Wintertijd 2021

wintertijd 2021

Het ene jaar merk ik er amper wat van, het andere jaar voelt de zondag ook echt extra lang.

Dit jaar lijkt er eentje te zijn waarin ik het extra uur ook echt voel.

Dat komt denk ik omdat ik me ook nog steeds niet fit voel, door die stomme verkoudheid.

Wintertijd hoe zat het ook alweer?

Voor wie het zich afvraagt: de klok gaat een uur áchteruit. Dus als het vandaag bijvoorbeeld één uur, dan was dat gisteren nog twee uur! Of doe gewoon wat ze in De Speld zeggen:

‘Elk jaar schrijven we weer hoe het zit, elk jaar vergeten mensen het weer en moeten ze het opnieuw opzoeken. Dus doe geen moeite, dat doen wij ook niet, kijk gewoon zondag als je wakker wordt op je telefoon, daar staat de correcte tijd.’

Hoe ervaar jij dit jaar de wintertijd?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik had in het voorjaar de klok in de keuken, die heel hoog hangt, niet verzet. Dus die stond nog op wintertijd de hele zomer. Daardoor kon ik de hele afgelopen week me een beetje voorbereiden.

 2. Geen last van gelukkig, denk ik. Behalve dan dat ik vanmiddag om twaalf uur wel héél erg behoefte had aan een dutje en je raadt het al: dat is een uur eerder dan normaal.

 3. Ik heb er ook niet echt last van.
  Moet van sommige klokken(nog steeds) de gebruiksaanwijzing opzoeken wil ik ze kunnen verzetten, wat een gedoe elke keer!

 4. Wat mij betreft wordt die klokverzetting afgeschaft. Is nergens goed voor en het veroorzaakt ongelukken door bestuurders die te moe zijn door de jetlag die het veroorzaakt.

  Gelukkig heb ik een klokje dat uit zichzelf de goede tijd uitzoekt. En ook mijn computer weet zelf hoe laat het is volgens de conventies van het land. Apparaten waar een klokje in zit, zijn niet altijd heel logisch geprogrammeerd. Soms wijst het zich vanzelf, maar er zijn ook apparaten waarvan ik steeds de gebruiksaanwijzing moet opzoeken.

 5. ha Nicole,

  nou… van mij hoeft het allemaal niet.
  Laat het maar één tijd zijn.
  Want ik heb er een week last van.
  Alsof ik een soort van jetlag heb.

  Maar goed…
  Zaterdag of zondag zal het wel als normaal voelen…
  En dan is het maar zo!

  Groetjes en al met al… een fijne wintertijd!
  :-))

  Marlou

 6. Ik heb er weinig last van gehad zoals elk jaar. Alleen een kind die ‘normale’ tijd wakker is en daarna zijn oude ritme gelukkig weer oppakt :-)

 7. Dit jaar had ik er ook moeite mee. Komt waarschijnlijk door een feestje en de dag erop meteen een klusdag in het weekend dat de klok terug achteruit ging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.