Reacties

Ons kippenhok. Tsja... — 31 reacties

 1. Leuk dat je kippen hebt, wij hebben ook jaren kippen gehad. Onze kippen hadden een hele grote ren, waar ik rechtop in kon lopen en ook een groot hok.

  Je kunt nieuwe kippen wel bij je andere kippen indoen, maar doe dat s'avonds als het donker is.
  Zeker de eerste dagen zal het vaak ruzie zijn, maar daarna gaat het wel goed.

  • Aha, dat is goed om te weten Thea. Dat ga ik aan mijn man doorgeven. Het lijkt me ergens ook wel gezellig voor die witte kip om weer gezelschap te hebben. Als ze tenminste niet weer gepest gaat worden.

 2. Jouw kip heeft lekker meer ruimte. Dat is belangrijker dan een mooi hok. Ik zou zeker weer een grote ren maken als je gaat veranderen. Kunnen ze lekker scharrelen.

  • Ja de kip heeft lekker plek. Dat vinden we ook belangrijk. Maar soms kom ik tijdens het hardlopen kippen tegen die echt helemaal los lopen. Die zijn dan lekker aan de wandel. Dat lijkt me nog fijner voor kippen. Alleen vraag ik me dan af hoe je ze veilig houdt en hoe je de eieren terug vindt.

  • Mijn zus heeft ook kippen die buiten lopen, tegen de avond voert ze ze in het hok, dat weten ze precies en dan gaan ze allemaal naar binnen. De eieren leggen ze ook gewoon in het hok. Dus als ze bij je los mogen is het nog perfecter, dan voldoet een kleiner hok ook goed en dat kun veilig en stevig maken tegen vossen enzo.

  • Ze poepen waar ze zijn maar met een paar kipjes, en volgens mij hebben jullie veel ruinte om het huis, is dat geen probleem volgens mij.

 3. Ik heb geen kippen, maar wel een geit, een paard van bijna 32 jaar, een shetlandpony, een hond en een kat. De geit, het paard en pony staan overdag buiten maar 's avonds op stal.

 4. Ik denk , als je een nieuw kippenhok wil aanschaffen , je beter een degelijk ,duurzaam, en ws. duurder hok kunt uitzoeken, want anders heb je over een paar jaar weer ergernis over het verval, hoe leuk het er nu ook uit ziet. Succes!

 5. Mijn collega vertelde me vanmorgen net dat ze haar net-nieuwe-kippenhok op MP gaat zetten. De kipjes en de haan moesten toch maar weer weg. De haan vanwege zijn gekukel en de kipjes poepten wel heel erg veel.
  Dus...hou MP in de gaten ;-) Je moet er alleen wel voor naar het Noorden rijden...

  • Jammer dat het haar tegenvalt. Maar dan is marktplaats een prima methode om er vanaf te komen, en maak je er nog iemand anders blij mee ook.

 6. Wat een paleisjes!! Wij hebben ook kippen gehad, en voor te wennen idd in het donker erbij, en we deden ook wat azijn op de nieuwe kip ivm de geur. Ik weet niet meer precies hoe.
  Wij hebben een cavia en die woont in een cavilla :)

 7. Mooie kippenhokken zeg.
  Mijn vriend wil ook kippen nu we een grote tuin hebben.
  We hebben nu 1 konijn, in een konijnenhok en een ren voor op het gras. Nog 2 poezen. Ze zijn voornamelijk buiten en slapen in de nacht ook in een huisje in de tuin.

 8. Wij hebben 6 kippen en een haan. De vorige eigenaar van ons huis heeft jaren geleden al een groot hok (2x2m) voor ze gebouwd met een forse buitenren erbij. Wij/zij maken daar dankbaar gebruik van. 's Middags mogen ze de ren uit. Ik realiseer mij nu pas hoe verwend zij (en wij) zijn ;-) Ik ben hier nog nooit vossen tegengekomen maar soms valt er wel een ten prooi aan een buizerd. Tegen vechtende kippen willen 2 druppels Bach Centaury goed helpen.

  • Wat een heerlijk leven hebben jouw kippen RL, 's middags lekker buiten rond struinen!

   Die Bach Centaury ga ik onthouden, mocht mijn man inderdaad toch kippen er bij kopen.

 9. Altijd gezellig, kippen. Ze zaten ook bij dit huis, maar ik had geen zin in nog iets verzorgen. Mijn vader heeft ook kippen, hij is er al diverse kwijt geraakt aan buizerds, dus vlak die ook niet uit.

 10. Mijn ouders hebben kippen en wij krijgen dus vaak heerlijke verse eieren! Wat een mooie voorbeelden van kippenhokken. Een mooie klus voor je wederhelft, zo'n nieuw onderkomen bouwen. :-)

 11. Wij hebben ook kippen Vijf parmantige Wyandotte's en twee krielkipjes ras onbekend.ze lopen vrij in den afgeschermd hok van vier bij zes meter en aan de bovenkant hebben we een net zodat ze er niet uitgepakt kunnen worden. Paar jaar terug heeft bij ons waarschijnlijk een rat een kip doodgebeten. We dachten zelf dat t een steenmarter was maar kennis gaf aan dan was het hele hok in een keer weggeweest want die houden niet op voordat alles dood is. Momenteel hebben we een broedse kip helaas vind manlief t niet goed als ik er weer eitjes onder leg. Zo leuk om mee te maken met de kids dat kleine spul, maar ja als er hanen uitkomen moeten we daar we mee leuren omdat we vinden dat dat niet kan met onze buren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder