Vernieuwd is niet altijd beter!

tova toen en nuRegelmatig worden producten helemaal vernieuwd. Ze krijgen een nieuwe verpakking, en vaak wordt ook de receptuur aangepast. Maar ik vind dat beslist niet altijd een verbetering!

Zo werd de Pickwick thee in de nieuwe verpakking een stuk duurder, evenals de anijsstaafjes die de anijsblokjes vervingen. En paprika chips van Lays werden een stuk viezer. En recent viel de Tova dessertsaus van Hero ten prooi aan de vernieuwingsdrift.

Lees op mijn review blog wat ik van deze make-over vind!

Welke producten ken jij die vernieuwd zijn? En was de vernieuwing een verbetering?

Similar Posts

20 Comments

 1. Lu TUC cheese, die was altijd zooo lekker, dus ik pas toen ze in de aanbieding waren 3 pakjes meenemen maar ze smaken echt totaal anders nu, heel erg scherp en zout, helemaal niet meer die lekkere kaassmaak die ik gewend ben, zelfs mijn vriend vind ze niet lekker meer, er staat alleen niet op dat ze vernieuwd zijn, maar het is zo zonde. Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ik een vernieuwd product beter vond dan ervoor..

  1. Balen zeg Amber! Vooral als je juist zo ergens van kon genieten is het zo jammer als ze er mee gaan rommelen. Ik vraag me dan altijd af wie daar verantwoordelijk voor is!

 2. Ohja een make-over betekent vaak geen verbetering, maar nog erger is het als je favoriete wasmiddel opeens nergens meer te krijgen is en je verloren naar het grote, lege schap staat te kijken :( xx

 3. De ontbijtkoek van de Al.i is ook vernieuwd en langer geworden, maar niet lekkerder, nu naar appie die is nog wel lekker. Vernieuwing is meestal een truc om prijs te verhogen.

 4. Wol-en fijnwasmiddel van een huismerk. Vond ik heerlijk ruiken en na het aanbrengen van een “verbeterde geur” vond ik het zo scherp ruiken naar zuurtjes dat ik het nooit meer heb gekocht.

  1. Die term ook ‘verbeterde geur’…. Ik vraag me af of er meer mensen zoals jij helemaal zijn afgehaakt vervolgens. Dan leren ze er hopelijk nog wat van.

 5. De shampoo die ik altijd had van nivea is er niet meer. Nu ben ik al een aantal jaren op zoek naar een goede vervanger, maar ik heb hem nog niet gevonden. Ik vind vaak dat de verpakkingen van vernieuwde artikelen tegenvallen. Al vind ik de lipjes aan de vleesverpakkingen van de albert heyn wel een verbetering.

 6. Ik hou helemaal niet van al die vernieuwingen. Als ik een product langere tijd gebruik, dan is dat omdat ik er ze helemaal tevreden over ben. Waarom zou je het dan vernieuwen. En inderdaad, meestal is het daarna niet zo lekker of zo fijn meer. En zeker weten wel duurder. Ik snap er niks van.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  1. Ja raar is dat hè?! Zoals ze in het Engels zeggen: ‘Why mess with a good thing?!’

   Ik begrijp het ook niet, die vernieuwingsdrang van prima producten.

 7. Grappig ik heb nooit meer aan die saus gedacht. Mijn ouders hadden dat altijd in huis voor over de ijs. Ik hoefde er toen al niks van te hebben en nu nog vind ik het niet aantrekkelijk!

  1. Ik gebruik het ook als een soort sorbetsaus inderdaad! Maar in plaats van ijs gebruik ik magere yoghurt. En die aardbeisaus maakt het zo lekker! Of moet ik zeggen: maakte…

 8. Oh ik dacht dat die saus er niet meer was joh haha. Ik kocht het vroeger vaak voor mijn vrijwilligerswerk bij ouderen. De meesten waren er gek op :)

 9. Mijn grootste ergernis is dan wel dat ik voorheen wel tegen een bepaald product kon en na de vernieuwing niet meer. Ik check vaak alsnog de ingrediënten (heb flink wat allergieën) maar bij sommige producten ga ik er vanuit dat er niets veranderd is, het is wel eens gebeurd dat ik dat heb moeten bekomen met een allergische reactie :(

  1. Dat lijkt me erg vervelend inderdaad Anne Sterre! En ook best een klus om elke keer die etiketten te controleren. Boodschappen doen kost dan denk ik best veel tijd.

 10. Dat vernieuwing lang niet altijd een verbetering is, dat is helaas maar al te waar.

  Waar wij hier thuis weleens over grappen is als ze in de reclame weer eens roepen dat het vernieuwde wasmiddel nu nog schoner wast, dat mijn moeder nooit geen schone was kon hebben gehad. Ze leeft al bijna 33 jaar niet meer. Sinds die tijd zijn die wasmiddelen al tig keer verbeterd.

 11. Ons favoriete brood, Pain Mediterranee van AH vinden wij echt niet lekker meer sinds het vorig jaar “verbeterd” is. Zo irritant als je op zoek moet naar een vervanger van een jarenlange favoriet.
  Groet, Greetje54

 12. Hé mijn reactie is ergens ‘zoekgeraakt’.
  Ik ben ook niet blij met ‘verbeteringen’ aan een product. Meestal is het een prijsverhoging of kwaliteitsverlaging (voor de fabrikant komt dit ongeveer op hetzelfde neer).
  Daarnaast worden ingrediënten voor mij meestal niet ten goede veranderd. Er mag voor mij oa geen gluten en zuivel in een product zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.