In één pan; natuurlijk fastfood

eenpansgerechtenAls er ooit een titel was die me aansprak, dan was het wel de titel In één pan; natuurlijk fastfood. De titel behelst de belofte van een makkelijke, en snelle maaltijd met amper afwas omdat je alles in 1 pan kunt klaarmaken. Ik houd van eenpansgerechten!

Maar het boek viel me flink tegen. En dat begon al met het formaat. Ze zeggen altijd dat grootte niet uitmaakt, maar voor een kookboek is In één pan wel heel erg klein. Toch gaf ik de moed niet op, en sloeg het vol verwachting open. Maar het spijt me te moeten zeggen, dat de inhoud me ook tegenviel.

In één pan

In de inleiding staat:

'Dit boek is voor mensen die minder ingewikkeld maar toch met volop smaak willen koken. Het laat zien wat u allemaal kunt doen met één pan.'

Dat klonk veelbelovend, en was precies wat ik van dit boek verwachtte. Maar hoewel de meeste recepten inderdaad in één pan worden bereid, wil dat helaas niet zeggen dat de recepten makkelijk en simpel zijn. De meeste recepten hebben vrij veel losse ingrediënten, die ik niet in huis heb. Iemand met een flinke kruidenset en dergelijke zou denk ik beter uit de voeten kunnen met de recepten.

Het boek is als volgt ingedeeld:

 • Inleiding
 • Snelle eenpansdiners
 • Langzame stoofgerechten
 • Curry's Stoofpotten
 • Symbolen & voedingsinfo
 • Register.

Bij de recepten staat aangegeven of de maaltijd tarwevrij, glutenvrij, zuivelvrij of vegetarisch is, en met een hartje wordt aangegeven als er weinig verzadigde vetzuren in zitten. In één pan is een klein boekje, en het lettertype is nóg kleiner. Ik vermoed dat het een grootte van 8 of 10 is. Dat maakt In één pan zeker voor mensen die een leesbril nodig hebben, denk ik lastig lezen.

Zie ook Recepten voor de slow cooker.

Mijn conclusie over In één pan

Ik had denk ik de verkeerde verwachtingen van het boekje In één pan. Ik vond de recepten niet zo simpel als ik had gewenst. Maar als je een goed uitgeruste keuken hebt, en benieuwd bent naar recepten die je kunt klaarmaken in 1 pan, dan vind je dit misschien best een leuk boekje. Houd er wel rekening mee dat het erg klein is, dat het lettertype heel klein is en dat er geen foto's in staan. Dat vind ik altijd jammer:, een kookboek zonder foto's. Al met al vind ik In één pan echt geen aanrader. Ik zou het niet gauw kopen of iemand cadeau doen. Tenzij ik een hekel aan die persoon heb ; )

N.B. Lees ook mijn ervaring met het verspakket van Albert Heijn voor Griekse moussaka.

Praktische informatie over In één pan

In één pan van Leon is te koop voor 8,99 bij bol.com. Meer vind ik het ook echt niet waard.

In een pan van Leon

Lees ook Airfryer recepten!

Ook een gerecht uit 1 pan, en niet moeilijk, is hete bliksem maken!

Veel leuker vond ik Slow cooker recepten! Inmiddels heb ik een keer rollade in de slow cooker gemaakt!

Similar Posts

6 Comments

 1. Volgens met is LEON een fastfoodketen (oorspronkelijk Engels). Ik weet dat omdat wij in oktober jl. naar een concert gingen in Vredenburg en maar 45 minuten hadden om iets te eten. Leon was toen volgens mij nog niet zo lang open in Hoog Catharijne. Het eten zag er op de kaart lekker uit en klonk veelbelovend, maar het was koud kwam in etappes en het personeel aldaar had alleen interesse in hun smartphones....Ook lag daar een kook boek maar veel groter met LEON recepten ik vond het er matig uitzien. Voor het eten zou ik zeker niet teruggaan althans niet in Hoog Catharijne.

 2. Hahaha, cadeau doen aan iemand waar je een hekel aan hebt. Ik ga me niet aan dit boek wagen, want geen goed uitgeruste keuken én moeite met kleine lettertjes.

 3. Is het ook echt in een pan? Of moet je eerst verschillende ingredienten aanbakken oid? en dan in een pan om te sudderen

  1. Daar zeg je me wat Lot. Ik was zo afgeleid door de kleine lettertjes en de vele ingrediënten dat ik nu niet meer precies weet of je echt maar 1 pan nodig had... En ik heb het boek alweer naar de bibliotheek gebracht, dus ik kan het helaas niet nakijken voor je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.