Reacties

Van iPhone naar Huawei: iOS versus Android! — 82 reacties

 1. Ik had jaren een samsung, vorig jaar een huwawei gekocht, maar vorige week toch weer een samsung. Die huwawei beviel me ech niet. Onze oudste zoon is een echt Iphone gebruiker. Die krijg je echt niet aan een andere telefoon😃

  • Altijd een Samsung gehad en daar blijf ik ook bij. Ben niet zo van de veranderingen. Meestal krijg ik dan ook nog spijt. Ik vind het een prettig en fijn toestel en zie geen reden om over te stappen.

  • Ik ben nu een jaar overgestapt van Iphone (9 jaar iPhone gebruiker) naar Huawei, heb er geen spijt van. De foto's zijn mooier, zit nooit vast of vol qua geheugen op mijn telefoon, veel meer mogelijkheden qua apps. Je kunt alle kanten op. Dubbele sim (werk en privé) dus hoeft niet met 2 telefoons te lopen. Dubbele whatsapp, facebook etc. Makkelijk muziek downloaden via apps. Een fijn telefoon is het.

  • Vind ik dus ook, blij dat ik naar Huawei Ben overgestapt, weinig beperkingen en gewoon met verkenner kunnen werken ipv Itunes

 2. Hier ook een android en dat is inderdaad een geldkwestie. Soms mis ik de iPhone wel, vooral omdat ik altijd erg fan was van de Hipstamatic-app en deze helaas voor android niet beschikbaar is.

 3. Wat een leuk onderzoek! Ik heb (vanwege geld inderdaad:)) altijd in kamp Android gezeten. Maar zeven selfies per dag? Ik maak er hooguit één per maand, denk ik.

 4. Ik heb altijd android toestellen gehad, van verschillende merken, al vanaf het begin. Ik heb nu mijn derde Huawei en de volgende wordt weer een Huawei. Ik vind dat je heel veel telefoon krijgt voor weinig geld en er zit ook nog eens een prima camera op.

 5. Sssst, even omkijken of niemand mij ziet, ik heb diverse iPhone's gehad tot aan mijn pensioen, van de baas. Toen ik zelf ene mocht uitkiezen van mijn vrouw werd het een Android, een Moto X4, een kwart van de prijs, en minsten zoveel mogelijkheden. Ik ben een echte Google man geworden...

  • Mijn vorige smartphone was een iPhone, maar sinds drie jaar heb ik een Samsung en dat bevalt goed. Veel sneller en het scherm is groter. En een stuk goedkoper dan een iPhone natuurlijk... Ik heb wel een iPad en mijn werkcomputer is een iMac. Tegenwoordig is Apple hip, maar toen ik 24 jaar geleden een Performa kocht waren Mac-liefhebbers eerder geitenwollensokkentypes dan hipsters. Destijds liep je er niet mee te koop dat je een Apple-fan was. Je werd er meestal om uitgelachen... Apple, dat is toch niks... Groot verschil met nu.

 6. Ooit begonnen met een tweedehands Ericsson dumbphone, daarna een Samsung en verschillende HTC's die steeds smarter werden. Sinds een aantal jaren alleen nog maar iPhone. Ik vind iPhones uitermate prettig werken en ze zien er prachtig uit.

  Qua prijs: het nieuwste model, de iPhone SE 2, is nog geen 500 euro en dat is best weinig voor een iPhone.

 7. Ik ben juist overgestapt van een samsung naar een iPhone en zou nu niet meer anders willen al passen niet alle punten bij mij hoor, haha ik geef weinig geld uit aan beauty en kleding en selfies maar ik ook maar weinig, een niet echte iPhone gebruiker dus. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind het besturingssysteem van een iPhone zelf veel makkelijker en helemaal in combinatie met mijn macBook.

  • Ik heb een Apple computer en was bezorgd dat ik problemen zou krijgen met mijn Huawei in combinatie met mijn computer. Gelukkig merk ik er niks van.

  • Hi, ik ben van plan een Huawei te kopen maar werk ook op mac...maak me wat zorgen over de combinatie aangezien ik veel foto,s en films maak....heb je tips hoe ik de Huawei goed gekoppeld krijg aan mijn mac? heel erg bedankt!

 8. Lang ben ik uit gemak zucht trouw aan Samsung gebleven.
  Nadat ik een Apple laptop en tablet had en de laatste Samsung niet te repareren bleek heb ik een iPhone angeschaft.

  Stille groet,

 9. Ik ben een paar jaar geleden overgestapt van Samsung naar iPhone en ik zou nooit meer anders willen. Zoveel makkelijker in gebruik!

 10. Haha wat grappig die vergelijkingen tussen de gebruikers. Ik ben al jaren kamp iphone, ook omdat ik een mac en ipad heb maar zit er toch n klein beetje over te twijfelen om mss eens te veranderen.

 11. Mijn man heeft ‘n Iphone en ikzelf een Samsung. We hebben deze telefoons gekregen van familieleden die voor een nieuwere uitvoering gingen. Het hoesje van de Iphone was rose en ik houd niet van rose. Mijn man maakte het niet uit.

 12. Ik heb de technische kennis niet om mijn Huawei te installeren. Vandaar dat hij ongebruikt in een la is beland. Jammer, maar van de andere kant voorkomt het veel ergernissen. Het geeft me ook meer innerlijke rust om dat ding niet elke dag te hoeven opladen of andere dwangmatige handelingen ermee te verrichten. En met een belgemiddelde van 15 minuten per maand heb ik hem ook niet echt nodig.

 13. Ik zit nog in geen enkel kamp en heb geen smartphone. Hoofdreden; ik wil onderweg niet gestoord worden. Ze spreken maar in op m'n vaste telefoon.

  Ik weet wel dat er een goedpraatgen bestaat. Als mensen een keuze hebben gemaakt dan blijkt dat achteraf altijd de beste keuze te zijn geweest van dat moment.

  Die scheiding was er ook al tussen I-mac en Windows-PC's. Mijn ervaring is dat veel mensen maar ervaring met 1 platform hebben en dus niet beide hebben geprobeerd. Ze kunnen dus geen oordeel hebben over beide. Verder is me opgevallen dat vooral mensen die er mee om kunnen gaan eerder kiezen voor iets dat niet van Apple is. Applemeuk is vreselijk om te repareren. Zelf vermoed ik dat alfa's eerder voor een Apple kiezen dan beta's. En dat apple-fleppen ijdeler zijn is me maar al te bekend. ;-)

  • Daar heb je een goed punt Ximaar. Het is heel menselijk om, als je iets eenmaal hebt gekocht, het vervolgens ook een heel goed product te vinden. Zo werkt de menselijke psychologie : )

 14. Ik heb net een nieuwd Iphone en denk niet dat ik snel ga overstappen. vind het zo gemakkelijk, alleen hangt er wel een prijskaartje aan vast. Gelukkig gebruik ik mijn iphone tot er iets aan is en ben ik niet iemand die steeds het nieuwste van het nieuwste moet hebben

 15. Het aantal selfies per dag liet me denken, ik maak er geen per dag, mijn vrouw met wie ik em deel ook niet, en de meeste andere die ik ken ook niet. Maar het onderzoek kijkt naar Android vs iOS of andersom en daar knelt het wel een beetje. Want daarmee is het een Apple vs de Rest en Apple is wat duurder dus dan loopt het wel spaak. Eigenlijk zijn de groepen die worden vergeleken niet gelijk met als verschil iOS of Android maar een Homogene groep wij WILLEN Apple tegen een niet homogene groep wij NEMEN Android en zou je beter naar gelijke prijsgroepen kunnen kijken om een goede afweging te maken. Wij gebruiken immers simpel wat we krijgen van anderen die een nieuwe hebben. Dat is gratis en omdat wij voornamelijk androidgebruikers kennen krijgen we dus androidtoestellen.

 16. Al dik 25 jaar een mobiele telefoon en ergens in 2003 mijn eerste smartphone van Nokia met Symbian ( een os die je vergeten had).
  Vanaf het begin altijd privé Nokia gehad en nog. Voor het werk iPhone en Samsung. Ik vond het niks.

  Ik wil niet bij de mainstream horen. Dus duidelijk mijn voorliefde voor een merk wat niet deelneemt met die stomme discussie.

  Maar gewoon zijn werk doet, als eerste de updates binnenhaalt en draait op een kale Android one.

 17. Haha, leuk dat persoonlijkheidsonderzoek. Zelf ben ik ook van de Android telefoons. Hoewel je hierin ook nog wel grote prijsverschillen hebt in de merken hoor. Mijn vorige telefoon was een Huawei en nu sinds kort heb ik een Nokia. Mooie prijs-kwaliteitverhouding.

  • Herkenbaar,hier een 7.2 . Over anderhalf jaar komt er weer een ander. Heel veel Nokia's versleten. Zijn gewoon goed en degelijk afgewerkt. Nooit er problemen mee gehad, iets kapot gegaan of het scherm gebroken gehad.
   Meteen wel een hoesje eromheen en ze zijn wel eens van een hoogte gevallen.... maar niks aan overgehouden.
   Daar had ik met andere merken meer problemen mee.

