A messy kitchen is a happy kitchen?!

keuken

Gisteren had ik onverwachts de wind mee toen ik naar de stad fietste. Daardoor kwam ik al om 8.50 aan. Aangezien de Hema hier altijd 5 minuten te laat open gaat, besloot ik dan maar koffie te drinken bij Bakker Bart. Maar die bleek gesloten vanwege een verbouwing.

Zo belandde ik bij Ben Melgers, die gelukkig ook altijd al vroeg open zijn. En daar trof ik het schilderijtje dat je bovenin deze post ziet.

A messy kitchen is a happy kitchen?! Ik dacht het niet!

Nou ben ik toch al niet zo dol op dit soort schilderijen vol met open-deur-spreuken. Maar nu viel ik meteen al over de eerste zin:

‘A messy kitchen is a happy kitchen.’

Hoezo is een rommelige keuken een fijne keuken? Ik vind het helemaal niet prettig als de keuken een zootje is. Dan zit ik ook helemaal niet lekker.

Ik neem aan dat de onderliggende boodschap is dat een keuken niet klinisch schoon hoeft te zijn. Maar een rommelige keuken is voor mij beslist niet hetzelfde als een gelukkige keuken.

Leestip: Bemoedigende spreuken

Wat vind jij van de uitspraak: ‘A messy kitchen is a happy kitchen’?

Similar Posts

14 Comments

 1. ik vind dat je je eigen keuken zo moet inrichten zodat je zelf alles blindelings kan vinden, en dan maakt het niet uit of het een rommelige of een nette keuken is, bij mij staat meestal alles door elkaar, maar zo kan ik wel alles vinden.

 2. Stomme bordjes met stomme uitspraken.

  Zou willen dat mijn keuken altijd vlekkeloos was, maar helaas ben ik niet zo’n goede en ijverige werkster.

 3. Ik wil blindelings kunnen pakken wat ik nodig heb…dus alles is opgeruimd en staat op zijn vaste plek.Soms staat er wel afwas op het aanrecht maar dat mag best, als het maar daar staat, op de vaste plek voor afwas.

 4. Ik denk, dat ermee bedoeld wordt, dat als je in de keuken bezig bent met kokkerellen het altijd wat rommelig is met potten en pannen en alles wat je erbij nodig hebt om iets lekkers te maken.

  In een eetgelegenheid zal het dus altijd wat rommelig zijn in de keuken, omdat men met plezier van alles klaar maakt.
  Thuis ruim je na het koken alles weer netjes op, wat daar ook zal zijn na sluitingsuur, maar overdag moet alles dicht bij de hand zijn, dus ook wat rommelig.

  Groetjes Lily

 5. Ze bedoelen vast, dat als de keuken rommelig is, je er heerlijk hebt gekookt. En dat is happy. Als ik heerlijk heb gekookt, weet ik niet hoe vlug ik moet opruimen.. ????

 6. Er wordt bedoeld dat een rommelige keuken ( geen vieze vette zooi) een keuken is waar geleefd wordt en gezelligheid is van elkaar.
  Groet, Wilma

  1. Ik heb hetzelfde Joyce. Als het niet netjes is, vind ik het toch minder gezellig. Maar mijn keuken zal niet gauw klinisch saai zijn, omdat ik nogal een bonte smaak heb. Dus misschien houd ik daarom wel van schoon en opgeruimd. Anders wordt het te druk!

 7. Ik ben het er wel een klein beetje mee eens! Ik houd wel van een beetje gezellige rommeligheid. MAAR het moet geen zooi zijn. Ik bedoel gewoon dat het niet altijd spik en span hoeft te zijn. Fijn weekend! Liefs, Florentine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.