|

Je weet dat je teveel Koreaans drama hebt gekeken als…

k-drama

Je weet dat je teveel Koreaans drama hebt gekeken als je als er iets misgaat ‘Aish!’ roept in plaats van ‘Shit’.

Andere waarschuwingssignalen dat je teveel Koreaans drama kijkt

1. Als je tegen jezelf zegt: ‘Ik kijk nog 1 aflevering en dan ga ik slapen! Echt waar.’ Maar dat je er vervolgens nog 5 kijkt omdat je wilt zien dat ze elkaar eindelijk kussen!’

2. Als je dingen aan je man vraagt als: ‘Als iemand een bom op mij had vastgebonden die elk moment kon afgaan, zou jij dan bij mij blijven?’ En dat je vervolgens ruzie krijgt omdat hij het foute antwoord geeft. Oftewel niet zegt: ‘Natuurlijk schat!’ Het juiste antwoord was:

k-drama
Scene uit Strong Woman Bong Soon*

3. Dat als je iemand tegenkomt je de neiging hebt om in slow motion langs die persoon te lopen.

4. Je begint steeds meer Koreaanse woorden te herkennen, en spreekt al een aardig mondje Koreaans.

5. De lijst met Koreaanse series die je nog wilt zien wordt steeds langer.

6. Je voor het eerst in je leven de neiging krijgt om een heus ontbijt te gaan koken, in plaats van een boterham met hagelslag te eten.

7. Je overweegt sterk om voortaan spaghetti direct uit de pan en met stokjes te gaan eten. En dat dan slurpend.

8.Je Koreaanse muziek gaat waarderen.

9.Je krijgt de neiging om een kleine buiging te maken naar mensen…

Conclusie

Door de opzet van Koreaans drama is het verslavingsgevoelig vermaak. De personages roepen snel sympathie op, waardoor je met ze gaat meeleven. Een gemiddeld K-drama bestaat uit zo’n 16 tot 20 afleveringen die een afgerond verhaal vormen. Bovendien zijn de cliffhangers erg goed, waardoor de neiging om ‘nog even’ verder te kijken groot is.

En persoonlijk zit ik altijd te wachten op die eerste, romantische kus!

*De slechterik heeft een bom op Bong Soon vastgebonden! Maar de held laat zich graag samen met haar opblazen.

Wat was het laatste programma dat jij keek?

Similar Posts

60 Comments

 1. Hahaha jij zit er echt helemaal in he :) Klinkt overigens wel heel goed dat het na 16 a 20 afleveringen ook echt afgerond is. Niet dat je jarenlang seizoenen moet volgen voor een ontknoping.

 2. Ik vind het al vreselijk om iets in het Duits te kijken, laat staan in het Koriaans haha . Ken wel het gevoel dat je de volgende aflevering wilt zien, omdat je er helemaal in zit, dat had ik met het eerste deel van Prison Break.

 3. Nou wordt ik toch nieuwsgierig hoe je aan je Koreaanse drama komt en wat je dan precies kijkt. Staat het op netflix?

  Mijn laatste film (ben halverwege) was ‘Holidaze’ (een kerstfilm) en daarvoor een andere kerstfilm (ik dacht ‘Snowangels’).

 4. haha super, je schreef et al ,maar nu ben ik helemaal benieuwd. Wij hebben het hier met de zweedse en deense acties, wij beginnen ook zweeds tegen elkaar te praten :)

 5. Hahahaha heeel herkenbaar. Ik kijk nu naar de serie boardwalk empire. Ik ken het gevoel van: nog één kijken….en nog één….heerlijk toch.

 6. Ik herken wat jij schrijft van een andere serie ‘de draagmoeder’. Een soap uit Brazilie. Elke middag zag ik daar een aflevering van toen ik zwanger was van mijn jongste zoon. Ik ging steeds meer Portugees verstaan :-)
  De laatste serie waarvan ik een aflevering zag is The Crown.

