Ik heb gefietst in het voetgangersgebied!

fietsen

Nou, ik heb vanochtend gefietst door het voetgangersgebied hoor. Gewoon. Omdat het mocht. En kon. En omdat het korter was.

Maar het voelde heel raar. Eerlijk gezegd voelde ik me heel asociaal, en had ik de neiging om steeds te roepen:

‘Sorry! Sorry hoor!’

En het was niet eens illegaal… Ik denk dat ik zo gewend ben dat je niet mag fietsen in het voetgangersgebied dat die norm helemaal is ingesleten. En ik ben nogal braaf, en houd me altijd keurig aan de regels. Dus ik moet even wennen.

Verder viel het me op dat de meeste fietsers toch liepen met de fiets aan de hand! Wat me een nog asocialer gevoel gaf over het feit dat ik fietste.

Mijn conclusie over fietsen in het voetgangersgebied

Doordat ik via het voetgangersgebied kon fietsen was ik sneller bij de bibliotheek. Ik hoefde niet om te fietsen. Dat zou dus een reden kunnen zijn om vaker door het voetgangersgebied te fietsen. Maar eerlijk gezegd overheerst bij mij het gevoel van ongemak nog.

Heb jij al eens gefietst in een voetgangersgebied? En hoe vond je dat?

Similar Posts

16 Comments

 1. Wij hebben ook zo’n voetgangers/fiets-gebied.

  Sinds ik toen ik 19 was een bekeuring kreeg voor fietsen op de stoep (“u heeft pech, vandaag geen waarschuwing maar een bon van 20 gulden”)…. stap ik overal af. Ik “step” nog wel eens het eerste stukje…

  Ik vind het ook niks. Het fietst ook allemaal overal, niemand steekt zijn hand uit (ik moet er zwaar belachelijk uitzien, jammer dan), zeker met al die mensen die alleen maar op hun telefoon kijken is het gewoon gevaarlijk.

  Daar mogen ze voor mij ook een bekeuring voor geven, fietsen en telefoneren tegelijk. Levensgevaarlijk!

  1. Ja, zo’n fikse bekeuring vergeet je niet inderdaad.

   Wat je zegt over fietsen en tegelijkertijd bezig zijn met je smartphone ben ik het met je eens. Dat is net zo min veilig als in de auto zitten knoeien met je smartphone.

 2. Hoe toevallig! Vanmorgen fietste ik voor 1 keer over het winkelcentrum. Het is natuurlijk een voetgangers plek. Altijd loop ik daar netjes met de fiets aan mijn hand. En vond het heel spannend eens een keertje asociaal te zijn. Er liep overigens bijna geen kip.

 3. Duurt maar even dat ongemakkelijke gevoel. Voetgangers hebben voorrang dus als fietser slinger je je er door heen maar dat went snel hoor. Ook kinderen krijgen er een zeer goede fietsbeheersing door.

  1. Toch vind ik het sneu voor de voetgangers. Ik vraag me af wanneer ik me niet meer bezwaard voel. Op dit moment loop ik net zo lief met de fiets aan de hand dan.

 4. Ik beken, ik heb vaak het kortste stukje genomen tussen huis en doorgaande fietsroute. Pas toen een vrouw met herder mij er op aan sprak. Geen meter verschoof, ik maar op een bankje ging zitten met een houding of ik dat de hele dag kon volhouden. Het duurde zeker een half uur. Vond ik later toch dat mevrouw gelijk had, en ging ik om.

  Mevrouw sprak mij aan op mijn leeftijd ‘ dat iemand van uw leeftijd dit doet’. Tja. Ik heb een grote mond over loslopende honden, maar zonder zonden ben ik zeker niet. ????

  1. Eigenlijk wel goed van die mevrouw dat ze de moed had om je aan te spreken. Dat is tegenwoordig ook niet vanzelfsprekend meer. En het werkte nog ook : )

 5. Nee, daar heb ik geen moeite mee, ik woon in Den Haag. Daar fietst iedereen overal overheen en doorheen, ook als het niet mag. Er zijn zelfs stoepen waar borden staan dat je een bekeuring van 80 euro krijgt als je er fietst, waar je regelmatig omver wordt gefietst. Wat een wereld van verschil he :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.