Reacties

30 dagen project: geen geld uitgeven — 25 reacties

 1. Zo'n voornemen daar begin ik niet aan want dan schiet ik meteen in de stress al er iets kapot gaat. Ik kan me wel voornemen om geen overbodige spullen te kopen (da's eerlijk gezegd voor mij niet zo moeilijk) of voorraad op gaan maken. Wat momenteel ook niet aan de orde is omdat ik nu een paar maanden na de verhuizing juist weer een voorraad aan het opbouwen ben.

 2. Ik zie het nut er niet zo van in, als je van te voren moet gaan hamsteren om dat malle project te laten slagen. Geef ook liever geen geld uit, maar soms móet het nu eenmaal. Vind het wel een uitdaging om voor alles dat we nodig hebben winkels te vermijden, of zo min mogelijk uit te geven.

 3. 30 dagen helemaal geen geld uitgegeven lijkt me een onmogelijk project. Voor een maand kan ik geen boodschappen doen, zeker niet voor verse dingen... En dan heb je inderdaad nog 'onverwachte' uitgaven... 30 dagen geen kleding kopen is een eitje voor mij, heb nu al een half jaar niks voor mezelf gekocht

  • Oh jawel! Maar daar heb ik nu iets voor gevonden, namelijk het kledingruilatelier ;-). Hier krijg je bonnen bij inleveren van je eigen (gebruikte) kleding en dan kun je iets anders uitzoeken. Wat ik dan uit zoek doe ik dan bijvoorbeeld een seizoen aan en dan ruil ik het weer. Heel fijn en het kost niks (soms 1 of 2 euro bijleggen als ik iets meer heb gevonden). En wanneer het dan weer flinke sale (70%) is in de stad 'trakteer' ik mezelf op een nieuw item. Vind het zo zonde om de originele prijs te betalen en hoef niet zo nodig de nieuwste mode te volgen ;-).

 4. Nog nooit van zo'n project gehoord. 30 dagen geen geld uitgeven lijkt me ook echt zinloos als je ervoor en erna alles gaat kopen. Goed nadenken waaraan je je geld uitgeeft lijkt me beter :-).

 5. Goed idee om het op een bepaalde categorie te houden! Dat lijkt me idd veel beter houdbaar. Ik heb het wel eens gedaan en dat werkte, maar wel alleen als ik écht een supergoednoodzakelijk doel had om het voor te doen. Destijds met het dak bijvoorbeeld, toen kon ik echt gewoon geen cent uitgeven, ook nog wel langer dan die 30 dagen. Maar als ik het nu zou doen, zonder echt een directe noodzaak, vrees ik dat het niet zal lukken.

 6. Afgelopen oktober heb ik de Buy nothing new challenge gedaan. Uitgesloten hierbij waren boodschappen, vaste lasten, brandstof en verzorgingsproducten, op voorwaarde dat deze wel daadwerkelijk op zijn. Was goed te doen.

 7. Oh nee dat zou mij echt niet lukken.. 30 dagen geen geld uitgeven! Ik ben zeker wat boodschappen betreft compleet ongeorganiseerd... ga minstens 3x in de week even naar de supermarkt.

  • Nee... maar bijv. Geen nieuwe kleding kopen en andere dingen die niet bij dagelijkse boodschappen horen lukt mij prima.

  • Dat deed ik ook toen ik nog in de stad woonde Kirsten. Eén keer per week deed ik de weekboodschappen. Maar omdat ik op de weg van school naar huis langs de buurtsuper kwam, liep ik daar toch vaak even binnen....

 8. Ik doe ook niet mee aan zulke challenges. Ik koop wat ik nodig heb en onzin zaken bijna niet meer. Dus, heb geen reden om deel te nemen aan zulke wedstrijden.

 9. Ja, ik doe het met regelmaat. Ik maak dan tijdens die periode een verlanglijstje, en aan het einde van de maand mag ik dat dan van mezelf aanschaffen. Zo heb ik echt iets om naar uit te kijken!

 10. Ik denk dat doelen wel realistisch moeten blijven omdat het demotiverend is als het mislukt. En dan opkrikken. Doel gelukt? Volgende keer iets moeilijker maken. 30 dagen helemaal niets uitgeven lijkt me pittig, precies om die redenen die jij noemt.

  Ik heb 2,5 jaar lang noodgedwongen geen geld aan kleding/kapper/e.d uitgegeven voor mezelf en daar heb ik veel van geleerd, ik ben nu veel voorzichtiger dan vroeger en maak betere keuzes. Daarnaast bespaar ik veel doordat ik in 2011 ben gestopt met roken.

  • Dat is natuurlijk het allerbeste: dat er een blijvende verandering in je gedrag komt. Dan is het ook geen 'challenge' meer, maar dan wordt het gewoon!

 11. Ik heb meegedaan met de buy nothing new maand en de no impact maand (of was dat nou week?! Ik weet het al niet meer...) Maar het is inderdaad lastig vol te houden. Nu doen wij het ook met categorieën. Deze maand beginnen we met geen geld meer uitgeven op het station...

 12. Dat zou mij dus nooit lukken 30 dagen, maar zoals je zegt een categorie uitkiezen is een goed idee. Ik vind het altijd leuk om te lezen over budget tips, geld challenge enz.
  Ik probeer het ook vaak, maar lukt me toch niet, haha.
  Waarschijnlijk als het echt nodig is dat ik meer moet sparen of zuiniger moet leven dat het dan pas gebeurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder