Reality tv series die ik kijk

reality tvReality series. Ze zijn vaak een guilty pleasure.

Het zijn immers meestal niet de meest intelligente programma's.  Ooit, heel lang geleden, keek ik altijd graag naar De Bevalling op SBS6. Dat was toen nog echt nieuw. Maar inmiddels is er een stortvloed aan reality series.

En ik geef het toe: er zijn er een aantal die ik graag kijk.

Utopia

Elke dag om 19.30 kijk ik Utopia. Met een mengeling van interesse, afschuw en verbijstering. Het gaat over een groepje Nederlanders die samen Utopia opzetten. Oftewel de ideale samenleving. Maar ik hoor daar eigenlijk nog maar weinig over... over die ideale samenleving. Ze zijn vooral druk met ruziemaken en verliefd worden op elkaar.

Say Yes to The Dress

Elke dag op TLC. Amerikaanse bruiden zoeken een trouwjurk. Het laagste budget dat ik heb gehoord is 1000 dollar. Het hoogste: geen limiet! Zie ook Zeeman trouwjurk!

Boer Zoekt Vrouw

Superleuk dat het weer is. Maar ik vind Boer Geert een ouwe snoeperd!

My Five Wives

Ik vond Sister Wives al erg leuk. Dit gaat over Cody Brown en zijn 4 vrouwen. Maar Brady in My Five Wives heeft maar liefst 5 vrouwen. En die zien er allemaal veel knapper uit dan de vrouwen van Cody Brown. Het viel me gewoon op.

Jon and Kate + 8

Ook een TLC programma. Het gaat over het echtpaar Jon and Kate die via IVF een zesling kregen. En ze hadden al een tweeling. Kate is nogal een control freak, en ik vond het altijd leuk om te kijken hoe het daar reilde en zeilde. Inmiddels zijn Jon and Kate gescheiden! Ik vind dat nog steeds jammer.

Obsessive Cleaners

In Obsessive Cleaners worden mensen die dwangmatig schoonmaken in contact gebracht met mensen die een zootje hebben gemaakt van hun huis. In bijna elke aflevering staat zo'n obsessive cleaner wel een keer te kokhalzen van alle viezigheid. Maar je ziet echt resultaat! Het huis van de sloddervos is daarna een stuk beter. (Alweer TLC)

Een Dubbeltje op z'n Kant

John Williams komt mensen te hulp die financieel in de problemen zitten in Een dubbeltje op zijn kant. Weinig vernieuwend, maar wel gezellig om te kijken. Is op het het moment helaas niet.

Crisis in de tent met Herman den Blijker

Door de coronacrisis hebben veel horecaondernemers het moeilijk. In Crisis in de tent met Herman den Blijker komt hij ze te hulp.

Nog twee kijktips voor het reaility tv genre zijn de serie Urk en B&B Vol Liefde.

Er is nu een mooie documentaire over de familie Duggar van TLC: Shiny Happy People!

Welke reality programma's kijk jij?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik kijk er ook een paar Say Yes To The Dress, he, je bent een vrouw of niet ;-). Ik kijk het wel alleen als ik er eens voorbij gezapt kom. Verder kijk ik ook nog Boer zoekt Vrouw. Zo'n leuk programma :-).

 2. Grsppig, niet alle programma's die jij opnoemt zou ik onder reality tv scharen ;) Waaronder dan wel weet ik ook niet hoor :P

  Ik kijk wel eens say yes to the dress, extreme cheapskates en one born every minute. Maar ik volg het niet echt hoor!!

 3. Ik kijk enkel wat detectives en documentaires, en meestal neem ik die op omdat het tijdstip van uitzenden me niet bevalt. Journaal kijk ik alleen smorgens, savonds vind ik het teveel een aanslag op mijn energie/humeur. Het heel Holland bakt/kookt/danst/naait/zoekt vrouw gebeuren laat ik ook graag passeren. Hm, eigenlijk kijk ik wel weinig :-)

  Groet,Greet

 4. Ik kijk van jouw lijstje alleen Boer Zoekt Vrouw. En vroeger zag ik ook wel eens De Bevalling, want bij mij thuis toen verplichte kost want moeder en zusjes wilden het zien. Meestal zat ik dan gewoon op mijn kamer, want dat gekreun en gegil kon ik niet echt waarderen. En nog steeds niet trouwens.
  Verder kijk ik veel series via N.etflix of programma's die we hebben opgenomen. En Opspring Verzocht en Heel Holland Bakt kijk ik dan ook nog.
  Maar al die reality series heb ik, behalve bij het zappen, nooit echt gezien. Toen ik mijn vriend leerde kennen zag hij dat soort series ook allemaal, maar dat was gelukkig snel gebeurd. Want samen series/film kijken is veel gezelliger. Hij zag het vooral omdat hij dan alleen thuis kwam van een lange dag werken en dan even wat eten naar binnen schoof en dan bleef hangen en ging volgen.

  1. Ja, Netflix is werkelijk geweldig. In eerste instantie leek het me maar niks, maar wij hebben het nu ook. En het is alleen al prettig omdat je geen last meer hebt van reclames!

   Hoewel je die Boer zoekt vrouw ook niet hebt!

 5. Niet dagelijks maar wel veel naar Utopia.Veel zie je in de maatschappij terug. Hoe mensen reageren. Hoe vaak er vanuit een kindsbeleving gereageerd wordt op dingen. Er zit nog veel leed wat niet verwerkt wordt wat ontploft als er ook maar een trigger komt.
  Ik kijk vooral met een van mijn dochters die er ook van geniet. Het is ook aanleiding voor gesprekstof hoe je met elkaar om gaat en ook hoe je dat niet wilt gaan doen of hoe je het anders op zou gaan lossen.

 6. Ik heb geen enkele aflevering van Boer zoekt vrouw gezien. Ik kijk haast geen televisie, alleen series en als dit hooguit 2 avonden in de week en dan is het veel.

  De bevalling vond ik vroeger fascinerend, nu na twee kinderen is het niet veel aan ;-)

 7. Ik volg niet echt wat, maar als er wat langs komt, dan kijk ik ook gerust hoor! Juist heerlijk, dat hersenloze vermaak. Mijn 'favorieten' (voor zover je daarover dan kunt spreken): What Not To Wear, Hoarders, Extreme Cheapskates, Keeping up with the Kardashians en vast nog wel een aantal die ik nu vergeet.

 8. Heeej!! Je hebt je blog 'gepimpt' Mooi :-D. Ik kijk boer zoekt vrouw en een dubbeltje op zijn kant ;-). Verder nog Moordvrouw en Divorce, zondag is fijn serie-kijk avondje. Fijn weekend!

 9. Ik kijk graag naar utopia , en ook regelmatig naar programma,s op TLC. Maar wat ik echt heel leuk vind en dat komt binnenkort weer zag ik dat is help mijn man is klusser. Daar kan ik echt wel van genieten.
  Och ik bedenk me net dat eigen huis en tuin en Robs grote tuinverbouwing ook zo leuk zijn om naar te kijken.

 10. Sisterwives, My five wives, Breaking Amish, Escape the Faith, Something borrowed something new, Say yes to the dress.
  Best veel eigenlijk. Lekkere tv als ik ff wil uitrusten, maar de psychologische ontwikkelingen vind ik ook boeiend. En Amish boeken lees ik veel, en dan is het deels leuk om het in het 'echt' te zien want het is lang niet zo romantisch en vriendelijk zoals in de boeken.

  Je website is mooi, maar ik moet wel ff wennen :-)

  1. Fijn dat je de nieuwe look mooi vindt Veggiemo.

   De serie Breaking Amish keek ik in het begin ook. Maar ik vond dat ze ontzettend veel vloekten en zo. En dat kon ik eigenlijk niet rijmen met het beeld dat ik had van de Amish.

 11. Wat doe jij veel, behalve een aantal blogs bijhouden, ook naar tv kijken. Heel goed.
  Ik heb beneden in mijn huiskamer geen tv, maar een tijdlang keek ik naar Dr. Phil.
  Ik kijk graag naar uitzending gemist.

  Volgende week ga ik weer bloggen.

 12. Ik kijk dagelijks Utopia, kinderen net op bed, bakkie koffie erbij en dan naar andermans geneuzel kijken, journaal eracteraan en we kunnen er weer tegenaan.

  Wekelijks kijken wij nog naar Golddiggers, Golddivers op Discovery en ik vind die inbeslagnames van vliegtuigen en boten ook erg leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.