 18. Mijn eerste smartphone was een Nokia met windowsbesturing. Mijn allerbeste smartphone ooit! Maar de apps werden niet bijgewerkt en windows ging er volledig uit. Daarna android. 1 keer overgestapt naar een iPhone... Een goedkoop model. Misschien daarom, maar hij haperde voortdurend, de batterij liep op een halve dag leeg, en de camera (waarvoor ik m eigenlijk wilde) was echt niet ok. Iphones in t duurdere segment zijn zeker top, maar als ik moet kiezen tussen een weekje op reis gaan plus een android of een iphone kopen, dan kies ik voor t eerste 😍 ik erger me eigenlijk vooral aan de exclusiviteit en het posh imago dat apple zelf ophoudt. Brrrrr...

  • Klopt hier al 24 jaar een Nokia en nog steeds. Symbian was een fijne O.S. maar ook met Windows Phone en later 10 perfect, veel functies mis ik nog steeds of zie je nu pas op andere merken. Zo had ik zes jaar geleden het draadloos opladen.
   Enfin voor mijn werk Apple iPhone gehad. Ziet er gelikt uit meer niet. Inmiddels een Nokia 7.2. met Android one.

 19. Ik vind de Iphone zo gebruiksvriendelijk dat ik nooit nog een ander merk wil. Maarjah dat zeggen wss android gebruikers evenzeer :) ik denk dat juist de overstap van het ene naar het andere heel moeilijk maakt.

 20. Ik heb al jaren een Samsung en zweer erbij. Ik vind de telefoon niet te groot en handig in gebruik. De ene keer koop ik een budget telefoon van Samsung een andere keer weer een duurdere. Ik koop eigenlijk nooit de nieuwste want 800-1000 euro voor een telefoon die je gemiddeld 2 jaar gebruikt vind ik echt onzin.

 21. Tenzij je hem praktisch dagelijks als camera gebruikt, handig en tegenwoordig zelfs beter dan vele camera's. Ik ben in elk geval tevreden.

 22. iPhone forever! hahaha. Nou ja, vooralsnog dan. Ik ben er gewoon heel blij mee plus het is compatibel met mijn iPad en MacBook Air. Overigens heb ik 'gewoon' een iPhone 7. Wel een nieuwe, dat dan weer wel.

  • Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben dat ik mijn Huawei prima kan combineren met mijn Apple computer. Daar was ik van te voren inderdaad wel bezorgd over.

  • dag liesje,

   ik ben van plan een Huawei te kopen en werk op mac...maar me inderdaad wat zorgen over de combinatie (altijd iPhone gehad maart vindt ze veel te duur)...ik maak erg veel foto,s en films en het is handig dat die meteen in iPhoto belanden... heb je tips om de Huawei handig te combineren met mac?

   alvast bedankt

  • Hai Hanneke, ik snap je zorg helemaal. Dat had ik ook. Maar volgens mij ging het gewoon vanzelf. Ik koppel de Huawei met een kabeltje aan mijn Mac, en dan opent automatisch 'Photos' en kan ik ze uploaden. Ik heb eigenlijk niets bijzonders hoeven te doen.

 23. Ik ben team Android, mijn man is team iOS. Vaak plaag ik hem er mee dat mijn telefoon veel beter is. Als ik weer eens een mooie foto heb gemaakt, dan zeg ik graag: Ja dat kan die van jou niet he.

 24. Wat grappig! Ik heb een iPhone en ik zal niet snel overstappen. Maar de elf punten die je bovenin je logje noemt, zijn geen van alle op mij van toepassing. Niet eentje!

 25. Wat een grappig onderzoek. Ik ben al jaren een iPhone gebruiker, maar herken me niet in alle punten. Ik zou ook nooit overstappen naar Android denk ik. Dan moet er iets heel geks gebeuren, haha.

 26. Ik heb jaren een iPhone gehad en nu weer een Samsung. Ik vond mijn iPhone wel heel erg fijn maar de nieuwe toestellen veel te duur, vandaar mijn overstap. Leuk om te lezen.

 27. Ik heb al jaren een iPhone en er zal veel moeten gebeuren wil ik overstappen. Verder meer van apple, zoals een ipad, macbook. Beetje apple fan geloof ik :)

 28. Ik heb een iPhone via mijn werk en zelf heb ik een Android. Maar ik ben dol op Android. Veel fijner! Hoor altijd goede verhalen van Huawei telefoons en de camera's. Bevalt de telefoon van jouw camera ook goed?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder