Reacties

7 tips om overhemden goed te houden — 22 reacties

 1. Wat ben ik ontzettend blij dat mijn man geen overhemden hoeft te dragen voor zijn werk.
  Dus moet ik ze ook niet strijken. Verder hangen wij de kleren altijd netjes op om te drogen en dat spaart ons veel strijkwerk uit. Ook koop ik bewust zaken die niet gestreken hoeven te worden.

 2. Ook al werkt hij niet meer, mijn man draagt nog altijd graag overhemden. Ik doe het zoals gezegd in de tips. Niet in de droger, op een kapstok laten drogen, strijken met een stoomstrijkijzer en op een kapstok in de kleerkast hangen.

 3. Drie dagen een overhemd dragen voor het in de was gaat.....dat vind ik niet echt een goed advies. Hier gaat alles na een dag dragen de was in. We hebben een wasmachine met anti-kreukfunctie, dat helpt ook, en dan nat ophangen, dan ben je al een heel eind. Maar eerlijk gezegd vind ik een mooi gestreken overhemd toch wel mooier. Maar ik heb zelf niet de tijd/energie om het te doen, eerlijk gezegd en als ze het even aan hebben, zie je er niks meer van.

 4. Mijn man rookt en dus worden de overhemden na 1 dag dragen gewassen. Drogen doen we aan de lijn en alleen voor bijzondere gelegenheden strijk ik ze nog.
  Mijn man heeft button down kragen en ik heb eens gelezen dat je slijtage van de kraag kunt verminderen door de knoopjes voor het wassen los te doen. Daar had ik graag wat meer over gelezen van Paul, maar misschien wil hij er als nabrander nog iets over zeggen?

 5. Ik heb een maatje meer, dus ik moet wel naar de betere kledingzaak.
  Maar met de wasvoorschriften in het overhemd lukt het altijd.
  na het drogen hang het overhemd altijd aan een knaapje op in de kledingkast. Hans

 6. Ik wist helemaal niet dat de Lidl overhemden verkocht! Wij kopen vaak een duurder merk dat niet gestreken hoeft te worden. Want dat is een klusje dat ik echt niet wil doen.

 7. Mijn man draagt tegenwoordig minder overhemden, vaak in de wintermaanden als het wat kouder is. Hij wil graag merkkleding en heeft vaak Slim fit overhemden die zittten altijd perfect

 8. Ik draag overhemden wanneer ik op kantoor werk maar ik haat strijken uit de grond van mijn hart. Meestal koop ik dan ook overhemden in een kreukvrije stof maar dan lukt niet altijd. Zo'n kledingstomer lijkt me wel wat!

 9. Wij hangen onze kleding ook in de douche wanneer het netjes moet zijn (ik heb geen strijkijzer in huis dus dan moet je soms creatief zijn). Goede tip dus! ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder