Reacties

Slaap als goedkope therapie — 21 reacties

 1. Goh... Zijn al die ouders (moeders?) even gezond bezig mer dat tekort aan slaap...

  Ik ben juist zo blij dat ik af en toe uit kan slapen: vannacht bijna 9 uur en geslapen als een blok - héérlijk! Ik knap daar echt van op. Zeker na een aantal nachten van te weinig slaap.

 2. Ik slaap doorgaans snel in, maar doorslapen is een ander verhaal, wat maar zelden is, meerdere keren per nacht word ik even wakker en waardoor?
  In ieder geval niet omdat ik lig te piekeren, geen angstige dromen, maar plop, even wakker, gaan verliggen om dan weer verder te slapen.
  Heb ik een heel enkele keer een ononderbroken nacht, voel ik me 's morgens wel uitgeruster, helaas heb ik er geen zeggenschap over...

  Ik ga op een vaste tijd naar bed, geen tv op de slaapkamer en voor ik naar bed ga, kijk ik even naar een natuurprogramma om alles van de dag los te laten.
  Mogelijk dat ik steeds even wakker word, omdat ik dan moet gaan verliggen, iets wat ik overdag ook heb met zitten en geen kat in mijn leven zat graag op mijn schoot, ik was te beweeglijk ;)

  Groetjes Lily

 3. Piekeren is vervelend voor jezelf en doorgaans ook zinloos, omdat je niet verder komt. Nadenken over een probleem en een oplossing bedenken is prima. Hoewel vlak voor het slapen gaan niet zo'n goed gekozen moment is. Volgens mij zijn er wel methodes om piekeren af te leren.

 4. Wat een interessant artikel. Ik slaap heel graag en vind de nachten altijd te kort. Dat van bananen wist ik niet, koffie wel. Dat neem ik ook echt niet want dan lig ik naar het plafond te staren. Grappig dat je juist door dit boekje niet kon slapen haha...

  • Ja, dat vragen er hier meer. Geen idee Huismama. Ik heb er boeken over gelezen, de bekende trucjes geprobeerd, maar een definitieve oplossing heb ik ook nog niet gevonden. Voor mij helpt het dus om saaie non-fictie boeken te lezen. Die voorkomen piekeren, en maken me vervolgens zo moe dat ik in slaap val.

 5. Ik slaap eigenlijk een uurtje te weinig. Ik merk het iedere dag als ik wakker wordt. Maar op de een of andere manier lukt het niet om er eerder in te gaan. Er is iedere dag wel weer iets.

 6. Een nachtje erover slapen... dat lukt me dus niet, want dan pieker ik de hele tijd.
  Ik heb het liefst allemaal achter de rug.

  Met de fitbit heb ik wel gemerkt dat ik beter slaap als mijn echtgenoot naast me ligt.
  Als hij in het buitenland is slaap ik veel onrustiger en ben ik dus ook veel meer moe!

  • Lang leve de fitbit Ilse. Wat een leuke informatie! Ik slaap volgens mij juist beter als mijn man er niet is. Hij is erg onrustig en lawaaiig namelijk.

 7. Ja een nachtje over slapen werkt wel bij mij. Over het algemeen slaap ik heerlijk, Heel soms nog een gebroken nacht door een van de kids, maar we mogen niet klagen. Ik ben er gek op, slapen! ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder