Ons kippenhok. Tsja…

kippenhok

‘Zo, en binnenkort ga ik het kippenhok aanpakken,’ verkondigde mijn man gewichtig.

Ons kippenhok

Ons kippenhok is een soort combinatie van een hok en een ren. We namen zowel de 3 kippen als het kippenhok over van mijn ouders. Mijn man heeft de heleboel naar onze kant gesleept en daar weer ‘opgebouwd’.

Maar een luxe is het niet. En veilig ook niet. Want afgelopen jaar kwamen twee kippen aan een dramatisch einde. Waarschijnlijk door een vos. Hoewel ik persoonlijk onze kat ook niet uitsluit als verdachte!

Eerst vond ik de enige overgebleven kip heel zielig. Ik dacht dat ze eenzaam was. Maar vervolgens zag ik haar helemaal opbloeien! De andere twee dames pikten haar graag in de billen, en het was daar helemaal rood en kaal. Nu zit ze aan de achterkant weer helemaal goed in de veren.

Nieuw kippenhok

Maar ik vind een nieuw kippenhok zeker een goed idee. Vooral vanwege de veiligheid van de overgebleven kip.

Maar mijn man wil eigenlijk graag nieuwe kippen kopen in combinatie met een nieuw kippenverblijf.

Hij denkt alleen dat die nieuwe kippen niet zullen samen gaan met de overgebleven kip. Hij vreest dat ze dan ruzie krijgen. Hij heeft daarom zelfs geopperd om de overgebleven kip in de soep te doen. Maar toen kreeg hij ruzie met mij en de kinderen.

Ik vind het zielig dat die ene overgebleven kip weg zou moeten vanwege de expansiedrift van mijn man. En waarom zou zij niet een mooi nieuw kippenhok mogen!

Mooie kippenhokken

Ik besloot eens op internet te kijken wat er zoal te koop is op het gebied van kippenhokken. En ik ben helemaal aangenaam verrast. Er zijn echt superleuke kippenhokken te koop! Moet je deze zien bijvoorbeeld:

kippenhok
Deze kwam ik tegen op grootplezier.nl voor 195,-

Schattig toch?! Ik zou er zo zelf in willen wonen. En als er dan een eng beest komt, kunnen de kippen snel naar boven vluchten. Bovenstaande kippenwoning heet ‘Sunshine’. Daar word je toch helemaal blij van : )

En ik kwam ook nog deze tegen, die ‘de kathedraal’ heet:

kippenhok
Ook leuk, maar te duur voor 439,-

Daar steekt ons kippenhok wel heel schamel bij af!

Ik ga ze aan mijn man laten zien!

Leestips

Heb jij dieren? En hebben die een hok/mand? Waar verblijven ze?

Similar Posts

31 Comments

 1. Leuk dat je kippen hebt, wij hebben ook jaren kippen gehad. Onze kippen hadden een hele grote ren, waar ik rechtop in kon lopen en ook een groot hok.

  Je kunt nieuwe kippen wel bij je andere kippen indoen, maar doe dat s’avonds als het donker is.
  Zeker de eerste dagen zal het vaak ruzie zijn, maar daarna gaat het wel goed.

  1. Aha, dat is goed om te weten Thea. Dat ga ik aan mijn man doorgeven. Het lijkt me ergens ook wel gezellig voor die witte kip om weer gezelschap te hebben. Als ze tenminste niet weer gepest gaat worden.

 2. Wat een leuk hokken. Wij hadden vroeger ganzen. Kwam helaas ook snel een einde aan door meneer vos. Die had de koppen er afgebeten om ze later weer op te halen.

 3. Die hokken van grootplezier moet je direct verven! Die van ons hadden binnen een maand het weer in het hout.

 4. Leuk kippen. Wij denken er al een paar jaar over maar twijfelen omdat we ze we genoeg ruimte willen geven en niet zeker weten of we zoveel tuin willen inleveren.

 5. Jouw kip heeft lekker meer ruimte. Dat is belangrijker dan een mooi hok. Ik zou zeker weer een grote ren maken als je gaat veranderen. Kunnen ze lekker scharrelen.

  1. Ja de kip heeft lekker plek. Dat vinden we ook belangrijk. Maar soms kom ik tijdens het hardlopen kippen tegen die echt helemaal los lopen. Die zijn dan lekker aan de wandel. Dat lijkt me nog fijner voor kippen. Alleen vraag ik me dan af hoe je ze veilig houdt en hoe je de eieren terug vindt.

  2. Mijn zus heeft ook kippen die buiten lopen, tegen de avond voert ze ze in het hok, dat weten ze precies en dan gaan ze allemaal naar binnen. De eieren leggen ze ook gewoon in het hok. Dus als ze bij je los mogen is het nog perfecter, dan voldoet een kleiner hok ook goed en dat kun veilig en stevig maken tegen vossen enzo.

  3. Ze poepen waar ze zijn maar met een paar kipjes, en volgens mij hebben jullie veel ruinte om het huis, is dat geen probleem volgens mij.

 6. Ik heb geen kippen, maar wel een geit, een paard van bijna 32 jaar, een shetlandpony, een hond en een kat. De geit, het paard en pony staan overdag buiten maar ‘s avonds op stal.

 7. Ik denk , als je een nieuw kippenhok wil aanschaffen , je beter een degelijk ,duurzaam, en ws. duurder hok kunt uitzoeken, want anders heb je over een paar jaar weer ergernis over het verval, hoe leuk het er nu ook uit ziet. Succes!

 8. Mijn collega vertelde me vanmorgen net dat ze haar net-nieuwe-kippenhok op MP gaat zetten. De kipjes en de haan moesten toch maar weer weg. De haan vanwege zijn gekukel en de kipjes poepten wel heel erg veel.
  Dus…hou MP in de gaten ;-) Je moet er alleen wel voor naar het Noorden rijden…

 9. Wat een paleisjes!! Wij hebben ook kippen gehad, en voor te wennen idd in het donker erbij, en we deden ook wat azijn op de nieuwe kip ivm de geur. Ik weet niet meer precies hoe.
  Wij hebben een cavia en die woont in een cavilla :)

 10. Mooie kippenhokken zeg.
  Mijn vriend wil ook kippen nu we een grote tuin hebben.
  We hebben nu 1 konijn, in een konijnenhok en een ren voor op het gras. Nog 2 poezen. Ze zijn voornamelijk buiten en slapen in de nacht ook in een huisje in de tuin.

 11. Wij hebben 6 kippen en een haan. De vorige eigenaar van ons huis heeft jaren geleden al een groot hok (2x2m) voor ze gebouwd met een forse buitenren erbij. Wij/zij maken daar dankbaar gebruik van. ‘s Middags mogen ze de ren uit. Ik realiseer mij nu pas hoe verwend zij (en wij) zijn ;-) Ik ben hier nog nooit vossen tegengekomen maar soms valt er wel een ten prooi aan een buizerd. Tegen vechtende kippen willen 2 druppels Bach Centaury goed helpen.

  1. Wat een heerlijk leven hebben jouw kippen RL, ‘s middags lekker buiten rond struinen!

   Die Bach Centaury ga ik onthouden, mocht mijn man inderdaad toch kippen er bij kopen.

 12. Altijd gezellig, kippen. Ze zaten ook bij dit huis, maar ik had geen zin in nog iets verzorgen. Mijn vader heeft ook kippen, hij is er al diverse kwijt geraakt aan buizerds, dus vlak die ook niet uit.

 13. Mijn ouders hebben kippen en wij krijgen dus vaak heerlijke verse eieren! Wat een mooie voorbeelden van kippenhokken. Een mooie klus voor je wederhelft, zo’n nieuw onderkomen bouwen. :-)

 14. Wij hebben ook kippen Vijf parmantige Wyandotte’s en twee krielkipjes ras onbekend.ze lopen vrij in den afgeschermd hok van vier bij zes meter en aan de bovenkant hebben we een net zodat ze er niet uitgepakt kunnen worden. Paar jaar terug heeft bij ons waarschijnlijk een rat een kip doodgebeten. We dachten zelf dat t een steenmarter was maar kennis gaf aan dan was het hele hok in een keer weggeweest want die houden niet op voordat alles dood is. Momenteel hebben we een broedse kip helaas vind manlief t niet goed als ik er weer eitjes onder leg. Zo leuk om mee te maken met de kids dat kleine spul, maar ja als er hanen uitkomen moeten we daar we mee leuren omdat we vinden dat dat niet kan met onze buren

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.