Een onfortuinlijke reeks van gebeurtenissen

ongeluk

An unfortunate series of events, oftewel een onfortuinlijke reeks van gebeurtenissen.

Dat overkwam mijn middelste zusje.

Het begon met een kop thee en een kapot theezakje

Op een zomerse dag had mijn zusje zin in thee. Ze pakte een mok, hing er een zakje in en goot er kokend heet water bij. Prompt zag ze allerlei theeblaadjes wild rondzwemmen in de thee, want het stomme zakje was weer eens kapot. Dus wat deed mijn zusje? Ze besloot de thee even over te gieten in een glas met behulp van een zeefje.

En daar ging het mis. Want het glas spatte spontaan uit elkaar door het hete water. Op zich was dat nog niet zo’n ramp, ware het niet dat een scherf van het glas zich als een soort dolk in de voet van mijn zusje boorde.

Gelukkig meenden ze bij de eerste hulp van het ziekenhuis dat het allemaal wel meeviel, en alleen moest worden gehecht.

Zie ook mijn post over theezakjeshouders.

En toen: een onfortuinlijk fietsritje

Na twee weken mocht mijn zusje weer fietsen en besloot ze even boodschappen te doen. Toen ze terug fietste naar huis maakte ze met de fiets een rare zwieper. Tijdens haar val dacht ze nog:

‘Ik moet oppassen dat ik niet op mijn gewonde voet val!’

En dat lukte, want in plaats daarvan bezeerde ze haar schouder. Dat leverde opnieuw een doktersbezoekje op, met weer de constatering dat het wel meeviel.

Maar vervolgens kreeg mijn zusje een rare bobbel op haar schouder. En uiteindelijk bleek dat er een botje van z’n plek was geschoten en moet ze zes weken met haar arm in een mitella en absolute rust nemen.

Ondertussen met de voet

Ondertussen was de wond óp de voet mooi geheeld, maar was er iets raars aan de hand met twee van haar tenen. Die stonden namelijk helemaal krom. Dat vond de huisarts ook wel apart, en ze werd doorwezen naar een orthopeed. Die constateerde dat een paar pezen in haar voet zijn doorgesneden door het glas! Nu moet er nog weer een andere expert naar kijken om te bepalen of een operatie nodig is.

De onfortuinlijke gebeurtenissen op een rijtje:

 1. Thee willen maken
 2. Kapot theezakje waardoor de thee vol theeblaadjes zit
 3. Thee overgieten in een glas
 4. Glas spat uit elkaar en glasscherf boort zich in voet en snijdt pezen door
 5. Door tijdens het fietsen bang te zijn voet te bezeren, ernstig op schouder gevallen

Resultaat: ernstige schouderblessure die 6 weken rust vereist, en mogelijke operatie aan de voet

En wat hebben we nou geleerd?

Ik vind deze reeks van gebeurtenissen niet misstaan in zo’n enge Friday the Thirteenth film, waarin de een na de ander op bizarre wijze een ongeluk krijgt. Maar laten we kijken welke wijze lessen we kunnen trekken uit mijn zusjes pech!

Zet thee met dichte schoenen, en giet geen heet water in een glas. En wees kritisch over wat de experts zeggen.

Heb jij wel eens zo’n maf ongeluk gehad?

Similar Posts

53 Comments

 1. Oh wat een bizarre reeks inderdaad, ze zal nu overal wel extra mee oppassen! Ik had laatst wel een dag waar letterlijk alles tegen zat, maar niet zo ernstig gelukkig!

 2. Wat een pech zeg voor je zus zeg! Ik hoop voor haar dat er geen operatie nodig is.

  Hete thee is overigens een link iets. Bij kinderen doe ik standaard ook een scheut water in mijn eigen thee. Gewoon omdat er alrijd de mogelijkheid is dat ze een mok omtrekken en zich branden.

 3. De gebeurtenissen zijn natuurlijk niet om te lachen, want het is echt *piep* om een blessure te hebben (ik heb er nu zelf ook eentje… Opgerekte buitenste knieband, wat een feest). Maar hoe je dit verslag hebt beschreven maakt het stiekem wel een beetje dat ik moest glimlachen. Maar wens je zusje maar sterkte!

  1. Nee, het was al een zwakke knie. Maar waarschijnlijk ontstaan doordat ik een té krachtige slag heb gemaakt met zwemmen (schoolslag, van binnen naar buiten toe een slag gemaakt en toen voelde ik een lichte knak).

  2. Jeetje wat vervelend Sofie! Zeker omdat je dus juist heel goed bezig was door te gaan zwemmen! Zo heeft mijn jongste nichtjem met een hekel aan sportm haar knieband als het ware ‘ontzet’. Ze had 1 les gedaan en heeft daarna weken op krukken moeten lopen. Dus nu is ze helemaal niet meer te porren voor een sport.

  3. Oh dat is ook helemaal niet leuk! :( Zwemmen wil ik wel weer gaan oppakken, ik moet nog steeds mijn praktijk-diploma haha. Maar daarna wil ik gewoon weer baantjes gaan zwemmen denk ik. Ook omdat ik geen nieuw vol seizoen bij de reddingsbrigade ga doen aangezien ik volgend jaar ga verhuizen (tenminste, als we een leuk huisje hebben gevonden) en de stad uit ga en een nieuwe stad in ga ;)

 4. Wauw. Zulke gebeurtenissen die op zich onschuldig lijken en toch zulke nare gevolgen. Sterkte voor je zusje en ikdoe voortaan schoenen aan met thee zetten!

 5. Ohhhh, hier een keer aan het stofzuigen, haal even de kop langs de rand van de vloermat, doe die kop weer op de stang, die schiet er langsheen op m’n hand. Klein schaafje te zien, maar het doet zoooooooo enorm zeer. Op een stoel gaan zitten, kom ik na een kwartier bij, lig ik op de grond met hoofdpijn. Ajj, flauwgevallen met m’n hoofd tegen de muur. Telefoon gepakt, manlief gebeld, was heel ver weg, m’n zwager had ook de sleutel. Allebei zijn ze z.s.m. hierheen gekomen. Ik was in bed gekropen. Het deed zo enorm zeer, dus toch foto’s laten maken: Gekneusd!!! En dan daarna de spot natuurlijk met m’n arm in de mitella: ‘Wat heb jij gedaan?’ ‘Ik ging stofzuigen…………………….’ :D Nu kan ik erom lachen, maar oeiii wat voelde ik me toen beroerd…

 6. ach jeetje toch wat sneu voor je zus. Soms komt inderdaad alles tegelijk. En ze heeft nog dubbel pech dat er niet meteen goed is gekeken naar haar verwondingen, op deze manier duurt het dubbel zo lang. Wens haar maar heel veel sterkte.
  Hier drinken we eigenlijk altijd thee uit theeglazen ik heb er zelfs nooit aan gedacht dat die zouden kunnen klappen jakkes zeg.

 7. Altijd eerst het water in de mok doen en dan pas het theezakje erin hangen. Dan scheurt het niet zo gauw.

  Had je zusje dat maar gedaan…. Had haar een hoop ellende gescheeld.

 8. Ooh, wat een pech zeg! Als je denkt dat het niet erger kan, dan… Wat zal je zusje balen met haar voet en schouder. Na al die pech, wordt het wel eens tijd voor wat geluk. Laat haar dus een staatslot kopen, want je weet nooit wanneer het ongeluk omslaat naar geluk ;-)

 9. Balen! Arme zus. Hoe gaat het nu met je zusje? Ooit een heet bakblik laten vallen precies op een heel gevoelige plek, mijn onderhuidse drain, die op dat punt vlak onder mijn huid zit. Wel mee naar de huisarts geweest, maar “gelukkig was het alleen maar de huid die verbrand was”, ik hoefde er niet voor naar het ziekenhuis.

  1. Ze baalt nog wel, want ze mag bijvoorbeeld ook niet typen omdat haar schouder dan niet kan rusten. Dus ze kan heel weinig doen.

   Een heet bakblik op je voet krijgen is ook geen pretje!

 10. Yikes! Je vertelt het alsof het gebeurtenissen in een serie of film zijn, maar kan me voorstellen dat je zusje er flink van geschrokken is! Ik ben een kluns en er gebeuren vaak dingen, maar nooit in deze mate. De laatste keer was het pakken van een bakblik dat net uit de oven kwam… met blote handen.

 11. Affijn, ik had net trek in muntthee. Dus ik door het oerwoud aan bramen en frambozen in de tuin. Kom ik bij de muntstekjes, ja hoor: dood. Munt wil nooit in onze tuin.
  Dan maar met een zakje muntthee. Ik gebruik eigenlijk nooit zakjes thee. Ik doe het water in de pot en het zakje er in, en ja hoor, het zakje gaat stuk. Toen moest ik dus even heel hard aan jouw zus denken!
  Gelukkig zit het in een pot dus ik kon de blaadjes gewoon laten bezinken ;)

 12. Tjee, ja, dit verzin je niet. Zo zie je maar, een ongeluk komt nooit alleen. Leuk geschreven, ik had er echt zo’n slapstick verbeelding bij. Sterkte aan je zusje!

 13. Oei, nu ga ik wellicht iets zeggen wat je niet wilt horen. Maar doordat ze dingen denkt en zegt als ‘ik moet oppassen dat ik niet op mijn gewonde voet val’ is de kans groter dat juist dat gebeurt. Heel vervelend natuurlijk. Voorlopig houdt zij denk ik dichte schoenen bij thee zetten.

  1. Ik denk dat het wel klopt inderdaad. Doordat ze zo bang was om te vallen op haar voet, is ze waarschijnlijk juist heel rottig op haar schouder terecht gekomen.

 14. Ik heb ook eens heet water in een glas gedaan en inderdaad brak toen ook. Die week brak ik nog eens 4x iets inde keuken. Maar gelukkig vond ik daarna mijn boek terug dat ik al eeuwen kwijt was dus… scherven brengen normaal geluk?

 15. Oh wat een vervelende reeks van gebeurtenissen! Alles is ontstaan bij dat glas thee wat uit elkaar spatte. Heel veel beterschap voor je zus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.