Reacties

Echte vrijheid = geen hypotheek meer hebben? — 16 reacties

 1. Niet in Nederland!
  Ik zag wel ooit een aflevering van 'Ik vertrek' waarbij het gezin in Portugal een stuk grond had gekocht, waar ze eerst een eenvoudig huisje op bouwden (echt in no-time) en later een wat luxere variant ernaast.

 2. Iets zegt me dat er nu wat meer regeltjes zijn waar je tegenaan loopt als je in Pa Ingall's voetsporen probeert te treden. Wat nog een optie kan zijn is zo'n vakantiewoning waar je wel permanent mag wonen. Die heb je al voor €20.000. Dan heb je niet echt wat, maar wel iets waar je mee kunt werken. Zo'n bedrag is haalbaar, zeker als je een bestaand huis te verkopen hebt. Maar er zijn volgens mij niet zoveel plekken waar je hier gewoon een stukje land uit kunt kiezen en je daar kunt vestigen ;-) Misschien ook maar goed, straks heb ik ineens een familie Ingalls in m'n achtertuin :O

 3. ik heb nog steeds wat huis gedoe wat opgelost moet worden (alleen van mij ipv ex en mij) maar wat is dat moeilijk....
  Alleen al de minder zorgen hebben lijkt me heerlijk...

 4. Ik weet niet of pa Ingalls zoveel vrijheid had, wat ik me vooral kan herinneren is de steeds terugkerende geldzorgen in de serie. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt.
  Zo leven nu is denk ik ook geconfronteerd worden met regels en het feit dat je afwijkt. Verder denk ik dat vrijheid niet zozeer met wel of geen hypotheek te maken heeft maar vooral met of je kunt doen wat je wilt doen, Of je vastzit in je leven en moet werken om alles te betalen of dat je voldoende tijd en rust overhoudt voor andere dingen. Dus er zijn denk ik veel varianten mogelijk. Voor sommigen is het niet nodig in een tiny house te gaan wonen en krijgen ze al veel meer vrijheid als ze een auto wegdoen en niet meer op vakantie gaan.

 5. De grootste vrijheid is niet meer te hoeven werken. Na 46 jaar geheel afgekeurd na jaren op mijn tenen lopen in een steeds veeleisender worden maatschappij.
  Aan geldzaken kan je zelf veel doen om je "vrij" te voelen.
  Aan een onwillige werkgever en ziekte nauwelijks iets.
  Nu heb ik ook geen hypotheek meer, voel me dus bijzonder gezegend (ben niet gelovig) .

 6. Lot, (mooie en toepasselijke naam) ik denk dat je wel degelijk keuzes hebt. Alleen liggen de meeste misschien minder voor de hand en bieden waarschijnlijk minder zekerheid. Maar ja, het enige dat zeker is, is dat niets in het leven zeker is. ;-)

 7. Daar hadden wij voor kunnen kiezen, een hypotheekvrij huis nadat we ons huis verkocht hadden. Samen met spaargeld zouden we een tussenwoning kunnen kopen zonder hypotheek.
  Helaas ben ik supergevoelig voor geluid en voor ons betekent een vrijstaand huis juist vrijheid, al zit daar dan wel weer een hypotheek op. Maar goed, we hadden dus de vrijheid om te kiezen wat het beste bij ons past.
  De meeste huizen in Nederland zijn niet goed geisoleerd qua geluid dat je van je buren krijgt. Sommige mensen hebben daar geen hinder van, ik dus wel. Ook al heb ik altijd rustige buren gehad.

 8. Ik heb geen hypotheek - daar ben ik niet rijk genoeg voor..................................

  En zo'n "Kleine-huis-huis": gewéldig, maar ik ben sinds de verhuizing juist zo blij met mijn comfort, mijn CV, dubbele ramen en mijn échte badkamer... En wat het zelf bouwen betreft: ik wil wel graag - maar ik weet dat ik het niet kan, en het dan maar (halverwege het bouwproces) laat. Moet je nog buitenslapen!

 9. VLijtig liesje vroeg me nog hoe het is om zonder werken en zonder hypotheek te zijn, ik kan het in een woord omschrijven: onbetaalbaar!

  Dagen zijn te kort om alles te doen wat ik zou willen dat wel. Ouderdom (volgens jaar AOW) komt wel met beperkingen en traagheid bij mij dan. Heb tijd nodig om op te starten in de ochtend en pas tegen 10.00 aangekleed. Ik heb wel voldoende energie moet wel regelmatig rustpauzes anders gaat lijf protesteren en dat merk je de volgende dag nog.

 10. Hier geen koophuis, dus kan er in principe niet over mee praten, maar als ik mag dromen, dan graag een afbetaalde hypotheek, en als het kan vrij en blij ergens met zo min mogelijk mensen (als de kids de deur uit zijn) en emigreren om daar in hutje te kunnen gaan leven, maar dat zijn dromen, en dromen mag, in real life zal dit niet zomaar in mn uppie mogelijk zijn. Zeker niet als de Ingalls (maar dromen mag en daar kan zowat alles)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder