Thuisblijfmoeder Kristel

Thuisblijfmoeder

Thuisblijfmoeders heb je echt in allerlei soorten en maten. Er zijn vrouwen die thuis blijven vanuit een religieuze overtuiging, er zijn vrouwen die vanwege lichamelijke klachten fulltime gingen moederen, er zijn vrouwen die na een burn-out het roer omgooiden en thuisblijfmoeder wilden worden, en je hebt vrouwen die hiervoor kiezen vanuit een diep verlangen om bij hun kind te blijven.

Voor Kristel Eshuis was de aanleiding dat ze haar baan heel onprettig vond. Ze besloot dat ze liever bij haar dochter was. Inmiddels combineert ze fulltime moederen met haar werk als communicatieadviseur en tekstschrijver dat ze vanuit huis kan doen.

Op Het Moederfront lees je haar verhaal.

Similar Posts

8 Comments

  1. Kan zo genieten van verhalen over mensen die het roer om gooien en lekker gaan doen wat ze willen. Inspirerend! Ik vind sowieso dat kinderen veel meer aandacht verdienen van de ouders. Goed bezig Kristel

  2. Ik mis in je overzicht de moeders die stopten met werken omdat ze een (zwaar) ziek of gehandicapt kind hebben waarbij de zorg thuis niet gegarandeerd kan worden door ZIN(Zorg in Natura)Die kinderen hebben die een paar keer per jaar in het ziekenhuis liggen en zelfs in het ziekenhuis verplicht bij het kind moeten blijven omdat het ziektebeeld te ingewikkeld is voor de verpleging.
    Bij deze een dikke omhelzing voor die moeders!

  3. En hoe zit het met de vaders? Het zou ook leuk zijn om eens te lezen over een vader die besloot thuis voor zijn kinderen te zorgen. Ik werkte vroeger voor een groot accountantskantoor en daar werkten een aantal vrouwelijk partners waarbij de man thuis voor de kinderen zorgde. En natuurlijk alle andere combinaties die verder mogelijk zijn!

  4. Kinderen groeien zo snel en veel aandacht nodig. Ik ben blij dat ik vanaf baby als thuis moeder maar toch sommige dingen wil ik veranderen als ik de tijd terug kan draaien. Tijd vliegt zo snel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.