Waarom reed Connie met haar kind van een brug af?!

too close serie

De serie Too Close wordt omschreven als een zogenoemde whydunnit. Het draait allemaal om de vraag waarom een leuke, welgestelde moeder probeerde zichzelf en haar kinderen te verdrinken.

Too Close: het verhaal

Too Close draait om twee vrouwen: psychiater Emma en ex yummy mummy Connie Mortensen. Nadat Connie Mortensen haar zelf veroorzaakte auto-ongeluk ternauwernood overleefde wacht haar een  gevangenisstraf van 30 jaar. Het vervelende is dat ze last heeft van geheugenverlies, en dus niet kan uitleggen wat haar bezielde.

Aan psychiater Emma de schone taak om te bepalen of Connie wist wat ze deed.

De psychiater worstelt met zichzelf

Het probleem is alleen dat Emma zelf ook niet zo lekker in haar vel zit, en haar eigen verdriet en verleden meetorst. Connie prikt dwars door Emma's professionele facade heen, en legt haar vinger op allerlei zere plekken.

Met flashbacks zie je hoe idyllisch Connie's voormalige leventje was, of in ieder geval leek.

Ik vond psychiater Emma nogal incompetent

Eerlijk gezegd vond ik Emma behoorlijk incompetent als psychiater. Ze laat zich erg raken door alles wat Connie zegt, en niet op een goede manier. Bovendien krijgt ze het voor elkaar dat Connie haar aansteker jat, en daarmee het hele gebouw in de hens zet. Iets waar je overigens nooit wat over terug hoort!

En wat bezielde Connie nou?! Spoiler Alert - Spoiler Alert!

Lees niet verder als je niet wilt weten wat er nou achter Connie's misdaad zat. De ontknoping vond ik nogal teleurstellend. Connie's gedrag kwam voort uit een combinatie van verdriet over het overspel van haar man met haar beste vriendin en in één keer stoppen met al haar antidepressiva etc.

Daardoor raakt Connie in een psychose en weet ze niet meer wat ze doet. Het was dus nooit haar intentie om zichzelf en haar kind iets aan te doen. Nee, Connie dacht dat ze naar het moeder toe reed toen ze het kanaal instortte.

Trailer Too Close

Hieronder de trailer die veelbelovend lijkt, maar dus geen goede indruk geeft van de serie.

Mijn conclusie over Too Close

Ik vond Too Close een teleurstellende serie. Het is allemaal erg cliché. Bovendien vond ik Emma dus erg vervelend als psychiater. Het is geen goede zaak lijkt me als je als kijker meer sympathie voelt voor de vermeende crimineel dan voor degene die het raadsel moet oplossen.

Ik vind het beslist geen 'spannend psychologisch drama' zoals ze bij de VPRO beweren.

Op IMDb krijgt de serie een 6,7 maar ik vind een 5,2 al een hele eer. Met andere woorden: je kunt je tijd beter benutten dan met deze serie.

Praktische informatie over Too Close serie

De serie bestaat uit 3 afleveringen van ongeveer drie kwartier. Je kunt Too Close kijken op NPO Start.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek Too Close van Natalie Daniels:

too close

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik beleefde het toch anders. Ik ben altijd gefascineerd door waarom mensen zulke vreselijke dingen doen en ik begreep het goed. Komt waarschijnlijk ook doordat ik weet wat psychisch ziet zijn is en ik per ongeluk 2 keer fout gemaakt hebt met medicijnen en er afschuwelijke dingen met mij gebeurde. De ene keer was met homeopatisch middelen dus weet dat dat ook bloedlink is. In de serie wilde zij alleen maar de 2 meisjes in veiligheid brengen. Ze wist dus ook echt niet meer wat ze gedaan had. Bij mij totaal anders hoor maar merkte wel dat je totaal de controle kwijt kan raken over je denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.