Boodschappen fors duurder + Huisvlijt Linkparty

Huisvlijt linkparty

‘Boodschappen fors duurder,’ kopte het AD deze week. Dit blijkt uit een rapport van marktonderzoeksinstituut Gfk.

Maar wat is ‘fors duurder’?

Boodschappen fors duurder?

Gemiddeld zijn boodschappen dit jaar 3,6% duurder geworden. Om precies te zijn:

Bier lijkt mij een luxe, dus dat is niet zo’n ramp lijkt me. Dat groente, fruit, vlees en vis duurder zijn geworden lijkt me vervelender. Op verzorgingsproducten kun je denk ik bezuinigen door ze bij de Action en Kruidvat in de aanbieding te kopen. Of nog beter door te kopen bij de DM Drogist!

Besparen op schoonmaakproducten? Gebruik De Grote 3!

Wat betreft schoonmaakproducten: gebruik alleen nog baking soda, groene zeep en schoonmaakazijn : )

Leestip: Kosten boodschappen per maand

En dan is het nu is weer tijd voor de wekelijkse linkparty op Huisvlijt! Je kunt hier jouw blogpost delen, en leuke nieuwe blogs ontdekken.

De populairste blogpost van vorige week

De meeste kliks deze week kreeg de post van Anita getiteld: 8 manieren om te besparen op boodschappen. Een mooie timing nu we net gehoord hebben dat boodschappen duurder zijn geworden.

anita

 • Op nummer 2 staat de post: Hoogsensitief: hoe ga ik om met emotioneel nieuws van het blog Inge Beleeft.
 • Op nummer 3 staat de post Braziliaans dessert met 3 ingrediënten in 5 minuten van Elsarblogt

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 42 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Leestips

Merk jij wat van hogere prijzen in de supermarkt?

Similar Posts

13 Comments

 1. Bij de groenteboer ben ik echt veel meer kwijt dan eerst. Aardappelen zijn bijvoorbeeld enorm duur, en met het stamppot seizoen voor de deur zullen we dat merken – in de zomer eten we nauwelijks aardappels. We gaan veel van de koude grond eten denk ik en eens diepvriesgroente tussendoor ipv kasgroente.
  Het besparen op schoonmaakmiddelen had je al aangegeven.
  Persoonlijke verzorgingsmiddelen – bedoel je daar ook maandverband en zo mee? Dat is echt heel erg vervelend en ik kan alleen maar uit eigen positieve ervaring een mooncup aanbevelen. Smeersels voor je gezicht en lijf zijn erg overrated. Je gooit er van alles op dat er later met een speciale cleanser weer af moet. Je kunt dat ook overslaan allemaal en je gezicht met water wassen. Een goede vette zeep kost helaas wel flink wat (werfzeep) maar zo kun je vaak je handen wassen zonder dat je je huid uitdroogt. Het gebruik van deze natuurlijke zeep heeft me heel wat handcreme bespaard, daar was ik een grootverbruiker van.

  1. Die werfzeep klinkt heel interessant Nona! Een mooncup lijkt me een goede investering, maar ik vind het zo’n naar idee om iets in mijn lichaam te moeten doen.

 2. De meeste groente haal ik bij de boer en soms ook de aardappelen. Rest boodschappen is gewoon goed kijken met vergelijken waar het voordeligst is. En verzorgingsproducten heb ik niet zo nodig Want gebruik geen crèmes of make-up. Kan hier niet goed tegen. Wie zuinig denkt en leeft kan dan veel meer. En uit de natuur kan je ook veel halen waar je ook gezicht maskers mee kan maken en meer.

 3. Het gaat in horten en stoten. Een paar jaar geleden ging overal vis in blik een procent of 20 omhoog. Nu is het alweer een paar jaar stabiel. Voor m’n suikervrije Jumbo-huismerk sinas betaal ik 57cent per 1,5 liter. Is in jaren niet zo goedkoop geweest. Een heel tarwebrood haal ik voor 80 cent en dat is geen reclame. Het wordt hier in Alkmaar gebakken en ik vind het smakelijker en vooral steviger dan het brood van AH of Jumbo. Gisteren nog bananen gehaald voor 1 euro/kilo.
  De tompoezen bij de Hema zijn nog altijd 75 cent. Ik merk er al met al nog niet zoveel van.

 4. ‘Boodschappen fors duurder,’ de oorzaak ligt nu bij energiekosten en te korten na de corona.
  Dus de jaarlijkse prijsstijging komt er ook nog wel overheen.
  Ben gelukkig dat ik niet meer in de opgroeiende kinderen zit, maar veel gezinnen komen wel in de problemen. Hans

 5. Ik koop vooral basis producten. De prijsverhogingen daarvoor zijn fors. Groenten zijn veel duurder en er is steeds minder keuze. Als iets te duur is, kun je dus niet voor een goedkopere soort groente kiezen. Eerder kwam ik niet zo veel lege vakken tegen in de supermarkt. Aardappelen stijgen al lange tijd in prijs. Die zijn enkele honderden procenten gestegen. Een product in de aanbieding was vroeger vaak een luxe product dat de aanbieder onder de aandacht wilde brengen. Nu gaat het om een klein zakje aardappelen of uien die in de aanbieding zijn voor een prijs waarvoor we in eerdere jaren eraan voorbij zouden lopen. Vlees en vis kosten nu 30% meer dan vóór de pandemie. Maar ik denk niet dat de ziekte daar echt iets mee te maken heeft. Koffie en cacaopoeder is nog veel meer in prijs gestegen dan het gemiddelde van de boodschappen. Er zijn misoogsten geweest. Suiker is juist weer veel goedkoper, maar dat koop ik zelden. Sapjes en limonade koop ik niet. Die maak ik zelf. Broodprijzen van nu zijn hoog als het niet in de aanbieding is. Vaak zijn er wel goedkope aanbiedingen te vinden. Je kunt ook voor veel minder geld zelf brood bakken. Maar meel kost nu wel het dubbele van vóór de euro. Dit jaar is er voor mij niet veel terecht gekomen van groenten en fruit uit de tuin, maar gelukkig heb ik nog inmaak van vorige jaren. Het vinden van alternatieven en bezuinigingsmogelijkheden is een uitweg. Maar dat maakt de prijsverhogingen niet minder. Zelfs water is de laatste jaren fors duurder door belastingheffingen. En vergeet de huurstijgingen en energieprijzen niet.

 6. Ja, ik heb wel gemerkt dat de boodschappen steeds duurder worden. Ik vraag me af of die percentages wel kloppen, want het lijkt voor mij wel een stijging van 25%.
  Maar álles wordt duurder, oftewel de waarde van de euro daalt steeds verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.