Hoe veilig is jouw badkamer?

veilige badkamer

Meestal gaat het over of badkamers wel schoon genoeg zijn, en hoe een badkamer schoonmaken het beste kunt aanpakken.. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van badkamers? Hoe veilig is jouw badkamer?

Er is menige film waarin de gruwelijkste dingen gebeuren in badkamers!

Gevaarlijke en enge situaties in de badkamer in films!

In de serie Dexter worden vrouwen vermoord in de badkuip… Ook Dexters vrouw Rita wordt slachtoffer… Zie foto hier onder.

badkamer veiligheid

Een andere klassieker is de föhn of het broodrooster in de badkuip:

badkamer

En dan is er natuurlijk nog de beroemde douche scène uit de film Psycho:

psycho douche scene

Maar goed, dit is in films en dus niet echt gelukkig. Toch is het belangrijk om er voor te zorgen dat je badkamer veilig is. En dan heb ik het niet over enge psychopaten, maar over huis, tuin en keuken ongelukjes. Daarom vind je hier onder tips en tricks hoe je je badkamer veilig maakt.

Zo wordt jouw badkamer veilig!

  1. Eén van de grootste gevaren in de badkamer is natuurlijk uitglijden. Logisch want er is daar water, en dat veroorzaakt glibberige vloeren. Stap daarom altijd rustig en voorzichtig in de badkuip. N.B. De meeste ongelukken in de badkamer gebeuren bij het uit bad komen!
  2. Badmatten voorkomen dat je uitglijdt op een gladde, natte vloer. Je kunt een stoffen badmat neerleggen, of je kunt kiezen voor een rubberen antislipmat. Een stoffen badmat is prettiger aan je voeten, maar kan doorweekt raken. Zeker als je kleine kinderen hebt… Een rubberen antslipmat voelt minder aangenaam onder je voeten, maar het is minder lastig als hij nat wordt.
  3. Laat kleine kinderen nooit alleen in de badkamer. Ook niet voor heel even.
  4. Berg medicijnen, shampoos en schoonmaakmiddelen veilig op, zodat je kind er niet bij kan. Bijvoorbeeld in een afsluitbaar medicijnkastje.
  5. Wil je voorkomen dat je kind zichzelf per ongeluk opsluit in de badkamer? Zet het slot van de deur dan op een hoogte waar je kind er niet bij kan. Of kies voor een slot dat je ook van de buitenkant kunt openen.
  6. Gebruik alleen electrische apparaten die geschikt zijn voor de badkamer! En gebruik die apparatuur alleen in speciale stopcontacten.
  7. Een thermostaatkraan helpt je het water op de juiste temperatuur in te stellen. Zo wordt je niet onaangenaam verrast door een hete straal.
  8. Kies liever voor kleine tegels op de badkamervloer dan voor hele grote. Want het cement tussen de tegels wordt niet glibberig! Kleine tegels verkleinen dus het risico op uitglijders.
  9. Kies voor een ronde wasbak en ronde ‘hoeken’. Mocht je vallen, dan val je tenminste niet op een venijnige punt.
  10. Zorg voor een goede ventilatie in je badkamer. Wij hebben bijvoorbeeld een badkamer zonder ramen! Ik moet altijd zo’n ventilatie ding aanzetten…
  11. Controleer regelmatig de stopcontacten in de badkamer.
  12. Houd je er van om kaarsen te branden als je in bad gaat? Kijk dan na het badderen goed of alle kaarsen gedoofd zijn.
  13. Bevestig handige stangen aan de muur om je aan vast te houden of aan op te trekken. Ze worden vaak geassocieerd met oudere mensen, maar zijn ook handig voor volwassenen en kinderen.
  14. Was gebruikte handdoeken regelmatig! Na één keer afdrogen kan een handdoek nog wel een keer mee, maar overdrijf het niet. Vochtige handdoeken zijn een bron van bacteriën die welig tieren in de warme atmosfeer van een badkamer.

Is jouw badkamer veilig?

17 Comments

  1. "Hanneke"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh