorgd werd! Ook een raar verhaal met t is afgeleverd en we hebben een handtekening.. maar niet van ons of de buren!

  Ik zou aangifte doen bij de politie in jouw geval. Als er idd iemand niet eerlijk is kun je dat alleen boven water krijgen als iedereen er melding van maakt.
  Wellicht kun je met je aangifte t ook opnieuw bij de verzender onder de aandacht brengen. Succes!

  1. Ik zou dat nog kunnen proberen, maar verwacht daar weinig van omdat het pakketje officieel is afgeleverd. Er is dus zelfs voor getekend, alleen niet door mij. Maar ik kan dus niet bewijzen dat ik het nooit heb ontvangen… : (((

 14. Wat ik gemerkt heb is klagen via twitter heel handig is, want de ‘hele’ wereld kan mee lezen over je klacht. Wel @postNL gebruiken, zodat ze je klacht ook kunnen meelezen. Dat is slecht voor ze en dan willen ze je probleem misschien wel adequaat oplossen.

 15. Helaas ook ervaringen mee. Als ik ergens iets bestel laat ik het altijd naar een afhaalpunt brengen maar dan kan volgens mij niet met een particulier die iets verzend. Bij PostNL schijnen ze doodleuk te roepen dat je e.e.a. maar moet verzekeren…..Bij DHL schijnt het de laatste maanden beter te gaan omdat hun bezorgers nu per uur betaald krijgen en niet meer per pakket. Ik zou inderdaad zeker aangifte doen en het op social media “gooien”. Het is ook al zo vaak bij Kassa en Radar geweest en toch gebeurt er niks. De overheid bemoeit zich overal mee behalve met dit soort dingen……marktwerking (bijna) nergens goed voor.

  1. Geen idee Klaproos. Ik ben mijn geld kwijt, en het pakketje is weg. Inmiddels heb ik het maar losgelaten, want ik had er stress van en er is toch niets aan te doen.

 16. Die postbode/postbezorger/pakketbezorger hoort een officiële klacht aan zijn broek te krijgen! Ik werk als postbezorgster voor postnl, maar bezorg geen pakjes waarvoor getekend moet worden.
  Als ik zelf iets bestel laat ik het altijd bij een afhaalpunt bezorgen, als een winkel dat niet aanbied, bestel ik er meestal niks. Het probleem daarmee is weer dat de pakketbezorger alle pakketjes in de ochtend scant, maar het pas in de middag naar het afhaalpunt brengt. Stond ik daar een keer in de ochtend terwijl het pakketje pas om 15:00 binnen kwam..

  1. Ik begin dus nu ook steeds meer te denken dat ik afhaalpunten moet gebruiken. Groot nadeel vind ik wel dat ik dan alsnog een eind moet rijden om het op te halen… Het was juist zo fijn als het thuis bezorgd werd, maar daar ben ik nu dus behoorlijk huiverig voor geworden.

 17. Gewoon in de winkel zelf spullen halen, kun je het ook meteen mee naar huis nemen.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Vervelend! Wij hebben altijd een paar maanden dezelfde chauffeur, dus ik zou hem dan aanspreken bij de deur.

  Ik heb 1x gehad dat het pakketje naar mn oude adres ging en ze hadden het daar aangenomen volgens DHL. Alleen de eigenaren zeiden van niet. Moest maar aangifte doen was het antwoord. Lastige situatie.

 19. Zo irritant! Hier thuis heb ik het nog nooit gehad. Op mijn werk komthet geregeld voor dat post waarvoor getekend moet worden gewoon in het postvak ligt. Ik ging er altijd van uit dat iemand van een ander kantoor dan getekend had. Maar inderdaad; het kan ook de postbode zijn.

  1. Ja, ik snap dat niet goed. Zo’n pakket is toch ook niet voor niets ‘aangetekend’? Die postbodes voelen dan denk ik geen verantwoordelijkheid of zo.

 20. Het is echt schandalig dat mensen durven te tekenen voor een pakketje dat niet van jou is. Ik neem aan dat jij niet thuis was?
  Misschien goed om bij iemand in de buurt te polsen of zij je pakketjes kunnen aannemen?

 21. Beetje laat, maar voor een volgende keer: rechtsbijstandsverzekering, verkoper in gebreke stellen en evt. koop ontbinden. Zul je zien hoe snel deze een onderzoek zal aanvragen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.