Reacties

Een badkamer die zichzelf schoonmaakt? — 18 reacties

 1. Yep: mijn badkamer is onderhoudsarm. Geen losse spullen en zeer beperkte kastruimte (één spiegelkastje van Ikea waar alles in staat). Schone handdoeken hangen elders (dat beperkt de was ook nog eens ????).

  Oh ja: en uithangeruimte voor de handdoeken van 4 personen en spuuglelijke bruine vloertegels waar je niets, maar dan ook echt helemaal niets op ziet...????

 2. Volgens mij is hij vrij onderhoudsarm, maar ik pleur hem zelf ook steeds weer te vol. Als het huis opgeruimd is, duurt het nog geen uur voordat het net lijkt alsof het nooit gedaan is :(

 3. Ja hoor, zeer onderhoudsarm. Zwevend toilet en lavabo, een hoge smalle Ikea kast die 20 cm van de grond hangt, grote inloopdouche met veel glas en weinig chroom, grote muurtegels én een design radiator. En geen slingerende handdoeken of washandjes want die gaan meteen na gebruik in de wasmand.
  En ik heb ook zo'n pyrolyse-oven die zichzelf schoonmaakt. :-) Gemak dient de mens.

 4. Als iemand toch gaat verbouwen in de badkamer, er bestaan tegels en zelfs een toilet die gladder glazuur hebben en daardoor schoner blijven. Heb je de mogelijkheid voor verbouwen niet, dan kan autowax op de tegels en douchecabine ook zorgen dat je minder hoeft te poetsen(okee,je moet wel eens in de zoveel tijd waxen dus)

 5. Wij hebben sinds deze zomer een compleet nieuwe badkamer, en al deze tips hebben wij ook in praktijk gebracht.
  En we hebben een waterontharder! Geen kalk meer op de badkamertegels (en ook voor behoud van wasmachine vaatwasser etc).
  Ideaal!

 6. Ja ik heb nu eindelijk een onderhoudsarme badkamer!
  Jarenlang hadden we een badkamer met de wc op de grond. En een douchecabine met glazen deurtjes. Die had veel richeltjes, randjes, kit ed. Vreselijk om schoon te maken.
  Sinds afgelopen zomer heb ik een nieuwe badkamer. Met een zwevend toilet. En een inloopdouche. Twee getegelde wandjes, met in elk wandje een ingetegelde nis voor de shampoo ed. Dus ook geen rekjes meer voor de shampoo flessen.
  Als ik hem nu schoonmaak ben ik binnen een uurtje klaar. Zo lekker!

 7. O jakkie, die foto...
  Ik beken dat de badkamer poetsen mijn minst favoriete klus is. Hoewel hij wel redelijk onderhoudsvriendelijk ingericht is, daar ligt het niet aan.
  Ligt aan mij dus :) maar uiteraard, graag of niet, het moet nu eenmaal gedaan worden en dat wordt het dan ook.

  • O ja, zo'n oven hebben we wel dus, inderdaad heel blij mee. Vooral op een koude winterse dag doen, want het geeft wel een hitte af!

 8. Onze badkamer barst van de kalk. Hard water hier. Daarom is onze volgende grote aanschaf een waterontharder. Met een beetje geluk wordt hij in januari gemonteerd en geleverd. Man besteld via werk en betaald slechts inkoop kosten + 10% en monteerd hem zelf.
  We hebben hier netjes voor gespaard, ook fijn!

 9. een inloopdouche zonder glas gewoon met een tegelwand, echt nog makkelijker om te reinigen want je ziet veel minder de kalkaanslag :)

  kapstokjes voorzien voor de rondslingerende handdoeken :) of een droogradiator ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder