Reacties

Pakketje niet aangekomen: de vervalste handtekening — 47 reacties

 1. Het is inderdaad belachtelijk dat die postbodes er zijn! Het is mij ook overkomen. Eén keer door een buur, waarvan ik niet wist dat het bij de buren geleverd was (welke?) en een keer gewoon helemaal niet.. Dure lamp van 70,- via Marktplaats. De afzender was er ook op een gegeven moment klaar mee. Sinsdien haal ik alleen maar op...

 2. Herkenbaar. Moet zeggen dat we hier een hele fijne postbode hebben. Een met hart voor de zaak. Ik had echter vorig jaar voor de vakantie voor (schrik niet) 600 euro online aan kleding besteld. Met het idee we passen en doen ook aardig wat terug. Een dame van DHL had het bij ons achter het huis gelegd zonder dat er een briefje door de deur was gegooid. Niks beschut, maar zo dat als t ging regenen alles kleddernat en vies zou zijn. Ik had het geluk dat ik nog de planten een flinke slok water wilde geven voordat we weg reden....het was de eerste en laatste keer dat ik een groot bedrag bestelde. De tussendeur naar de achterkant zit sindsdien op slot...vind de oplossing bij een afhaalpunt ook geen slecht idee

  • Jeetje, dat had ook heel vervelend kunnen uitpakken inderdaad. Ze had dan toch op z'n minst een briefje door de deur moeten doen. Gelukkig dat je het pakketje vond.

   Bij een afhaalpunt heb ik het idee dat postbodes daar de spullen wel netjes afleveren omdat het ze minder moeite kost. Maar het is eigenlijk te gek voor woorden dat het nodig zou zijn vind ik.

 3. Erg vervelend voor jou en treurig dat er geen onderzoek wordt gedaan, door shop of vervoerder. Het moet te traceren zijn welke (post-)bode op welke dag zich bevond
  Het zal teveel werk zijn of te duur. Maar nu verliezen ze een klant, dat kost ze ook geld.

  • Dat heb ik inderdaad ook nog tegen PostNL gezegd: of ze niet aan het rooster heel eenvoudig konden zien welke postbode die dag dienst had. Maar dat wilden ze niet. Ze scheepten me af met de boodschap dat de verzender het moest aanvragen.

 4. Ik maakte het laatst mee, pakket met waarde van 200 euro was genoteerd als bezorgd, terwijl ik gewoon thuis was, zelfs in de voortuin was. Niemand geweest, zeker weten want ik woon in een uithoek. Heel gedoe, vooral die klantenservice van Postnl is bizar. Nergens krijg je een mens te spreken, alleen maar doorverwijzingen naar weer andere paginas. Ik voelt me zo niet-mens daardoor.

 5. Heel irritant. En 'service' kun je inderdaad maar beter tussen aanhalingstekens zetten. Ik word niet heel snel boos aan de telefoon, maar bij PostNL hebben ze het al een paar keer voor elkaar gekregen. "Ik weet niet waar je pakketje is, het is bij PostNL" "Eh...jij bént toch van PostNL?" Maar nee, dan moet je inderdaad de afzender bellen. Zó stom. Gelukkig ging het bij mij om bol.com. Daar stuurden ze me al twee keer kosteloos het pakketje nog een keer op. Ik laat overigens ook bezorgen op een afhaalpunt en ook dat biedt geen garanties, kan ik je vertellen. Dus ja, ik herhaal 't nog maar een keer...ik koop dus steeds minder online.

  • Ja, lang leve bol.com! Die zijn meestal wel heel klantvriendelijk en behulpzaam. Maar het is ergens wel te gek dat ze dus in zekere zin moeten compenseren voor het gedrag van PostNL.

 6. Oef wat een vervelende situatie.
  Zou wel jammer zijn dat je daarom niet meer kunt bestellen.
  Misschien is dat wat je schrijft over een afhaalpunt een idee.
  Maar ja, dan mis je het gemak van thuisbezorgen.

  Nog niet eens zo makkelijk dan...

 7. Hoi Nicole,

  gelukkig heb ik nog steeds geen problemen ondervonden.
  Meestal komt de post op de tijd, die afgesproken is.
  Maar ja... ik woon in de stad, dus dan is het misschien toch makkelijker???
  Maar dat jij de pakjes niet ontvangt en dat er tóch voor getekend is is ronduit: schandalig!

  groetjes van Marlou

  .

 8. Hier ook meegemaakt.Ik was de verzender.Postbode had ook getekend.Pakket nooit afgeleverd.Vond post.nl mijn eigen fout had ik het maar aangetekend met handtekening retour moeten versturen...

 9. Wij hebben niets te klagen over onze postbodes (allebei een dorpsgenoot) en de pakketservice, dus ik kan hierover niet echt meepraten. Maar ik denk dat het heeeeeel erg goed gaat in pakketbezorging omdat steeds meer mensen steeds meer on line bestellen. Vaak krijgt men dan last van arrogantie. Daarbij komt dat men zoveel personeel nodig heeft, dat ze niet zo nauw meer kunnen kijken naar deskundigheid en professionaliteit. Zo gaat dat dan. Ik las vandaag nog een stukje over een wandelaar die ergens in een bos heel veel begraven poststukken had gevonden.

  • Niet alleen diefstal, maar ook fraude! Er is namelijk gefraudeerd met de handtekening.

   Wij hebben een keer aangifte gedaan toen de bezorger een aangetekende brief maar zelf getekend had en in de brievenbus had gestopt. Geen zin om naar onze voordeur te lopen waarschijnlijk, want we woonden 3 hoog zonder lift, maar met het soort post dat het was waren we not amused. Ineens kon PostNL wél ermee aan de slag.

   Nicole, ik zou inderdaad proberen aangifte te doen als ik jou was! Zeker als het pakketje ook verdwenen is.

  • Oeps, dit was eigenlijk een antwoord op de reactie hieronder, niet die hierboven. Ik heb scheef geklikt blijkbaar ;-)

 10. Bij mij gaat het gelukkig goed (even afkloppen!).
  Eigenlijk vind ik dit gewoon diefstal!
  Zou je geen aangifte kunnen doen bij de politie.
  Ik verwacht nier dat ze er iets mee gaan doen, maar je geeft misschien wel een signaal af.

 11. Bekend peobleem, zeker bij pakketten uit t buitenland. Zo reisde mijn pakketje 3 x de oceaan over voordat het bezorgd werd! Ook een raar verhaal met t is afgeleverd en we hebben een handtekening.. maar niet van ons of de buren!

  Ik zou aangifte doen bij de politie in jouw geval. Als er idd iemand niet eerlijk is kun je dat alleen boven water krijgen als iedereen er melding van maakt.
  Wellicht kun je met je aangifte t ook opnieuw bij de verzender onder de aandacht brengen. Succes!

  • Ik zou dat nog kunnen proberen, maar verwacht daar weinig van omdat het pakketje officieel is afgeleverd. Er is dus zelfs voor getekend, alleen niet door mij. Maar ik kan dus niet bewijzen dat ik het nooit heb ontvangen... : (((

 12. Wat ik gemerkt heb is klagen via twitter heel handig is, want de ‘hele’ wereld kan mee lezen over je klacht. Wel @postNL gebruiken, zodat ze je klacht ook kunnen meelezen. Dat is slecht voor ze en dan willen ze je probleem misschien wel adequaat oplossen.

 13. Helaas ook ervaringen mee. Als ik ergens iets bestel laat ik het altijd naar een afhaalpunt brengen maar dan kan volgens mij niet met een particulier die iets verzend. Bij PostNL schijnen ze doodleuk te roepen dat je e.e.a. maar moet verzekeren.....Bij DHL schijnt het de laatste maanden beter te gaan omdat hun bezorgers nu per uur betaald krijgen en niet meer per pakket. Ik zou inderdaad zeker aangifte doen en het op social media "gooien". Het is ook al zo vaak bij Kassa en Radar geweest en toch gebeurt er niks. De overheid bemoeit zich overal mee behalve met dit soort dingen......marktwerking (bijna) nergens goed voor.

  • Geen idee Klaproos. Ik ben mijn geld kwijt, en het pakketje is weg. Inmiddels heb ik het maar losgelaten, want ik had er stress van en er is toch niets aan te doen.

 14. Die postbode/postbezorger/pakketbezorger hoort een officiële klacht aan zijn broek te krijgen! Ik werk als postbezorgster voor postnl, maar bezorg geen pakjes waarvoor getekend moet worden.
  Als ik zelf iets bestel laat ik het altijd bij een afhaalpunt bezorgen, als een winkel dat niet aanbied, bestel ik er meestal niks. Het probleem daarmee is weer dat de pakketbezorger alle pakketjes in de ochtend scant, maar het pas in de middag naar het afhaalpunt brengt. Stond ik daar een keer in de ochtend terwijl het pakketje pas om 15:00 binnen kwam..

  • Ik begin dus nu ook steeds meer te denken dat ik afhaalpunten moet gebruiken. Groot nadeel vind ik wel dat ik dan alsnog een eind moet rijden om het op te halen... Het was juist zo fijn als het thuis bezorgd werd, maar daar ben ik nu dus behoorlijk huiverig voor geworden.

 15. Vervelend! Wij hebben altijd een paar maanden dezelfde chauffeur, dus ik zou hem dan aanspreken bij de deur.

  Ik heb 1x gehad dat het pakketje naar mn oude adres ging en ze hadden het daar aangenomen volgens DHL. Alleen de eigenaren zeiden van niet. Moest maar aangifte doen was het antwoord. Lastige situatie.

 16. Zo irritant! Hier thuis heb ik het nog nooit gehad. Op mijn werk komthet geregeld voor dat post waarvoor getekend moet worden gewoon in het postvak ligt. Ik ging er altijd van uit dat iemand van een ander kantoor dan getekend had. Maar inderdaad; het kan ook de postbode zijn.

  • Ja, ik snap dat niet goed. Zo'n pakket is toch ook niet voor niets 'aangetekend'? Die postbodes voelen dan denk ik geen verantwoordelijkheid of zo.

 17. Het is echt schandalig dat mensen durven te tekenen voor een pakketje dat niet van jou is. Ik neem aan dat jij niet thuis was?
  Misschien goed om bij iemand in de buurt te polsen of zij je pakketjes kunnen aannemen?

 18. Beetje laat, maar voor een volgende keer: rechtsbijstandsverzekering, verkoper in gebreke stellen en evt. koop ontbinden. Zul je zien hoe snel deze een onderzoek zal aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder