Reacties

Maggi Roerbak noedels met kip geprobeerd — 74 reacties

 1. Uitje, lente-uitjes, courgette, champignons (en kip) bakken in olijfolie, op smaak gebracht met zout.
  Noodles erbij, tomaatje, hoppa. Een optionele eetlepel mayo erdoor voor extra smeuïgheid.
  Kind kan de was doen :-)

 2. Ik ken het gevoel. Toch is het vaak goedkoper om het zelf te kopen. De kruiden voor noedels zijn vaak erg eenvoudig. Ik koop altijd een groot pak noodles en bewaar het. Wat wokgroenten, kruiden erdoor heen en je bent ook binnen 15 minuutjes klaar. Maar snap het heel goed hoor.

 3. Het scheelt een heel stuk voor de smaak als je de groentes voor de mie zelf snijdt. En als daar geen tijd voor is dan gebruik ik soepgroente van aldi of lidl. Ik koop rijstnoedels (liefst de wat dikkere) online bij een toko. Veel voordeliger dan in de supermarkt. Qua kruiden kan het heel simpel. Ik gebruik voor eenvoudige miehoen een bouillonblokje van zonnatura, wat korianderpoeder, versgemalen zwarte peper, klein beetje tamari (shoyu kan ook, maar niet bij ons vanwege gluten. Als het maar een soort zonder suiker is). En evt nog een beetje zout. De sojajsaus mag niet overheersen, moet alleen voor een beetje umami zorgen. En ik begin altijd met knoflook en ui. Liefst zelfsgesneden. Ik sauteer tegenwoordig vaak in water, maar het kan natuurlijk ook in olie. Zonnebloem of kokos vind ik hierbij het lekkerst. Ik gebruik geen kip. Meestal kies ik voor gesneden omelet of blokjes tofu. En dit meng ik door het gerecht heen voordat ik het serveer.

 4. Meestal kook ik zonder zakjes en pakjes, maar 2 dagen in de week is het zo'n drukte in ons huishouden dat ik op die dagen makkelijk kook. En ja dan komt er ook wel eens zo'n zakje voorbij. Met genoeg verse groente en mits je het niet iedere dag doet lijkt mij het geen probleem.

 5. Ik snap al het gedoe over koken met pakjes en zakjes niet hoor. Soms is het gewoon ff makkelijk en ik vind het er niet minder om. Tuurlijk kook ik ook gewoon vers enzo, maar een pakje en zakje af en toe.. Daar word ik niet slechter van

 6. Ik maak het apart. Ik gebruik meestal rode curry (potje van koh thai), daar doe ik gember, knoflook en ui bij. En dan roerbakgroente, liefst zelf gesneden. En dan vis, garnalen of kip (eerst bakken). Ik maak er zo ook graag soep van. Noedels kook ik apart. Gewoon lekker experimenteren.

 7. en dat jij d tomaat vergat, dat overkomt mij dus heel vaak. Ik lees een recept nooit tot het eind door en dan sta ik te koken en blijkt onder tante staan; lekker met een grone salade. oeps vergeten!

 8. ik eet niet zo vaak noodles, maar ik moet wel zeggen als ik ze eet is het wel uit een zakje.
  de groente en kruiden doe ik we wel altijd zelf bij. dat vind ik heel belangrijk.

  Liefs maaike

 9. Als toch wel kookfanaat kook ik weinig uit zakjes (mede ook door het cliché van zout en suiker). Maar het is af en toe wel heel erg handig en snel, snap best dat mensen dit een uitkomst vinden!

  Ik heb nog wel een lekker recept voor noedels, ik zet hem in het linkvakje :)

 10. Ik begrijp wel waarom je uit pakjes of zakjes kookt, het is idd zoveel makkelijker. Eerder deed ik dit ook altijd. Nu ik thuis zit heb ik tijd teveel dus probeer ik zelf vanalles uit met kruiden en mengseltjes en vaak pakt dit goed uit. Ook leuk om te doen.

 11. Jammer dat het tegenviel, waarschijnlijk komt dat door de saus, die kun je inderdaad altijd beter zelf maken. Behalve heel zelden eens een kommetje minutesoep doe ik eigenlijk niet meer aan pakjes en zakjes :-)

 12. ik moest ontzettend lachen om je verhaal! Ik gebruik al jaren geen pakjes en zakjes, niet omdat ik politiek correct ben, dat wil nooit zo lukken, maar omdat ik het niet lekker vind. Maar nu zal ik je een geheimpje vertellen: die pakjes met onleesbare tekens in de toko, die zijn wel lekker...

 13. Het begon heel veelbelovend, haha!????
  Ik probeer ook zoveel mogelijk zelf te koken, al is het geen hobby van me, maar soms is een pakje gewoon even lekker makkelijk om dan toch iets sort-of-gezonds binnen te krijgen, beter dan een boterham zeg maar.
  Helaas zijn veel van dat soort maaltijden hier ook geen tweede keer op tafel gekomen, dus ik betwijfel of ik deze eens ga proberen.
  Wat hier wel regelmatig gegeten wordt is de kip-pasta van bertolli. (kipfilet a la toscana) Mijn man is (net als ik ????) een grote zeur, maar dit is iets wat hij graag eet, al gooi er er zelf nog wel vaak het een en ander extra aan kruiden bij. ???? Dus misschien een tip om eens te proberen. ;)

 14. Wij eten het niet omdat ik geen pasta mag, doch eenvoudig te bereiden met stukje zalm of stukje kipfile, een of twee zakken roerbakgroenten, noedels en zo je wilt zwarte peper roerbaksaus en scheutje olijfolie, staat met een 20 min op je tafel.
  Smakelijker is om zelf groenten te snijden.
  Niet moeilijk doen, beetje uit je losse pols koken of je dochter om haar recept(en) vragen.
  Voor recepten kun je bv ook bij AH in de recepten kijken.

 15. Ik ben een pakjes en zakjes mens. Ik red het anders simpelweg niet qua tijd allemaal. Helaas is het vaak niet je van het maar goed, we doen het er maar mee haha. In het weekend zijn we wel pakjes en zakjes-vrij ;)

 16. Pff, ik zou niet weten joh wanneer we noedels hebben gegeten. Sowieso zou ik dit niet gaan uitproberen want dergelijke pakjes zijn gewoon niet ons ding. We eten zo veel mogelijk vers.

 17. Ik snap wel dat deze niet zo heel lekker zijn. In principe heb ik niks tegen zakjes en pakjes, maar noedels zijn nou echt typisch van die dingen waar je wel even de tijd voor moet maken, anders smaakt het nergens naar. Misschien dat je, als je toch een keer makkelijk wil koken die met kokosmelk kan proberen. Dan is het niet zo heel basic.

 18. Ik heb noodles van de toko (maar in de supetmarkt kun je ze ook kopen in de Conimex-hoek). Lekker kipstukjes bakken, Chinese wokgroenten, wat cashewnoten en woksaus erbij. Dan de noodles er ca 5 a 6 minuten bij laten pruttelen et voila: Klaar is je makkelijke maaltijd. En dat zonder een zakje!

 19. Wat wij weleens maken is ook niet moeilijk:
  - noodles
  - hamburger in stukjes snijden, bakken
  - ui, paprika, broccoli, snoeptomaatjes, champignons in de pan en meebakken
  - zoetzure saus (Conimex of GoTan) erbij
  Klaar ben je! Om het gerecht op smaak te brengen gebruik ik kurkuma, aromat, maggi, zwarte peper en knoflook, maar je kan daarin zelf natuurlijk variëren.

 20. Ik kook heel graag maar af en toe mag het eens wat gemakkelijker gaan. Ik heb in de berging noedels van de action. Deze zijn heerlijk voor als ik eens een klein goestingske heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder