Het sokkenprobleem is zorgwekkend groot

Sokkenprobleem

Wie kent niet het mysterie van de verdwenen sokken? Er zijn veel theorieën en oplossingen voor het sokkenprobleem geschreven.

De Mand Der Hoop

Bij ons thuis verblijft Het Sokkenprobleem in een blauwe wasmand. Ik noem dat De Mand Der Hoop. Want ik heb altijd de hoop dat we ooit het ontbrekende exemplaar terug zullen vinden, en de sokken verenigen.

Maar als ik de uitstalling van al onze verlaten sokken zo eens bekijk, dan begin ik toch een beetje te twijfelen aan een happy end…

Similar Posts

30 Comments

  1. Uhm dan moet je wel 2 sokken hebben om in die wasbak te doen… hier verdwijnen ze vóór aankomst in de wasmand.

   Allemaal dezelfde sokken (per persoon ewn andere soort / kleur) helpt erg!

 1. Eerst had ik speciale clips om de sokken bij elkaar te houden in de wasmand. Dat vond ik nogal een gedoe!
  Nu stop de ene sok in de andere als ik ze uittrek en zo gaan ze in de wasmachine. Dat werkt goed: ze blijven mooi bij elkaar!

 2. Wie heeft ooit de regel bedacht dat aan beide voeten dezelfde sok moet? Ik doe het niet meer en dat bevalt prima!

 3. Ik kocht me arm om die verdwenen sokken aan te vullen maar heb nu een ander oplossing. In de kast staat een emmertje waar de eenlingen in verdwijnen. ieder halfjaar pak ik die emmer en kijk wat erin zit. Vaak haal ik daar weer hele paren uit. die schijnbaar een andere route hebben gevolgd.

 4. Awel dat heb ik nu nog nooit voorgehad, vroeger toen ik een droogzwierder had wist ik waar ik moest kijken als ik sokken kwijt was die zaten tussen de trommel en de rand en daar keek ik altijd want daar vond ik ook zakdoeken terug.

 5. Dat is best wel een hoop hoop die je daar hebt liggen. Ik was thuis altijd kwijt welke sokken van mij waren (allemaal grote voeten en zwarte sokken) en ben ze toen in een zak in de was gaan doen. Oude sokken zijn handig trouwens google daar maar eens op.

 6. In Brugge is een exclusieve boetiek die sokken verkoopt. Ofwel koop je één paar, en heb je twee verschillende, ofwel koop je twee paar en vind je dan weer dezelfde. En ‘t is nog voor een goed doel ook, dus vaak worden daar twee paar, twee keer twee verschillende (maar uiteindelijk twee paar) verkocht. Allen daarheen, of… toch maar twee verschillende dragen !
  Lie(f)s.

 7. Haha, dat zijn er wél heel erg veel! Ik heb voor de kinderen allemaal dezelfde sokken in het grijs en zwart. Heel handig, want nu is het niet erg meer als er 1 kwijt is.

 8. Wij hadden allemaal zwarte sokken, maar gek genoeg was dat meer werk met sorteren, vanwege net een ander boordje, of de een net wat meer verschoten dan de ander. Maar nu heeft mijn zoon allerlei sokken van H. appy socks. zo verschillend per paar, dat sokken sorteren nu lijkt op een spelletje memory. Eigenlijk best leuk:)

  groetjes Jacqueline

  1. De truc van dezelfde kleur heb ik ook geprobeerd, maar wat je zegt. Soms zijn er toch kleine verschillen, en daardoor ben je alsnog druk om ze bij elkaar te zoeken.

 9. Hoi Nicole,

  haha… een sokkenprobleem.
  Als dat al jouw problemen zijn, dan heb je een mooi en gelukkig leven!
  Mijn kleinkinderen pakken gewoon twee sokken, blindelings.
  En dat levert leuke combi’s op!

  Groetjes van Marlou

  .

 10. haha en dan denk ik date probleem hier erg is, maar wauw dit zijn echt veel eenzame sokken zeg! Ik leg de incomplete sokken gewoon in de mandjes van de jongens en uiteindelijk komen ze wel weer als paar bij elkaar :)

 11. Yep. Hier ook. Maar niet zo veel :-)
  Ik noem ze altijd lonely socks en houd ze apart. En soms worden ze dan reunited. En daar word ik weer heel blij van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.