Reacties

Stroomstoring: wat te doen? — 66 reacties

 1. Ja we zijn inderdaad wel heel afhankelijk. Als de spanning wegvalt kan je bijna niks meer. Zaterdagavond lijkt me trouwens heel vervelend tegenwoordig met mn wie is de mol verslaving ????

 2. Afhankelijk zijn we idd erg van stroom, ons leven is er niet op ingesteld meer.
  Ik kan mee heel makkelijk zetten naar de situatie, het zo als het is.
  Kaarsen en een zaklamp heb ik altijd bij de hand, wollen sokken, vest en een deken ook.
  Mijn vriezer en koelkast hou ik zoveel mgl dicht, dus is er niets aan de hand, mits het natuurlijk uren, uren uren duurt!
  Wij hebben geen houtkachel, daar kun je ook theewater op koken of heb je er niet altijd een ketel water op staan?
  Wij hebben gas, dus ik kan ook water koken.
  Mijn mobiel doet het , dus.....
  Ik zou niet weten waarom ik naar de netwerkbeheerder zou moeten bellen, vanzelf komt wel naar je toe wat er aan de hand is wanneer het langer duurt.
  Een goede tip, zo mogelijk ga naar het licht, dan word je afgeleid en heb je vast nog weer een mooie ontmoeting!!
  In ieder geval nu weer een log waardig, leuk!!

 3. De kaarsen liggen hier voor het grijpen, we hebben een houtkachel en vaak is er wel een van de mobiele apparaten wel opgeladen. Daarnaast koken we op gas dus voor een paar uur zijn we wel gered. Maar het moet natuurlijk niet te lang duren want ik heb ook een en ander inde vriezer liggen.

 4. Goeie tips! Maar een stroomstoring kan ook heel gezellig zijn :P Overal kaarsjes, lekker tegen elkaar aankruipen :D ieder nadeel heeft zo zijn voordeel :P

 5. Wij hebben altijd een zakkam in de buurt liggen, dat is wel zo gemakkelijk. En in de winter een stroomstoring is wel vervelend omdat het dan donker is, maar beter dan in de zomer, want ik heb wel eens mijn hele inhoud van de ijskast en vriezer weg kunnen gooien. Toch blijft het lastig.

 6. Ja dat is toch wel een dingetje.
  Zo zie je maar hoe afhankelijk we geworden zijn van alle gemakken voorzien. Maar als het een keertje stopt... Wel gezellig met al die kaarsjes in huis :)

 7. Ik heb wel een goede petroleumlamp(petreomax druklamp) die geeft veel licht, maar zet ik meestal niet aan. Een stroomstoring in Nederland is maar een paar uurtjes. Ik doe wel een spelletje, of lezen inderdaad.
  Het fijne van regelmatig kamperen is dat je de spullen in huis hebt om je zonder stroom te reden. Om te zien of een storing alleen bij mij is of groter is, kijk ik naar de straatlantarens en de buurt. Als alles donker is ligt het aan een grote storing. Na vier uur moet nutsbedrijf vergoedingen geven dus meestal zijn ze daarvoor wel klaar.
  Als het een erg grote storing is, geeft de noodzender(omroep gelderland) updates over de stand van zaken. Op een noodradiootje kan je dat volgen(zorg wel voor batterijen en dat je de zender weet te vinden)

 8. Wij hebben het ook eens gehad en eerst vond ik het best gezellig zo donker en knus haha. De kinderen vonden het natuurlijk wel spannend. Gelukkig duurde het niet zo lang en konden we ons programma op tv weer kijken.

 9. Ja bizar he?
  Een poosje geleden was hier een langere storing overdag en toen gingen ook alle winkels dicht enzo! Het doet je idd beseffen hoe kwetsbaar we zijn.
  Maar heb je daar geen 3G/4G bereik? Hier gelukkig nog wel internet als de wifi uitvalt :)
  En thee kun je, als je een gasfornuis hebt, ook zetten in een fluitketel of pan. Maar mss heb jij in het buitengebied wel geen gas?

 10. Een tijdje terug was hier een stroomstoring, maar dan voel je ineens "machteloos". Ik kon niet werken of andere taken doen die gedaan moesten worden...ben toen maar een boek gaan lezen :-) Gelukkig was de stroomstoring weer snel opgelost x

 11. Haha! Hier hópen we juist op spontaan eens een stroomstoring! Kunnen we eindelijk checken of we echt al zo goed bezig zijn. Want kaarsen en lucifers liggen altijd op de zelfde plek en voor het grijpen, de fluitketel kan ons altijd voorzien van warm of kokend water (dus een kop thee of oploskoffie (!) kan ook gewoon doorgang vinden), op het petroleumstel zouden we voor een maaltijd een blik soep op kunnen warmen en dekens om ons warm te houden liggen zo goed als in elke woon- of slaapruimte voor het grijpen. Voor ons eigenlijk dus helemaal niet zo heel erg spannend, zóuden we er één krijgen.. ;o)

 12. Ja we zijn inderdaad echt afhankelijk van stroom. Bijna alles draait er op en we vinden het zo gewoon. Zo'n stroomstoring maakt je weer even bewust hiervan. Dat kan ook geen kwaad, denk ik...

 13. Handig is het niet, maar ergens vind ook ik het altijd wel een bewustzijnsmomentje, net als wanneer je internet eruit ligt bijvoorbeeld. Even uit die automatische stand, misschien een goed gesprekken voeren en inderdaad gezellig de kaarsjes aan.

 14. Ik vind het wel eens fijn eigenlijk: nergens een apparaat dat ligt te zoemen, te pinken of geluidjes te maken... Ik heb sowieso weinig elektrische apparaten, ik vind dat je het meeste gewoon ook echt niet nodig hebt....

  Ik ga ook op retraite en leef ecologisch, maar vooral de zen/ de rust die je kan overvallen als al die elektricteit wegvalt....

  heerlijk vind ik het
  echt heerlijk....
  Kaarsjes aan en just, me, myself and I
  Het is dan heel fijn om helemaal tot jezelf te komen
  Maar goed ik deed ook al grotmeditaties van drie uur
  dat is net om alle die elketrciteit te ontsnappen en tot rust te komen

 15. We zijn inderdaad echt afhankelijk van stroom en dat realiseer je je niet altijd. Ik heb gelukkig wel altijd kaarsjes en waxinelichtjes in huis. Ik zou gewoon lekker gaan kletsen met mijn vriend. Een goed gesprek is altijd leuk!

 16. Het heeft ook wel weer zijn charme om stroomstoring te hebben. De vorige keer haalden we de kaarsen uit de kast en gingen we spelletjes spelen. Wel nadat de telefoon batterijen leeg waren :-D

 17. Een stroomstoring heeft zeker veel impact. Goede tip om de apparaten uit te zetten. Ik had er niet bij stilgestaan dat het slecht is als deze spontaan weer aanspringen. Vanochtend was er bij NS ook stroomstoring. Gelukkig kon ik nog met de auto naar de stad.

 18. zoiets is altijd vervelend. Wij hebben ooit een stroomstoring gehad tijdens ons kerst etentje. Echt balen als je gourmet net opstaat en je vlees al uit ligt. MAar dat hebben we ook weer overleefd. Het hoort er bij.

 19. Het is mij geloof ik nog nooit overkomen dat mijn stroom langdurig is uitgevallen, maar het lijkt me knap vervelend. Toen ik op Curacao woonde gebeurde dit regelmatig, maar dit was vaak zo weer opgelost (paar uurtjes max.) dus dat was wel te doen.

 20. Amai 2 keer op 2 weken tijd.
  Ik heb het nog maar 1x meegemaakt in ons vorig huis, maar dat was na een klein uurtje opgelost.

  Hier is't wel soms een aangekondigde stroomonderbreking (in functie van wegenwerken ofzo),
  maar dit doen ze meestal overal wanneer de mensen werken zijn.

 21. een stroomstoring is toch wel een mooi besef van waar en hoeveel energie we eigenlijk gebruiken.
  al heb ik door de 4g wel gewoon internet dus dat zal mijn probleem niet zijn

 22. Wij hebben halverwege december ook nog een stroomstoring gehad. Deze duurde de hele avond en de halve nacht. Het was wel gezellig met alle kaarsjes aan.

  Zelf vond ik het erg handig om een volle powerbank bij de hand te hebben.

 23. Wat een handige artikelen toch altijd weer! Wij hebben de zaklamp (en batterij extra) standaard in de meterkast staan. Waxinelichtjes ook altijd bij de hand. Lucifers liggen weer ergens anders. Dat nummer in de telefoon zetten (smartphone) vind ik weer een hele goede :)

 24. Ik heb een tijdje in Ghana gewoond en daar hadden we wekelijks wel een stroomstoring. Niet altijd handig, maar we raakte er ook wel aan gewend. We hadden een discman op batterijen en dan luisterde we naar cabaret cd's en gingen vroeg naar bed

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder