Reacties

Hoe lang duurt jouw ochtendritueel? 1,5 uur? Of 10 minuten? — 30 reacties

 1. Dat hangt er van af of ik thuis werk of naar kantoor moet. Als ik naar kantoor ga, reken ik een uur tussen opstaan en de deur uit. Dan heb ik namelijk de tijd om mijn haar te drogen; ik word altijd ziek als ik met nat haar de deur uit ga.

  • Je wast dus elke dag je haar? Dat scheelt bij mij ook: ik was het één keer per week. En dan vind ik het altijd een enorme klus.

   Maar ik kan me voorstellen dat je het eerst even wilt drogen, als je anders ziek wordt. Beter voorkomen dan genezen!

  • Nee, ik was het niet iedre dag, maar wel op de dagen dat ik naar kantoor ga ;-)

 2. Als ik direct weg zou moeten kan dat binnen het kwartier. Zit er nog mascara op de wimpers ook :-) Meer make-up gebruik ik niet. Het is een kwestie van poedelen, haren borstelen en met een kammetje vastzetten en aankleden. Een fruitontbijtje valt er ook nog in te persen, hoewel het dan wel krap wordt. Dit is het persoonlijke-verzorgingsgedeelte. Dat ik op werkdagen 's morgens toch ultravroeg opsta, heeft ermee te maken dat ik dan al heel veel huishoudelijke klusjes doe en voor de dieren zorg.

  • Wat goed zeg dat je 's ochtends al een boel huishoudelijke dingen doet! Die doe ik meestal pas later op de dag. Wel doe ik vaak 's ochtends al snel even een was in de wasmachine.

 3. Half uur: douchen, aankleden, ontbijt maken (thee zetten, muesli maken), naar de wc, tas inpakken, schoenen en jas aan: ik begrijp niet dat iemand dat sneller kan. Maar voor ik wegga, verschoon ik ook de kattenbak, geef de poezen vlees, dat maakt drie kwartier. Soms komt er dan nog iets tussen, bijvoorbeeld dat mijn sleutels niet op de vaste plaats liggen. Dus ik reken op een uur, want ik kan niet te laat komen (de bus wacht niet).

 4. Ik neem tegenwoordig meer de tijd omdat ik dat prettig vind. Vroeger perste ik ook alles in 20 minuten, nu neem ik een uur. Geef eerst de kat te eten en ga dan even rustig zitten met een bakje koffie. Daarna de rest en dan op de fiets naar het werk. Ik merk dat ik dat veel prettiger vind ondanks dat ik helemaal niet van vroeg opstaan hou. Maar voor even dat rustig wakker worden 's morgens trek ik met liefde die extra tijd uit. Ik voel me er beter bij.

  • Gelijk heb je dan. Ik denk dat het goed is hier in je eigen natuurlijke ritme te volgen. Een zwager van mij moet eerst een half uur als een soort zombie voor zich uit staren 's ochtends, voordat hij een beetje mens wordt.

 5. Mensen gedragen zich op vakantie vaak anders dan thuis. Misschien heeft die vriendin thuis wel geen anderhalf uur nodig. Ik vraag me af hoe iemand anderhalf uur kan besteden aan het zichzelf presentabel maken.

  Als ik de deur uitga trek ik daar altijd een uur voor uit maar die besteed ik niet alleen aan mezelf.

  • op vakantie heb je ook niet heel veel kleding mee dus weinig tijd nodig om te kiezen? trouwens thuis hang ik ook de avond van te voren mijn outfit klaar voor de volgende dag. ik kreeg op zakenreis van een mannelijke collega te horen dat ik zo snel verkleed was. toen ik na een werkdag zei dat ik twee minuten nodig had om vrijetijdskleding aan te trekken, waren dat er ook twee. inclusief wachten op de lift :-D de mascara zat er nog op van overdag

 6. Snap ik ook niet. Ben ook zo klaar hoor. Heb ook familie overgehad en het duurde en duurde maar. Als ik uit de stallen kwam was ik zo klaar en dat begrpen ze niet. Wel, douchen, aankleden , wat eten en weg. Haar droogt onderweg en dan een borstel of kam erdoor,klaar!! Haar niet helemaal droog? No problem! Het ruikt schoon.
  Groet, Wilma

 7. 7.00u opstaan, tafel dekken, was in machine, kids uit bed trommelen, aankleden
  7.15u met z'n vijven ontbijten, kind kleedt zich aan
  7.35u man vertrekt naar werk, ik doe m'n haar en help kind klaarmaken voor school
  7.45u ruim snel, snel nog ontbijttafel af, ruim vaatwasser uit en in, poets tanden, naar wc
  8.00u in de auto met kind naar school (met nog 3 kids uit andere gezinnen)
  8.35u weer thuis!
  Douchen doe ik meestal 's avonds ;)
  En ik werk 's morgens niet buitenshuis...................
  Groetjes,
  Nina

  • Efficiënt! En slim dat je voor je de kinderen naar school brengt de keuken weer netjes maakt. Dat doe ik ook altijd. Dan kom je veel prettiger weer thuis vind ik.

 8. Bedankt voor al jullie reacties over jullie begin van de dag. Als ik het zo lees zijn er grofweg 5 categorieën:

  Mensen die gewoon even tijd nodig hebben 's ochtends om wakker te worden
  Mensen die alvast huishoudelijke klusjes doen
  Mensen die uitgebreid ontbijten
  Mensen die uitgebreid tijd nemen voor persoonlijke verzorging
  Mensen die ontbijten, snel zijn in persoonlijke verzorging, en zo weg zijn

  Leuk al die verschillen!

 9. 05.30 opstaan en aankleden
  05.40 thee zetten (Kokendwaterkraan), havermoutpap in de magnetron voor 5 minuten, brood en lunchsalade klaarmaken
  06.00 thee inschenken, pap goed doorroeren en nog een keer 5 minuten in de magnetron, opmaken (mascara en lippenstift) aan tafel, tas klaarzetten, laptop openen en nieuwspagina's en blogs lezen, 1e beker thee drinken
  06.30 laatste keer pap doorroeren en 2 minuten verwarmen, 2e beker thee inschenken
  06.45 eten en 2e beker thee drinken
  07.00 fiets pakken en vertrekken

 10. Helaas kan ik tegenwoordig niet meer in een kwartiertje de deur uit. Kon ik vroeger wel: wekker, aankleden en wegwezen. Vond ik heerlijk. Ik slik inmiddels al jaren medicijnen die ik een half uur voor het ontbijt moet slikken, dus sindsdien duurt mijn ochtendritueel vanzelf ook langer. Ik ga namelijk niet zonder ontbijt de deur uit en ontbijt meenemen vind ik ook gedoe.

  • Dus je moet dan al gauw 45 minuten uittrekken voor pillen + ontbijt denk ik. Ik kan me voorstellen dat het meer gedoe is. Anderzijds ergens ook wel lekker rustig, zo'n soort automatische vertraging die is ingebouwd in je dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder