Maggi Roerbak noedels met kip geprobeerd

noodles

Mijn oudste dochter kwam voor de Kerstdagen een paar dagen over uit Engeland. Ze kwam terug met nieuwe ideeën en recepten. Zo maakte ze een keer noodles klaar met roerbakgroentes. Ik vond het dermate lekker, dat ik besloot noodles met groentes aan mijn kookrepertoir toe te voegen.

Waarom ik Maggi Roerbak noedels kocht

Maar omdat ik geen tijd, en eerlijk gezegd ook geen zin had om goede recepten te zoeken, kocht ik simpelweg zo’n handig kant-en-klaar pakket van Maggi voor roerbaknoedels. Er stond zelfs op welke groente en vlees ik er nog bij moest kopen. Handiger wordt het niet! Er was ook nog een versie met kokosmelk, maar dan moest ik er weer meer los bij kopen, dus die viel af. De Roerbak noedels Mediterrane kip waren de makkelijkste versie.

Koken met pakjes en zakjes is niet oké!

Nou weet ik dat het anno 2018 niet politiek correct is om te koken met pakjes met zakjes. Veel beter is het om authentiek te koken, zónder pakjes en zakjes. Bijvoorbeeld et behulp van de boeken Koken met Karin.

Bovendien zit er vaak te veel zout en suiker in dit soort zakjes. Maar ik kan er niks aan doen. Zo’n zakje is soms toch wel erg makkelijk en praktisch. Bij Maggi hebben ze alle kruiden al voor me uitgezocht. Het recept staat op de verpakking, en ik hoef het alleen nog maar te koken. Net zoals bij een zakje voor Knorr ovenschotel.

Als ik later een keer meer tijd heb, kan ik me altijd nog verdiepen in recepten voor noedels. Maar als beginneling is zo’n zakje een mooie manier om nieuwe culinaire wegen in te slaan.

Over de Maggi roerbak noedels

Het enige wat ik er nog bij hoefde te kopen was kip en Italiaanse roerbakgroentes. En als tip stond er bij om er twee tomaten bij te doen. Die heb ik daarom ook nog gekocht. Want ik wil natuurlijk wel aan mijn voorgeschreven 250 gram groente per dag komen. Zelfs al ben ik dus zo’n lakse kok dat ik zakjes en pakjes gebruik…

Wat me verder erg aanspreekt aan dit gerecht is dat het in 15 minuten klaar is, en dat het in 1 pan wordt klaargemaakt! Met andere woorden: je hebt amper afwas.

Door alle Koreaanse drama dat ik heb gekeken, ga ik de noedels bovendien lekker met stokjes eten. Dat heb ik de karakters in Koreaans drama zo vaak zien doen, dat ik meen dat ik het ook wel kan. Met slurpen!

eten met stokjes in Koreaanse stijl

De Maggi roerbak noedels in de praktijk

Tsja, ik vond het eerlijk gezegd niet zo heel lekker. De versie van mijn oudste dochter, zonder pakjes en zakjes was lekkerder. Ik ben dus wel een beetje afgestraft voor mijn gemakzucht. De volgende keer ga ik het toch maar zelf maken.

Dit zat er in de zak:

maggie roerbaknoedels

 

Mijn conclusie over de Maggi Roerbak Noedels

Maggi Roerbak Noedels zijn heel eenvoudig klaar te maken, maar ik vond het niet zo lekker helaas. Om die reden ga ik het niet nog een keer maken.  De totale kosten waren:

 • 1,79 voor de Maggi Noedels
 • 1,99 voor de Italiaanse roerbakgroentes
 • 1,84 voor de kip

In totaal kostte dit gerecht 5,62.

De tomaten tel ik niet mee, want die ben ik vergeten er bij in te doen….

Lees ook hoe ik Griekse moussaka maakte.

Leestip

Mac and Cheese

Heb jij een lekker recept voor roerbak noedels? Ik hoor het graag in de comments!

Similar Posts

74 Comments

 1. Ik gebruik nog altijd pakjes en zakjes. Wij vinden de noedels juist erg lekker! En eten ze wel eens in de maand denk ik. Ik kan je dus niet aan een recept helpen ????

 2. Uitje, lente-uitjes, courgette, champignons (en kip) bakken in olijfolie, op smaak gebracht met zout.
  Noodles erbij, tomaatje, hoppa. Een optionele eetlepel mayo erdoor voor extra smeuïgheid.
  Kind kan de was doen :-)

 3. Ik denk dat je net zo veel geld zou zijn als je het zelf zou maken, ik ben zo wie zo niet zo van de pakjes, maar af en toe is het wel makkelijk.

 4. Ik ken het gevoel. Toch is het vaak goedkoper om het zelf te kopen. De kruiden voor noedels zijn vaak erg eenvoudig. Ik koop altijd een groot pak noodles en bewaar het. Wat wokgroenten, kruiden erdoor heen en je bent ook binnen 15 minuutjes klaar. Maar snap het heel goed hoor.

 5. Het scheelt een heel stuk voor de smaak als je de groentes voor de mie zelf snijdt. En als daar geen tijd voor is dan gebruik ik soepgroente van aldi of lidl. Ik koop rijstnoedels (liefst de wat dikkere) online bij een toko. Veel voordeliger dan in de supermarkt. Qua kruiden kan het heel simpel. Ik gebruik voor eenvoudige miehoen een bouillonblokje van zonnatura, wat korianderpoeder, versgemalen zwarte peper, klein beetje tamari (shoyu kan ook, maar niet bij ons vanwege gluten. Als het maar een soort zonder suiker is). En evt nog een beetje zout. De sojajsaus mag niet overheersen, moet alleen voor een beetje umami zorgen. En ik begin altijd met knoflook en ui. Liefst zelfsgesneden. Ik sauteer tegenwoordig vaak in water, maar het kan natuurlijk ook in olie. Zonnebloem of kokos vind ik hierbij het lekkerst. Ik gebruik geen kip. Meestal kies ik voor gesneden omelet of blokjes tofu. En dit meng ik door het gerecht heen voordat ik het serveer.

 6. Meestal kook ik zonder zakjes en pakjes, maar 2 dagen in de week is het zo’n drukte in ons huishouden dat ik op die dagen makkelijk kook. En ja dan komt er ook wel eens zo’n zakje voorbij. Met genoeg verse groente en mits je het niet iedere dag doet lijkt mij het geen probleem.

 7. Ik snap al het gedoe over koken met pakjes en zakjes niet hoor. Soms is het gewoon ff makkelijk en ik vind het er niet minder om. Tuurlijk kook ik ook gewoon vers enzo, maar een pakje en zakje af en toe.. Daar word ik niet slechter van

 8. Ik maak het apart. Ik gebruik meestal rode curry (potje van koh thai), daar doe ik gember, knoflook en ui bij. En dan roerbakgroente, liefst zelf gesneden. En dan vis, garnalen of kip (eerst bakken). Ik maak er zo ook graag soep van. Noedels kook ik apart. Gewoon lekker experimenteren.

 9. en dat jij d tomaat vergat, dat overkomt mij dus heel vaak. Ik lees een recept nooit tot het eind door en dan sta ik te koken en blijkt onder tante staan; lekker met een grone salade. oeps vergeten!

 10. ik eet niet zo vaak noodles, maar ik moet wel zeggen als ik ze eet is het wel uit een zakje.
  de groente en kruiden doe ik we wel altijd zelf bij. dat vind ik heel belangrijk.

  Liefs maaike

 11. Als toch wel kookfanaat kook ik weinig uit zakjes (mede ook door het cliché van zout en suiker). Maar het is af en toe wel heel erg handig en snel, snap best dat mensen dit een uitkomst vinden!

  Ik heb nog wel een lekker recept voor noedels, ik zet hem in het linkvakje :)

 12. Ik begrijp wel waarom je uit pakjes of zakjes kookt, het is idd zoveel makkelijker. Eerder deed ik dit ook altijd. Nu ik thuis zit heb ik tijd teveel dus probeer ik zelf vanalles uit met kruiden en mengseltjes en vaak pakt dit goed uit. Ook leuk om te doen.

 13. Jammer dat het niet zo lekker was. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik toch ook wel eens gebruik maken van koken uit pakjes en zakjes. Soms is het echt zo van gemak dient de mens.

 14. Wat ben jij altijd heerlijk eerlijk zeg!! En zo herkenbaar: ik denk soms ook van, ooooh dat ziet er lekker makkelijk uit, om dan helaas bedrogen uit te komen :)

  X Lazy Bird

 15. Oh, dan denk je lekker makkelijk te doen en dan valt het tegen… Misschien kun je de ingredienten nalopen en dan gewoon alles zelf maken?

 16. Jammer dat het tegenviel, waarschijnlijk komt dat door de saus, die kun je inderdaad altijd beter zelf maken. Behalve heel zelden eens een kommetje minutesoep doe ik eigenlijk niet meer aan pakjes en zakjes :-)

 17. ik moest ontzettend lachen om je verhaal! Ik gebruik al jaren geen pakjes en zakjes, niet omdat ik politiek correct ben, dat wil nooit zo lukken, maar omdat ik het niet lekker vind. Maar nu zal ik je een geheimpje vertellen: die pakjes met onleesbare tekens in de toko, die zijn wel lekker…

  1. ik maak een groentprut, al dan niet met vlees en mik er de helft van zo’n pakje bij…even proeven…en op sommige pakjes staat de gebruiksaanwijzing in iets dat op Engels lijkt

 18. Het begon heel veelbelovend, haha!????
  Ik probeer ook zoveel mogelijk zelf te koken, al is het geen hobby van me, maar soms is een pakje gewoon even lekker makkelijk om dan toch iets sort-of-gezonds binnen te krijgen, beter dan een boterham zeg maar.
  Helaas zijn veel van dat soort maaltijden hier ook geen tweede keer op tafel gekomen, dus ik betwijfel of ik deze eens ga proberen.
  Wat hier wel regelmatig gegeten wordt is de kip-pasta van bertolli. (kipfilet a la toscana) Mijn man is (net als ik ????) een grote zeur, maar dit is iets wat hij graag eet, al gooi er er zelf nog wel vaak het een en ander extra aan kruiden bij. ???? Dus misschien een tip om eens te proberen. ;)

 19. Wij eten het niet omdat ik geen pasta mag, doch eenvoudig te bereiden met stukje zalm of stukje kipfile, een of twee zakken roerbakgroenten, noedels en zo je wilt zwarte peper roerbaksaus en scheutje olijfolie, staat met een 20 min op je tafel.
  Smakelijker is om zelf groenten te snijden.
  Niet moeilijk doen, beetje uit je losse pols koken of je dochter om haar recept(en) vragen.
  Voor recepten kun je bv ook bij AH in de recepten kijken.

 20. Ik ben een pakjes en zakjes mens. Ik red het anders simpelweg niet qua tijd allemaal. Helaas is het vaak niet je van het maar goed, we doen het er maar mee haha. In het weekend zijn we wel pakjes en zakjes-vrij ;)

 21. Ik heb ze zelf nog nooit geprobeerd, maar zoals je zelf al zegt, vers is lekkerderderder :)
  Ik ben de Laatste tijd zowieso meer van de verse ingrediënten…

 22. Pff, ik zou niet weten joh wanneer we noedels hebben gegeten. Sowieso zou ik dit niet gaan uitproberen want dergelijke pakjes zijn gewoon niet ons ding. We eten zo veel mogelijk vers.

 23. Ik snap wel dat deze niet zo heel lekker zijn. In principe heb ik niks tegen zakjes en pakjes, maar noedels zijn nou echt typisch van die dingen waar je wel even de tijd voor moet maken, anders smaakt het nergens naar. Misschien dat je, als je toch een keer makkelijk wil koken die met kokosmelk kan proberen. Dan is het niet zo heel basic.

 24. Ik heb noodles van de toko (maar in de supetmarkt kun je ze ook kopen in de Conimex-hoek). Lekker kipstukjes bakken, Chinese wokgroenten, wat cashewnoten en woksaus erbij. Dan de noodles er ca 5 a 6 minuten bij laten pruttelen et voila: Klaar is je makkelijke maaltijd. En dat zonder een zakje!

  1. Ik vind de woksauzen van Amoy het lekkerst. Mijn persoonlijke favoriet is oester/knoflook. Je kunt ze gewoon in de supermarkt kopen.

 25. Wat wij weleens maken is ook niet moeilijk:
  – noodles
  – hamburger in stukjes snijden, bakken
  – ui, paprika, broccoli, snoeptomaatjes, champignons in de pan en meebakken
  – zoetzure saus (Conimex of GoTan) erbij
  Klaar ben je! Om het gerecht op smaak te brengen gebruik ik kurkuma, aromat, maggi, zwarte peper en knoflook, maar je kan daarin zelf natuurlijk variëren.

 26. ik kook (als ik kook) sosm ook nog met een pakje hoor. Niets mis mee, ik doe er altijd wel verse groenten bij. dat vind ik wel erg belangrijk

 27. Ik kook heel graag maar af en toe mag het eens wat gemakkelijker gaan. Ik heb in de berging noedels van de action. Deze zijn heerlijk voor als ik eens een klein goestingske heb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.