Effectief huishouden

Ik heb niet te weinig kastruimte: ik heb te veel spullen

‘I am a woman who worries about closet space, and one day I’ll be dead.’
(Marie Bellet)

Mijn hele leven heb ik geloofd dat ik het slachtoffer was van ‘te weinig kastruimte’. Maar toen ik deze zomer mijn kledingaanbod aanschouwde, kreeg ik een openbaring.

Ik hoorde klokken luiden, en een stem kwam van verre, en zei: ‘Je gaat het nooit redden om dit allemaal af te dragen, voor je het eeuwige met het tijdelijke verwisselt!’
En dat, terwijl ik hoop op een lang en voorspoedig leven.

Dus heb ik gedaan wat alle organisatiegoeroe’s prediken: ik heb opgeruimd wat ik meer dan een jaar niet had gedragen. Hoe leuk ik het ook vond. Tenslotte heb ik maar één lichaam om te kleden, en dat lichaam is erg op comfort gesteld. Met als gevolg dat alles dat niet elastisch is, of geen elastische tailleband heeft, treurig blijft hangen.

Nu heb ik niet langer te weinig kastruimte.
Wel veel te veel lege kledinghangers.

Similar Posts

11 Comments

 1. ..ik ben (hopelijk) ook al op de goede weg. Er zijn bij mij vorige week nog 4 zakken de deur uitgegaan maar dat is nog lang niet genoeg. Ik heb te veel kasten denk ik.

 2. Oh, hier hetzelfde verhaal. Krijg binnenkort de oude kledingkast van mijn zusje en heb gelijk eens de huidige kast eens goed uitgemest. Eén grote zak vol gaat naar de kringloop en ik neem me nou echt voor om alleen nog maar kleding te kopen die ik echt heel graag wil en ook ga dragen.

 3. WAUW! Wat een inzicht!
  Dat ga ik onthouden. We hebben een groot huis, maar toch weinig bergruimte omdat we geen zolder hebben… Er begint iets te groeien bij mij…

 4. En staan al die kledingstukken nu bij jou op Marktplaats?
  Tja, wat zegt dat over mij als mens…al mijn kleding past in 1 kast.
  Ik vind het iedere keer weer zo’n gedoe om iets nieuws/schoons aan te trekken ( uit de kast, is dus oud, want er hangen veel kledingstukken in die al 20 jaar oud zijn, maar weer helemaal in!!).
  Mijn kinderen noemen mij een hippie (-:

 5. Ik heb redelijk veel zomerkleding. Dit ivm. veertiendaagse vakanties waar je niets kunt wassen. Maar één keer een kleuradvies en je draagt alle kleding. Ik gooi niets eerder weg dan dat er gaatjes in zitten. Ik ga rustig uit in een combinatie van zes jaar oud. Kleding van goede kwaliteit en als kleur bij jou passend vervelen nooit. Als ik iets weg doe dan kan het zelfs niet meer naar de kringloop.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 6. ik heb een collega die werkelijk met elke trend meegaat; dus nu ook met die broeken met het kruis ergens halverwege. Gééén gezicht. Niet bij meiden van 18 maar zeker niet bij iemand die 45 is. En volgend jaar is die broek in geen velden of wegen meer te zien; dát is nou het jammere ervan. Dat iemand iets draagt waar ik niet van hou, dan zal die ander natuurlijk een worst wezen, maar ik vind het zo jammer dat het na 1 seizoen de kast niet meer uitkomt.
  Groet,
  Joke

 7. Herkenbaar! Ik heb het licht gelukkig ook net gezien en ben druk door mijn kast aan het ploegen. Kom ik wel voor een ander dilemma te staan; heb ik straks nog wel wat om aan te trekken? Nou ja, dat is een zorg voor later…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.