 7. Het ochtendnieuws heb ik net gekeken. Wij kijken geen drama anders dan Nederlands drama. Regelmatig liggen de genres dicht bij elkaar trouwens en is het net een thriller of actie

 8. Ik heb momenteel eigenlijk heel weinig series waar ik verslaafd aan ben. Is wel een tijdje anders geweest. We hebben veel ge-bingewatched. Maar momenteel even niet.

 9. Koreaans drama ?!? Ik heb hier serieus nog nooit van gehoord. Ooit weleens zo’n Zuid-Amerikaanse soap gekeken, maar dat was niet echt iets voor mij. Wat ik het laatst gekeken heb? Wij zijn nu bezig in seizoen 2 van Lucifer (serie op Netflix).

 10. Heel eerlijk heb ik niet zoveel met Koriaanse series, ook geen idee wat ik me erbij kan voorstellen. Mijn laatst gekeken serie is The Bates Motel. Ook lekker spannend.

 11. Ik heb nog nooit een Koreaans drama gezien,maar dat moet ik toch maar eens gaan doen dus! Mijn favoriete serie is toch wel Designated Survivor. Helaas moet ik weer wachten tot maart 2018 voor nieuwe afleveringen…

 12. Hahaha! Ik moest erg lachen om het idee dat je dan ineens in slow motion langs iemand wil lopen :D Maar ik ken het hoor. Als ik ergens helemaal in zit, dan ga ik daar ook in op. Geloof dat dat Koreaans drama mij ook heel verslaafd zou kunnen maken.

  1. Ja, dat in slow motion langs iemand lopen doen ze heel veel in Koreaans drama : )

   Ik ben normaliter helemaal niet zo verslavingsgevoelig voor series, en deed hiervoor nooit aan bingewatchen.

 13. Wat grappig. Ik heb eerlijk gezegd niets met Korea maar mijn zus die Chinees studeert kijkt en vertaalt als hobby Koreaanse series. Heb de link even naar haar doorgestuurd.

  1. Dat had ik dus ook Manon. Ik ging het alleen maar kijken omdat mijn jongste dochter het zo graag wilde. Maar dat is het bijzondere aan Koreaans drama: je gaat het ongewild leuk vinden ; )

 14. hahaha te grappig. Ik heb alleen nog nooit koreaanse drama’s gekeken. Staat dat gewoon op netflix? Ik kijk tegenwoordig minder series niet veel tijd voor helaas

 15. Ik beken!! ik heb zelfs nog nooit van Koreaans drama gehoord!! Echt dit is de eerste keer. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik amper tv kijk. En als ik kijk bijvoorkeur iets Engels. Ik moet ondertussen wel kunnen haken, dus ik volg veel als hoorspel.

 16. Haha, ik zou dit dus alleen al kunnen kijken uit marketing oogpunt: wat maakt het dan zo leuk haha. Ik kan me voorstellen dat dit goed gemaakt is. Ik ga maar eens een ontbijt eten vanavond. Of werkt dat niet zo? :-)

 17. Hahaha erg herkenbaar..hier in Maleisië komen aan de lopende band zulke series voorbij, of in de supermarkt als je staat te wachten en dan eigenlijk baalt dat je klaar bent haha

 18. Het laatste programma dat ik heb gekeken was Stranger Things op Netflix. Super spannend! Ik vind het een hele leuke blogpost. Je kunt wel zien dat je een beetje verslaafd bent ;-)

 19. Oh ja jij bent duidelijk verslaafd aan Koreaanse series, hihi! Ik heb ze deze week ook gekregen in mijn Netflix suggesties en ik moest toen aan je vorige blogpost denken. Binnenkort zit ik weer zonder serie, dus zal ik me er eens aan wagen. Benieuwd of ik ook in slo-mo de mensen voorbij ga lopen en ‘Aish’ ge zeggen ????

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.