Reacties

Boodschappen fors duurder + Huisvlijt Linkparty — 13 reacties

 1. Bij de groenteboer ben ik echt veel meer kwijt dan eerst. Aardappelen zijn bijvoorbeeld enorm duur, en met het stamppot seizoen voor de deur zullen we dat merken - in de zomer eten we nauwelijks aardappels. We gaan veel van de koude grond eten denk ik en eens diepvriesgroente tussendoor ipv kasgroente.
  Het besparen op schoonmaakmiddelen had je al aangegeven.
  Persoonlijke verzorgingsmiddelen - bedoel je daar ook maandverband en zo mee? Dat is echt heel erg vervelend en ik kan alleen maar uit eigen positieve ervaring een mooncup aanbevelen. Smeersels voor je gezicht en lijf zijn erg overrated. Je gooit er van alles op dat er later met een speciale cleanser weer af moet. Je kunt dat ook overslaan allemaal en je gezicht met water wassen. Een goede vette zeep kost helaas wel flink wat (werfzeep) maar zo kun je vaak je handen wassen zonder dat je je huid uitdroogt. Het gebruik van deze natuurlijke zeep heeft me heel wat handcreme bespaard, daar was ik een grootverbruiker van.

  • Die werfzeep klinkt heel interessant Nona! Een mooncup lijkt me een goede investering, maar ik vind het zo'n naar idee om iets in mijn lichaam te moeten doen.

 2. De meeste groente haal ik bij de boer en soms ook de aardappelen. Rest boodschappen is gewoon goed kijken met vergelijken waar het voordeligst is. En verzorgingsproducten heb ik niet zo nodig Want gebruik geen crèmes of make-up. Kan hier niet goed tegen. Wie zuinig denkt en leeft kan dan veel meer. En uit de natuur kan je ook veel halen waar je ook gezicht maskers mee kan maken en meer.

 3. Het gaat in horten en stoten. Een paar jaar geleden ging overal vis in blik een procent of 20 omhoog. Nu is het alweer een paar jaar stabiel. Voor m'n suikervrije Jumbo-huismerk sinas betaal ik 57cent per 1,5 liter. Is in jaren niet zo goedkoop geweest. Een heel tarwebrood haal ik voor 80 cent en dat is geen reclame. Het wordt hier in Alkmaar gebakken en ik vind het smakelijker en vooral steviger dan het brood van AH of Jumbo. Gisteren nog bananen gehaald voor 1 euro/kilo.
  De tompoezen bij de Hema zijn nog altijd 75 cent. Ik merk er al met al nog niet zoveel van.

 4. ‘Boodschappen fors duurder,’ de oorzaak ligt nu bij energiekosten en te korten na de corona.
  Dus de jaarlijkse prijsstijging komt er ook nog wel overheen.
  Ben gelukkig dat ik niet meer in de opgroeiende kinderen zit, maar veel gezinnen komen wel in de problemen. Hans

 5. Ik koop vooral basis producten. De prijsverhogingen daarvoor zijn fors. Groenten zijn veel duurder en er is steeds minder keuze. Als iets te duur is, kun je dus niet voor een goedkopere soort groente kiezen. Eerder kwam ik niet zo veel lege vakken tegen in de supermarkt. Aardappelen stijgen al lange tijd in prijs. Die zijn enkele honderden procenten gestegen. Een product in de aanbieding was vroeger vaak een luxe product dat de aanbieder onder de aandacht wilde brengen. Nu gaat het om een klein zakje aardappelen of uien die in de aanbieding zijn voor een prijs waarvoor we in eerdere jaren eraan voorbij zouden lopen. Vlees en vis kosten nu 30% meer dan vóór de pandemie. Maar ik denk niet dat de ziekte daar echt iets mee te maken heeft. Koffie en cacaopoeder is nog veel meer in prijs gestegen dan het gemiddelde van de boodschappen. Er zijn misoogsten geweest. Suiker is juist weer veel goedkoper, maar dat koop ik zelden. Sapjes en limonade koop ik niet. Die maak ik zelf. Broodprijzen van nu zijn hoog als het niet in de aanbieding is. Vaak zijn er wel goedkope aanbiedingen te vinden. Je kunt ook voor veel minder geld zelf brood bakken. Maar meel kost nu wel het dubbele van vóór de euro. Dit jaar is er voor mij niet veel terecht gekomen van groenten en fruit uit de tuin, maar gelukkig heb ik nog inmaak van vorige jaren. Het vinden van alternatieven en bezuinigingsmogelijkheden is een uitweg. Maar dat maakt de prijsverhogingen niet minder. Zelfs water is de laatste jaren fors duurder door belastingheffingen. En vergeet de huurstijgingen en energieprijzen niet.

 6. Ja, ik heb wel gemerkt dat de boodschappen steeds duurder worden. Ik vraag me af of die percentages wel kloppen, want het lijkt voor mij wel een stijging van 25%.
  Maar álles wordt duurder, oftewel de waarde van de euro daalt steeds verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder