Reacties

Batterijen: waar moet je op letten? — 29 reacties

 1. We hebben altijd wel batterijen in voorraad. Ook oplaadbare waar vriend nogal gek op is, dan heb je ook een oplader nodig en een metertje om te zien wat er nog of al inzit. Ik kan er niet mee overweg al die extra dingen.
  Wat wel handig is dat er eerst de batterij kan worden gecontroleerd als iets niet meer werkt, dan weet je waar het aan ligt, apparaat of lege batterij.

  Ik moet nodig het doosje weg te gooien lege meenemen als ik naar winkel ga, het is nu nogal vol!

  • Wat handig zo'n metertje om te kijken wat er nog in de batterij zit Lot. Dat kan ik niet. Dat zit niet in het oplaadstation voor mijn Hema batterijen. Waar haal je zo'n ding?

  • Deze is bij de Ald. gekocht die hebben dat vaak in aanbieding.

   Je kan er niet alleen baterijen mee meten maar ook of er op een apparaat spanning staat en in electrische draadjes geloof ik. Best een gecompliceerd in, ik begin er niet aan, zou en een cursus voor nodig hebben.

 2. Bedankt voor de tips! Hier ga ik echt wat mee doen, want het lijkt wel of ze hier batterijen eten! Heel leuk( vinden de kids), al dat afstand bestuurbare speelgoed met bliepjes en piepjes, maar o, die batterijen.
  Ik heb wel zo'n apparaatje waarmee je kan meten hoe vol de batterij nog is, dat is wel handig. Ooit gekocht bij A.ldi. Maar ik gebruik alle soorten batterijen door elkaar, en dat kan ik dus beter niet doen!

  • Helaas Duracell is veeeeel te duur,kijk maar eens naar tests t.o.v. Lidl of Aldi.
   En aan het gewicht kun je niet beoordelen of ze veel energie hebben haha...dan worden ze steeds lichter op het einde.
   Constructief zijn ze, alkaline of zink kool praktisch hetzelfde,ze worden vaak maar door een paar fabrikanten voor allerlei merken gemaakt.

   Tip kijk maar eens naar "De Rekenkamer" over de 4 merken die ze getest hebben,shocking!!

   Grt,
   Fran,

 3. Allemaal tips die ik al leerde toen ik opgroeide, en wat ik mis, ik lees hier hele goedkope batterijen, dat is dus een besparing die ik weiger te maken als ik een batterij nodig heb, heb amper voorraad in huis, maar ik koop dan ook wel de goede Duracel of Varta zware batterijen voor apparatuur gemaakt. Daarmee doe ik jaren lang in de klok of in mijn afstandsbedieningen of whatever, geen omkijken naar.

  Voor mijn camera heb ik ook stevige oplaadbare batterijen gekocht, met een goede oplader, 2 sets batterijen plus de oplader, snellader zelfs, was ik 60 euro kwijt, maar ik doe weken met mijn camera, en als je met regelmaat bij mij komt kijken, weet je ook hoeveel foto's ik kan maken op 1 dag alleen al, en de tweede set heb ik wel altijd bij mij, maar die hoef ik echt maar eens in de 2 maanden te wisselen op dit moment.

  Bespaar dus NIET op batterijen en haal die dure duracels blauw, speciaal voor apparatuur of de Varta, en dan met hoge getallen, hoe hoger de getallen die erop staan, hoe beter ze zijn,z waarder ook, je kunt aan het gewicht van een batterij namelijk al voelen, of ze goed zijn of niet. Maar dat moet je weten.

  X

  • Nog een voordeel van een Duracell batterij is, mocht een batterij gaan lekken en je apparaat er schade aan ondervinden je kosteloos een vervangend apparaat krijgt van Duracell. Een soort extra garantie. Bij de goedkopere merken is dit niet.

 4. Vorig jaar een interessant programma op tv gezien over batterijen, (de Rekenkamer of keuringsdienst van waarde), als ik het me goed herinner bleek daaruit dat vrijwel alle batterijen die in Nederland te koop zijn uit dezelfde fabriek in Duitsland komen. Dure merk batterijen en goedkope van de Action. Er zit in Duitsland namelijk maar 1 batterijen fabriek, dus als er op de verpakking staat 'geproduceerd in Duitsland' dan kunnen ze maar uit 1 fabriek komen.
  In dat programma zeiden ze dus ook dat het niet veel uitmaakt of je dure of goedkope koopt, al kwamen die van de Lidl geloof ik wel als beste uit de prijs/kwaliteit-test.
  Wij gebruiken zelf veel 9 volts blokjes (van de Action), voor de afstandsbedieningen van de playmobiltrein van de jongens ;)

  • Bedankt voor deze goed aanvulling Nienke! Ik wist niet dat bijna alle batterijen die in Nederland te koop zijn in dezelfde fabriek gemaakt worden. Je betaalt dan dus echt extra voor het merk dat ze er op plakken! Goed om te weten.

  • Het staal wat gebruikt word is wel van verschillende kwaliteit, beetje inside informatie,,, van de staalfabriek in nl ;)

 5. Als jouw batterijen het vaker wel doen dan niet, waarom ben je er dan geen fan van? Dat zou ik nl. ook wel willen. Bij mij doen ze het vaker niet dan wel ;)
  Wij hebben er niet zo veel. In een paar klokken en in de afstandsbedieningen, dat is het wel. De rest is oplaadbaar.

 6. Ik heb altijd wel batterijen op voorraad. Ik heb meer AA dan AAA op voorraad.
  De 9volts blokken die haal ik pas op het moment dat de 4 rookmelders aangeven dat de batterij bijna leeg is.

  Ik haal mijn batterijen vaak uit aanbiedingen. Meestal duracel, maar soms ook van de ikea of het kruidvat.

  • Die 9volts blokken moet ik ook weer kopen. Die gaan inderdaad in de rookmelders. Maar ze gaan vaak maar kort mee moet ik zeggen. Misschien moet ik die ook maar eens bij de Lidl gaan kopen.

 7. Wat een goede tips! Die batterijen van IKEA kan ik trouwens zeker aanraden, die kopen wij altijd... helaas gaan er nogal veel batterijen doorheen voor de magic mouse van de iMac, bizar hoe die muis batterijen vreet!

  • Ik heb ook zo'n computer muis voor een iMac! En ik herken helemaal wat je zegt over de hoeveelheid batterijen die hij nodig heeft. Volgens mij moet ik bijna elke maand nieuwe er in doen!

 8. Bedankt voor de tips.
  Batterijen...een lust en een last.
  Een kast vol batterijen, maar nooit degene die je nodig hebt

  Ik heb een zuinigheidstip: batterijen die gebruikt zijn in een apparaat die relatief veel stroom verbruikt (kinderspeelgoed), kun je nog best gebruiken in bijvoorbeeld een bureauklok, afstandsbediening of keukenweegschaal.
  De - dure - blokbatterijen van de rookmelders gebruik ik in onze keukenweegschaal. Voor de rookmelder 'trekt' zo'n batterij het niet meer, maar ik de keukenweegschaal kan het wel.

 9. Goede tips! Ik bewaar mijn batterijen in een blik, wel met een kartonnen binnenkant - maar misschien moet ik dus toch een andere opslagplaats vinden?

 10. Koop gewoon panasonic eneloop batterijen die zijn tot 2000 keer reacharchebel en hebben een lage leeg loop ratio zijn ook als best getest door consumentenbond. Ben er zeer tevreden over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>