Reacties

Waarom wij geen kleedgeld geven. Hoewel ik het wel nuttig vind. — 26 reacties

 1. Ja ik geef kleed en zakgeld.
  Op een gegeven moment vinden ze het ook leuk om zelf te gaan shoppen en leren hier veel van.
  Ik mis toch wel veel kleding in dit rijtje, zoals jassen, truien,extra paar schoenen, onderkleding, sokken en dergelijke.
  Dit zit allemaal inbegrepen in het kleedgeld van mijn dochter.

 2. Bijhouden, eerst op papier in een schriftje, zo begon ik met de kinderen als ze twaalf waren. Ook kleine dingen noteren, ondergoed, sokken, bikini,ook grote dingen, nieuwe winterjas.Na een jaartje kregen ze zelf het kleedgeld,maar eerst nog samen uitgeven, en nog steeds dat schriftje, en af en toe een reminder van mij, bv eind van de zomervakantie even zeggen dat het in oktober weer koud wordt en vragen of hun winterkleding nog okee is. Als het allemaal redelijk liep, liet ik het los.
  Het kleedgeld kwam van de kinderbijslag, die werd gebruikt voor zakgeld en kleedgeld, het ging dus niet van het huishoudbudget af.Ik geloof bij de laatste dat het 240 euro per kwartaal was, dus 50 euro kleedgeld en 30 euro zakgeld per maand. Daarmee moesten ze zien uit te komen. Zo leerden ze plannen, uitkomen met wat ze hadden(de tweedehandswinkel werd ook bezocht)en bijhouden wat er uitgegeven was en wat er nog over was.

 3. Een jaar met 2 spijkerbroeken en 3 t shirts is toch te weinig vaak groeien kinderen uit schoenen dus dat zal 2 paar schoenen per jaar worden.
  Een jas en truien of vest en ondergoed en sokken komen er dan nog bij.
  Wij hebben ook 5 kinderen en ze kregen allemaal kleedgeld geen onvoorziene uitgaven meer.
  Ze kwamen er goed mee uit en kwamen met tasjes van Zeeman thuis want sokken bij die speciale winkel vonden ze ineens te duur;)

 4. Leuk onderwerp maar ik vind de post niet realistisch. Een puber die in een jaar slechts.1 paar schoenen, 2 spijkerbroeken en 3 eenvoudige t-shirts nodig heeft? Nee, dat lijkt me geen realistisch beeld.

 5. Ik denk dat als ik mijn jongens later kleedgeld ga geven dat het niks wordt. Zie ze niet de stad in gaan om te passen en lekker te shoppen, nee ik koop zelf wel wat voor ze

 6. Leuk stukje. Zelf ben ik ook geen voorstander van kleedgeld, ze mogen het wel is ze willen. Zelf en door het leren van klasgenoten hebben ze het idee dat het winkelen met mama voordeliger is voor hunzelf :)

 7. Ik kocht voor mijn 4 kinderen wat ze nodig hadden terwijl ze ze nog mee naar de winkel kwamen. Naarmate ze weekend baantjes vonden kochten ze vaak kleding voor zichzelf en toen ze gingen studeren kocht ik niets meer, tenzij het een cadeau was voor bv een verjaardag. Met mijn zonen had ik echter het probleem dat er veel verloren/gestolen werd. Als ze bv gingen kamperen dan eiste ik een redelijke voorbetaling en van dat bedrag werden verloren spullen vervangen. Er ging nog maar zelden iets kwijt of kapot!

 8. Na lang aandringen kregen de twee oudste zonen ook kleedgeld. Na enkele maanden werd er gevraagd wat ze allemaal gekocht hadden. De een had een onderbroek van de Hema en de andere een paar sokken. Kleedgeld zijn we dus per direct mee gestopt.

 9. Maar is je zoon geen ondergoed, sokken, jassen, sportkleding etc nodig en kan hij het hele jaar op zijn schoenen looen? Nooit geen slippers of sneekers? Vind je lijstje erg karig en 50 euro van het nibud erg krap. Onze zoon krijgt 80 euro per maand. Daar moet hij de kapper ook van betalen. Hij is 17 jaar.

  • De kapper betaal ik nu altijd voor hem. En die schoenen, ja, op zich kan hij daar vrij lang meedoen. Eventjes lieten de zolen los, maar die zijn vakkundig geplakt door de schoenmaker.

 10. Hier kreeg dochter eerst € 40 kleedgeld, dat hebben we in overleg met haar verlaagd naar € 30 terwijl ze er ook meer van moest gaan kopen.
  Dat red ze prima. Maar ik denk dat je voor een jongen minder kwijt bent als voor een meisje in de groei. BH's zijn niet goedkoop als je wil dat ze goed zitten en goed blijven zitten.
  Ze is de afgelopen 2 maanden bijna 7 cm gegroeid, dan zit alles in eens weer op hoogwater.

 11. Ik ben een voorstander (altijd geweest) van kleedgeld. Mijn kinderen kregen vanaf hun 12E jaar kleedgeld. De eerste jaren onder begeleiding en vanaf hun 16E jaar regelden ze alles zelf. Bij de oudste ging het wel eens mis maar daar heeft ze van geleerd; de jongste heeft nooit orobkemen met kleedgeld gehad.
  Jouw kinderen zijn toch niet even oud? De eerste jaren krijgt een kind kleedgeld en tegen de tijd dat de jongste kleedgeld krijgt zal de oudste zichzelf bedruipen (bijbaan, studiefinanciering, baan)

  • Wat wonderlijk. In mijn herinnering hebben we ze nooit kleedgeld gegeven. Maar misschien is er een periode geweest dat we het hebben geprobeerd. Dat heeft dan denk ik niet lang geduurd, want ik herinner me dit niet eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder