Reacties

Tova saus vroeger: vernieuwd is niet altijd beter! — 20 reacties

 1. Lu TUC cheese, die was altijd zooo lekker, dus ik pas toen ze in de aanbieding waren 3 pakjes meenemen maar ze smaken echt totaal anders nu, heel erg scherp en zout, helemaal niet meer die lekkere kaassmaak die ik gewend ben, zelfs mijn vriend vind ze niet lekker meer, er staat alleen niet op dat ze vernieuwd zijn, maar het is zo zonde. Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ik een vernieuwd product beter vond dan ervoor..

  • Balen zeg Amber! Vooral als je juist zo ergens van kon genieten is het zo jammer als ze er mee gaan rommelen. Ik vraag me dan altijd af wie daar verantwoordelijk voor is!

 2. De ontbijtkoek van de Al.i is ook vernieuwd en langer geworden, maar niet lekkerder, nu naar appie die is nog wel lekker. Vernieuwing is meestal een truc om prijs te verhogen.

 3. Wol-en fijnwasmiddel van een huismerk. Vond ik heerlijk ruiken en na het aanbrengen van een "verbeterde geur" vond ik het zo scherp ruiken naar zuurtjes dat ik het nooit meer heb gekocht.

 4. De shampoo die ik altijd had van nivea is er niet meer. Nu ben ik al een aantal jaren op zoek naar een goede vervanger, maar ik heb hem nog niet gevonden. Ik vind vaak dat de verpakkingen van vernieuwde artikelen tegenvallen. Al vind ik de lipjes aan de vleesverpakkingen van de albert heyn wel een verbetering.

 5. Ik hou helemaal niet van al die vernieuwingen. Als ik een product langere tijd gebruik, dan is dat omdat ik er ze helemaal tevreden over ben. Waarom zou je het dan vernieuwen. En inderdaad, meestal is het daarna niet zo lekker of zo fijn meer. En zeker weten wel duurder. Ik snap er niks van.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 6. Grappig ik heb nooit meer aan die saus gedacht. Mijn ouders hadden dat altijd in huis voor over de ijs. Ik hoefde er toen al niks van te hebben en nu nog vind ik het niet aantrekkelijk!

  • Ik gebruik het ook als een soort sorbetsaus inderdaad! Maar in plaats van ijs gebruik ik magere yoghurt. En die aardbeisaus maakt het zo lekker! Of moet ik zeggen: maakte...

 7. Mijn grootste ergernis is dan wel dat ik voorheen wel tegen een bepaald product kon en na de vernieuwing niet meer. Ik check vaak alsnog de ingrediënten (heb flink wat allergieën) maar bij sommige producten ga ik er vanuit dat er niets veranderd is, het is wel eens gebeurd dat ik dat heb moeten bekomen met een allergische reactie :(

  • Dat lijkt me erg vervelend inderdaad Anne Sterre! En ook best een klus om elke keer die etiketten te controleren. Boodschappen doen kost dan denk ik best veel tijd.

 8. Dat vernieuwing lang niet altijd een verbetering is, dat is helaas maar al te waar.

  Waar wij hier thuis weleens over grappen is als ze in de reclame weer eens roepen dat het vernieuwde wasmiddel nu nog schoner wast, dat mijn moeder nooit geen schone was kon hebben gehad. Ze leeft al bijna 33 jaar niet meer. Sinds die tijd zijn die wasmiddelen al tig keer verbeterd.

 9. Ons favoriete brood, Pain Mediterranee van AH vinden wij echt niet lekker meer sinds het vorig jaar "verbeterd" is. Zo irritant als je op zoek moet naar een vervanger van een jarenlange favoriet.
  Groet, Greetje54

 10. Hé mijn reactie is ergens 'zoekgeraakt'.
  Ik ben ook niet blij met 'verbeteringen' aan een product. Meestal is het een prijsverhoging of kwaliteitsverlaging (voor de fabrikant komt dit ongeveer op hetzelfde neer).
  Daarnaast worden ingrediënten voor mij meestal niet ten goede veranderd. Er mag voor mij oa geen gluten en zuivel in een product zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>