Reacties

Uitslapen: doe jij het? — 22 reacties

 1. Uitslapen is echt fijn, tot acht uur is met kinderen een wonder maar ben het met je eens dat tien / elf uur er meer op lijkt. Afgelopen weekend is het me zowaar gelukt, manlief had kinderen mee naar beneden zodat ik weer in slaap viel tot maar liefst elf uur. Blijkbaar had ik het nodig. Normaal gaat hier rond zeven uur de wekker.

 2. Ik ben ook niet zo'n uitslaper. Wat ik het lekkerste vind is als ik uit mezelf wakker word, dus niet door een wekker of door Tobias' gehuil. Dan voel ik me uitgeslapen, of het nou 10 uur is of om half 7. Uit mezelf wakker worden is voor mij belangrijker dan de tijd waarop ik wakker word ;)

  • Dat is een goede Daantje! Uit jezelf wakker worden. Ik denk dat je dan inderdaad het meest uitgeslapen bent. Als je dus niet wreed uit je slaap wordt gerukt door een wekker of kind.

 3. Hmm ik slaap graag uit, waarmee ik bedoel dat ik het fijn zou vinden elke dag een uurtje ofzo later op te staan ( zeker in de wintertijd kost opstaan in het donker me gewoon meer moeite), maar iedere morgen staan er twee "evil"dwergen naast me te kwetteren, of zelfs zijn ze al in mijn bed gekropen met hun ijslijk koude voetjes(waar ze zelf overigens geen last van zeggen te hebben) tegen mijn bedwarme lijf aan.
  In het weekeinde lukt het me soms wel een extra uurtje te pakken, dan gaat de manlief met de dwergen vast een bordje pap eten beneden ofzo :-)

 4. Uitslapen... Ik hou ervan! Doordeweeks moet ik er drie dagen vroeg uit omdat ik moet werken, en op mijn twee vrije dagen gaat kleuterdochter naar de basisschool. Volgende week is ze jarig, vanaf dan gaat ze 5 ochtenden per week. De wekker gaat dan om half 7. Altijd stressen op schooldagen, want krijg dat ontbijtje er maar eens op tijd in. (Iemand tips?)
  Gelukkig heb ik een fantastische man die er in het weekend meestal als eerste uit gaat als de kinderen wakker zijn. Ik mag dan 'uitslapen' tot een uur of 9. Hemels vind ik dat!
  Vroeger, toen wij nog geen kinderen hadden en tot diep in de nacht (of vroeg in de ochtend) in de horeca werkten, tóen sliepen we écht uit! We lagen met gemak de zondag tot een uur of 4 op bed! Maar we lagen er dan ook pas in als het al licht was. Ik zou niet meer terug willen, word al moe bij de gedachte!

 5. Hier is uitslapen hij man en mij niet aan de orde.
  Manlief kan niet uitslapen en ikzelf ook niet .
  Doordeweeks is het standaard om 6.50 en s zondags om 7.30 voir man en 8.00 voor mij.
  Soms heb ik weleens dat ik langer zou willen slapen maar t ik kan t gewoonweg niet ( en manlief helemaal niet )
  Maar ook hoe meer je s morgens vroeg doet heb je ook een heel lange dag.
  En anders loop ik voor mijn idee achter de feiten aan te rennen.

  Groet van Hilda

 6. Ik sta tussen 6.45-7.00 op. Daarvoor is echt midden in de nacht, voor mijn gevoel.
  Ik ben een avondmens dus ga vaak standaard te laat naar bed. :(

  Uitslapen, als dat gebeurt dan kom ik er niet voor tienen uit.

 7. Ik sta doordeweeks om 6.00/6.30 uur op.Manlief gaat dan naar zijn werk en de oudste 2 op de fiets of met de bus naar school. De basisschoolkids komen er om 7 uur uit.
  In het weekend komen we wat later uit bed. Zaterdags rond 8 uur en zondags om half 8.
  Echt uitslapen kan ik niet meer. Ik wordt meestal wel wakker als er iemand om een uur of 7 uit bed gaat of naar de wc, Nog wel even doezelen en dan toch er uit.
  Zaterdag 's morgens zit een van de kids op zwemles, dus moeten we toch redelijk op tijd aan het ontbijt.

  Tips voor een stressloos ochtendritueel:
  - leg 's avonds de kleren klaar
  - dek eventueel de tafel 's avonds al.
  - pak schooltassen vast in.
  - ga er niet te laat uit.

 8. Hier gaat voor mij 6 uur de wekker doordeweeks. Kan ik alles rustig aan doen zonder kwetterende kinderen om mij heen. Ik lig 's avonds ook half 10. Heb echt wel 8 uren slaap nodig. Kinderen maak ik rond kwart over 7 wakker als ze nog niet wakker zijn. Zaterdags gaat de wekker 7 uur, manlief moet wel werken maar wij niet naar school en ook geen andere dingen. En aangezien ik alle dagen tussen half 10 en 10 uur op bed lig is dat voor mij dus uitslapen. En zondags gaat de wekker tussen half 8 & 8 uur. Zoonlief red zichzelf en dochter wordt ook niet eerder wakker.
  En net als Grietje geen stress 's ochtends. We zitten half 8 aan de ontbijttafel met zijn allen en 10 over 8 gaan we richting school en werk op manlief na die is 10 voor 8 weg maar eet wel met ons. Dus mss een tip voor Lea gewoon elke dag proberen een vast tijdstip te hanteren van uit bed gaan en eten, is duidelijk voor iedereen. Zoonlief mag voor het ontbijten nog even wat doen op de tablet of lezen als hij is aangekleed en zijn vieze was in de wasmand heeft gedaan.

 9. jaa klopt ik merk dat toen ik jonger was kon ik slapen van 12 tot 15 uur nu er wat jaartjes bij zijn gekomen kids etc. Slaap ik maar 8 uurtjes als het niet minder is

 10. ik sta doordeweeks om 5.30 u op , in het weekend kan ik tegenwoordig best langer slapen omdat ik alleen ben , alleen ben ik toch meestal al om een uur of 7 wakker, dus echt uislapen doe ik maar zelden, wel is het lekker om eens wat langer te kunnen blijven liggen en er niet onmiddelijk uit te hoeven om aan het werk te gaan. toch zou ik best eens gewoon een keer heel lang willen slapen zo tot een uur of 10 , gewoon om eens lekker bij te tanken.

 11. Ik ben elke dag om 7.00 uur wakker.
  Meestal omdat er dan een klein jongetje bij ons in bed kruipt.
  Overigens vind ik dat een luxe tijd. Eerst kwam hij zodra hij wakker was, soms al om 5.30 uur. Dan werd ik wakker en viel hij bij ons in bed weer vrolijk in slaap...
  Sinds we hebben afgesproken dat hij pas mag komen als hij de 7 op zijn wekkertje komt dat gelukkig niet meer voor).

  Eens in de week slaap ik uit. Dwz dat man en zoon naar beneden gaan en ik lekker nog een uurtje (of 2..) in bed blijf liggen lezen. Heeeerlijk! En nog met koffie bovengebracht ook :-)

 12. Nee, uitslapen kan ik niet! Hoe graag ik het ook zou willen, ik kan het gewoon niet. Bij mij begint een dag gewoon rond 5 uur 's morgens en het maakt dan gewoon niet uit om hoe laat ik de volgende avond ging slapen.
  Nu de wintertijd ingegaan is ben ik niet om 5 uur maar om 4 uur wakker. Dat zal ook wel weer overgaan, maar ik moet nog even in het goede ritme zien te komen. Door de week ga ik tussen 10 en 11 uur naar mijn bed.

 13. Van te voren lijkt het mij altijd fijn om uit te slapen, maar als ik het dan echt doe dan vind ik het toch niks. En ik vind het altijd heel gezellig in de ochtend, die is toch anders dan de rest van de dag en ik mis het niet graag haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder