Reacties

101 mythes over gezondheid — 18 reacties

 1. Nou, gelukkig geloofde ik in geen van de beschreven mythes. Scheelt dan weer een teleurstelling;). Er is vast wél wetenschappelijk bewijs dat als je het boek echt even tegen de muur had gesmeten, dat het een beetje had geholpen tegen je frustratie;).

 2. Dat iets niet wetenschappelijk is bewezen wil niet zeggen dat het niet zo is, het zegt alleen dat ze het niet in hun onderzoek konden reproduceren. Misschien was het onderzoek heel beperkt? En wie heeft het onderzoek gefinancierd?

  En als melatonine niet zou werken, waarom schrijft het ziekenhuis het dan voor..? Ik denk dat het wat genuanceerder ligt, dat het alleen werkt als je er zelf niet genoeg van aanmaakt. Als je er genoeg van aanmaakt ligt het slaapprobleem ergens anders en gaan melatoninetabletjes niets doen.

  Ik ben het met je eens, heel frustrerend dit boek :)

 3. Wie zegt dat diegene die dit boek schreef gelijk heeft?
  Het is ook maar weer de mening van 1 of een paar personen.
  Ik ken mensen waaronder mijn doodzieke vriendin die zweert bij wiet olie en ik geloof haar.
  Ook ken ik vele mensen die veel aan yoga en meditatie doen en ook hen geloof ik.
  Melatonine helpt zeker maar niet voor hele lange tijd.
  Ik heb veel baat bij gehad.
  Zoals met alles heb je mensen die zeggen dat het goed is en anderen van niet.

 4. Heel wat producten en therapies zijn niet bewezen dat ze helpen. Het voornaamste is dat je je er goed bij voelt.
  Wat natuurlijk geen reden is om de traditionele geneeskunde te verwerpen. Dat kan gevaarlijk zijn in sommige gevallen.

 5. En het Kruidvat en consorten gelooft heel graag in gelovers!

  Het placebo-effect is een interessant fenomeen. Zo gaf ik mijn kinderen wel eens een vitamine-C tabletje en vertelde dat dit een pilletje was waarvan ze beter werden (bij een verkoudheidje of snottebellen). Hielp altijd. En dat bedje op de bank natuurlijk.

 6. Eigenlijk weten we dat allemaal wel een beetje.
  Maar soms wil je nog beter voor jezelf zorgen dan dat je al doet.
  Door alle info die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben wordt het je niet makkelijk gemaakt.

 7. Mijn man heeft een reumatische aandoening, veel pijn! Hij slikt sinds 2 jaar CBD-olie en het is niet alleen de pijn die grotendeels verdwenen is maar zijn handen en polsen zijn niet meer opgezwollen! Ik denk dat in veel (niet in alle) gevallen de natuur een remedie heeft!

  • Ook ik heb n man met fybromyalgie die veel baat heeft bij CBD-olie, weliswaar in meer geconcentreerde vorm als het spul dat je bij de drogist en supermarkt kunt kopen)
   Ik ben er van overtuigd dat de farmaceutische industrie niet zit te wachten op "natuurlijke" middeltjes, en dat er daarom al heel gauw gezegd wordt dat er geen "wetenschappelijk" bewijs voor is.
   Zelf ben ik ook niet zo'n fan van allerlei vage natuurlijke middelen, maar de CBD-olie is daarop een gunstige uitzondering, ik heb het nl. met eigen ogen gezien hoe mijn man binnen n paar dagen opknapte, veel minder pijnklachten en stijfheid heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder