Reacties

Hema: alweer een make-over? — 56 reacties

 1. Ik zou de Hema echt missen! Ik koop er heel vaak iets. De Hema zit namelijk bij mij om de hoek. "Onze" Hema heeft ook nog maar 1 of 2 jaar een complete metamorfose gehad. Ik ben benieuwd of de metamorfose meer verkoop oplevert en of "ons" filiaal ook (weer) opnieuw ingedeeld gaat worden. Ik ben eigenlijk best tevreden over de huidigr indeling. Ik kan alles makkelijk vinden, maar ik ben daar natuurlijk kind aan huis dus ik zou zelf met blinddoek de schappen kunnsn vinden.

  • Ik ook Mama Lifestyle! De Hema moet echt wel blijven vind ik. Die van ons is ook nog maar net helemaal veranderd, en ik heb nog steeds moeite om dingen te vinden. Dus alweer een make-over hoeft van mij eigenlijk niet.

   Wat lekker makkelijk trouwens, een Hema om de hoek!

 2. Eerlijk gezegd vind ik het een rotwinkel. Ze hebben op de één of andere manier nooit wat ik zoek. Het is er krap en onoverzichtelijk en die ene keer dát ik er eens wat koop is het product van belabberde kwaliteit en kan het binnen no time richting prullenbak.

  Alleen de taarten vind ik super.

  Dus uhm.... Wat mij betreft geen blijvertje...

 3. Ongeveer het enigste wat ik bij de Hema koop zijn de caf.vrije koffiepads maar
  momenteel heb ik caf.vrije filterkoffie dus ze hebben aan mij geen goede klant.

 4. Ik twijfel ook wel eens over de toekomst van de Hema. Zou m niet graag missen. Ik koop er vooral ondergoed en sokken voor de hele familie en voor mezelf hebben ze er fijne shirts.
  Herindelingen vind ik wel irritant maar ik kom eigenlijk alleen in kleine winkels dus dan kan ik het wel gauw weer vinden.
  Hoewel ik bij de nieuwe blokker echt niks meer vinden kan!

  • De winkel is heel ruimtelijk ingedeeld, lees: veel minder spullen in de winkel. Dat is op zich heel fijn. Maar spullen liggen niet meer logisch bij mekaar en laatst vroeg ik ergens naar en dat hadden ze alleen in het magazijn liggen...

 5. Ik vind de hema veel fijner dan ooit de vend, vooral omdat zij hun eigen koers (lijn) volgen maarre hoe moet ik die nieuwe indeling zien: Gaan ze de onderbroeken dan bij de doucheruimte leggen ofzo? En de taarten komen die in de keukenhoek of bij de feestartikelen?
  Je leest 't al, dergelijke winkelstrategieën vind ik behoorlijk stom ;)

 6. Nu ik erover nadenk ben ik nogal inconsequent. Bij de Hema erger ik me er wel eens aan dat er weinig keus is, er is van van alles vaak maar 1 produkt. En bij de supermarkten erger ik me er weer aan dat er teveel keus is en ik erg moet zoeken naar dat wat ik wil kopen.

 7. Ik denk dat de HEMA meer zou moeten focussen op waar het goed in was. Goede kwaliteit voor relatief lage prijzen in een herkenbare Nederlandse stijl. Nu is het van alles wat, maar net niet HEMA-achtig genoeg. Vooral al die prullaria vind ik niet fijn, net als de food-afdeling. Ben ik dan in een supermarkt of bij een warenhuis?

  Ik zal de HEMA missen als Nederlands instituut, net als de V&D. Jammer dat we hier straks alleen buitenlandse warenhuizen hebben of grote ketens.

  • Ben het helemaal met je eens, vóór de laatste 'make over' was het veel lichter en ruimer en op de een of andere manier knusser. Ik kom er niet graag meer en dat vind ik eigenlijk wel jammer!
   Noor

  • Ik vond de Hema eerlijk gezegd ook fijner voor de laatste make-over. Cellie Citroen heeft een goed punt: de hema zou moeten focussen op de oorspronkelijke gedachte.

   Anderzijds: misschien redden ze het daar nu niet meer mee?

   Ik ben blij dat ik dit vraagstuk niet hoef op te lossen!

 8. Ik kwam altijd graag bij de HEMA. Maar de kwaliteit van hun kleding vind ik nogal verslechterd, sneller kapot en verwassen, trekt schreef, slecht afgewerkt. Ik ben echt uitgeweken naar andere winkels. En echt goedkoop vind ik de kleding van de HEMA niet! Nu koop ik daar alleen nog de basic shirts eigenlijk. Jammer! En ik hoor dit van vriendinnen en ook van andere moeders het schoolplein. Oudste dochter is wel dol op de afdeling met washitape, markeerstiften etc.

  Ik ben iemand die V&D echt mist! Ik kocht daar eigenlijk alle kleding. Voor de kinderen en mezelf moest ik echt even zoeken nu. Voor mezelf nog geen alternatief gevonden waar ik echt blij van wordt. Winkelen voor mezelf vind ik echt niet leuk en bij V&D vond ik alles onder één dak, dus snel klaar. Mijn man vindt ergens anders ook wel kleding. Ik heb een hekel aan winkels als H&M. Na een keer wassen krijg ik al spijt, na een zomervakantie kun je een jurkje in de container stoppen, omdat het er niet meer uitziet. Ondanks dat ik een pietlut ben met wassen! Er komt zo'n lelijke vale waas over. Ben er dit jaar weer ingetrapt, zonde van het geld! Ook al waren het geen dure jurkjes, doorschuiven naar een volgend kind zit er niet in, niet echt duurzaam. Bij H&M koop ik nu wat basics voor ze, topjes bv. Gelukkig kan ik enorm goed voordelig shoppen volgens mij omgeving, dus ik koop nu veel (tweedehands) merkkleding voor ze. Ziet er na gedragen te zijn door één kind nog uit als nieuw, kan gerust worden doorgeschoven. In die zin is het heel voordelig op meerdere fronten. En onze kinderen zien er niet hetzelfde uit als de rest van het schoolplein, dat vinden we allemaal eigenlijk wel een pre ;-) (Jongste draagt als enige van de klas nog jurkjes en rokjes, oudste heeft maling aan wat anderen dragen en vinden en trekt aan wat ze leuk vindt, geweldig :-) )

  • Dat is ook niet zo best P, slechte kwaliteit! Terwijl de Hema oorspronkelijk juist stond voor goede kwaliteit voor een fijne prijs.

   Je oplossing om gewoon tweedehands merkkleding te kopen vind ik een hele slimme. Zo heb je de kwaliteit maar voor een lagere prijs.

   Leuk dat je jongste nog jurkjes en rokjes draagt. Veel leuker dan die stomme skinny broeken e.d.

  • Ik ben het helemaal met je eens, de kwaliteit is achteruit gehold! GGaatjes in shirts, hemden slijtplekken halverwege de rug, washandjes die maar een jaar meegaan.. Jammer!

 9. Ik vind de hema te onrustig, als ik er binnen stap wil ik eigenlijk al weer omkeren. Overals staat hangt en ligt wel iets en de gang paden zijn zo smal dat je soms moet uit kijken dat je niets van een rek of plank gooit. Ondanks al het aan bod hebben ze vaak niet wat je zoekt ik denk dat ze dus echt een verandering nodig hebben. Plus vriendelijker personeel bedenk ik me nu, want dat is hier ook een ramp. Ze zorgen er voor dat je denkt oeps sorry dat ik u lastig val met het kopen van iets in uw winkel.

  • Dat onrustige herken ik wel. Dat vind ik sinds de recente make-over ook. Het komt denk ik ook door al die hebbedingetjes en frutsels.

   Wat betreft de smalle gangpaden: die willen ze breder gaan maken : )

 10. Ik zou de Hema ook echt heel erg missen ja, want daar koop ik daadwerkelijk geregeld. Maar die makeovers, met de handenvol geld die dat kost, dat snap ik nooit zo goed. Het schiet altijd zo door.
  Net als bij de Blokker. Daar gaat het slecht mee en wat doen ze? Helemaal nieuwe look (ka-tsjing) en ze huren die overjarige muts van Sex & the city in om spotjes te maken! Als handelsvrouw denk ik dan altijd: dat moet allemaal terug verdiend worden he. Door ons betalende klanten, maar bij Blokker kom ik dus bijna nooit.

 11. Ik vind de hema wel leuke spullen hebben, maar gek genoeg koop ik er toch niet zo heel veel, vaak ondergoed voor de kinderen, omdat we een hema in het dorp hebben en de kwaliteit er goed van is.

 12. Ik zal de hema missen, vooral kantoorartikelen. Maar inderdaad de prijzen zijn relatief hoog, de kwaliteit van kleding is echt achteruit gegaan en daardoor kunnen ze niet goed concurreren met bijvoorbeeld h&m. Bovendien kan ik slecht tegen herindelingen. Het stoort me altijd als ik moet gaan zoeken naar producten.

 13. Het enige wat ik bij de Hema koop zijn de panty's en ondergoed. Maar dat koop je ook niet wekelijks, dus aan mij heeft Hema niet echt een goede klant... Toch zou ik de winkel wel missen als ie er niet meer zou zijn...

 14. Hema.. Waar een dcup de grootste bhmaat is. Neemt u toch een 100d mevrouw, dat past wel.. Afgezien van de omtrek die 83 is.. Ja.
  Hema.. Waar je voor 4/8 euro een shirtje koopt om in schoon te maken, na drie dagen valt het eerste gat er al in.
  Hema, waar je een vulpen koopt waar de dop niet achterop kan. En waar de cartidge verkeerd om in de achterkant zit. Waardoor je eerst een uur lang moet kloten met pincet en schroevendraaier om dat ding eruit te krijgen.
  Hema, waar de fietslampjes niet spatwaterdicht zijn.
  Hema, waar je ordner net zo snel lam is als die van de action die een kwart van de prijs is.
  Hema, waar het schap altijd halfleeg is.

  Waarom kom ik nog maar eens per jaar bij de hema? Hmm geen idee. Misschien omdat de onderbroeken van 12 jaar oud er beter aan toe zijn dan die van 12 maanden oud.
  En ik vind het stom dat ik ook moet betalen om naar de wc te gaan als ik in het restaurant eet. En die wc, daar zijn de wcs aan de franse snelweg heilig bij.

  • Dat klinkt niet goed Petra!

   Wat je zegt over de wc in het restaurant ben ik helemaal met je eens. Je drinkt daar koffie, dus ik vind het ook flauw dat je moet betalen voor de wc. Ik vind dat echt een nadeel.

 15. Ik ben fan van de Hema en zou het ook erg jammer vinden als er helemaal geen Hema's meer te vinden zijn. Toevallig woon ik in Uithoorn, dus wij kunnen de verbouwing van dichtbij ervaren ;)

 16. Waar ik woon is geen Hema, ik kom er niet zo vaak. Als ik er weleens ben dan valt me op dat ze enorm hun best doen dat het er vooral leuk en kleurig uit ziet. Helaas is de kwaliteit van de spullen veel minder dan voorheen. Als ik de baas van de Hema was dan zorgde ik voor een betere kwaliteit en een rustiger indeling van de winkels. Een beetje zoals de Hema jaren geleden was dus :-).

 17. Mmmm...dan heb je aan mij geen medestander! ;) Ik kom zelden bij de Hema, en meestal loop ik met lege handen weer de deur uit omdat ik datgene wat ik zoek ze niet verkopen! Daarnaast als ik (toch) iets gekocht heb bij de Hema, en dat zijn dan meestal bak/kookspullen...pfff, prut is het! Het is snel kapot! Ook vind ik het erg rommelig sinds dat de Hema de laatste keer alles heeft veranderd, en nu gaan ze weer veranderen? Hema, heb ik nooit een aantrekkelijke winkel gevonden, en ook het restaurant vind ik erg ongezellig! V&D daarentegen dáár kwam ik dus wel vaak! Wij hadden een "moderne" V&D en vond ik het leuk om daar te struinen en kocht ik meestal wel wat! Ook La Place was altijd gezellig en hadden ze er heerlijke broodjes! Nee, Hema ga ik niet missen! Sorry.... ;)

 18. HEMA: sinds de verandering is de HEMA geur weg. De kleding koop ik er niet meer, want de kwaliteit is sneller achteruit gegaan dan ik met mijn ogen kan knipperen. Het heeft tegenwoordig Action uitstraling en kwaliteit met de oude HEMA prijzen. Ik kom er enkel nog voor kantoor artikelen en het Jip&Janneke snoepgoed (gelatine en lactose vrij).

 19. Oh ik zou er gruwelijk van balen wanneer de Hema weg zou gaan, ik vind het echt een toffe winkel. Ik vind de Hema zelfs verbeterd in de laatste jaren. De indeling is inderdaad niet de meest logische (vind ik) en de gangpaden zijn inderdaad vrij smal, maar verdwalen in een Hema of omlopen vind ik niet erg, ik kom altijd wel weer wat leuks tegen (wat ik overigens niet nodig heb).

 20. Voor mijn gevoel lopen de Hema winkels goed. Ik lees en hoor zo vaak dat mensen naar Hema gaan. Maar misschien idd voor de kleinre spulletjes en de baby- kinderkleding. Toch is er verlies, zoals ik ook gehoord hebt.
  Ik vind de Hema ook erg leuk. Maar of er een make-over voor moet komen, ik weet het niet... ben benieuwd! (Hopelijk voor Hema pakt het goed uit, want een make-over kost immers ook weer geld)

 21. Was het niet zo dat de V&D failliet ging omdat ze geen eigen identiteit hadden? Van alles niks in huis? Elke keer de huisstijl omgooiden? Ik vind dat de HEMA gewoon lekker de HEMA moet blijven. De vorige switch had ook niet gehoeven voor mij.

  • Dat was volgens mij inderdaad één van de oorzaken. En ze zaten teveel in het middensegment geloof ik. De Bijenkorf is op de chique toer gegaan, maar de V&D moest concureren met de Action en online winkels. En dat is niet meer goed gekomen.

 22. Ik ben gek op de Hema! Vooral voor babyspullen kwam ik er vaak. Ook hebben ze leuke schrijfwaren en cadeauverpakkingen. Beddengoed koop ik er ook graag. Tja, wat eigenlijk niet? Ik zou de Hema zeker missen!

 23. Ik baalde enorm van de beslissing van de Hema destijds, om mensen te willen verleiden tot impulsaankopen. Behandel mij niet als een domme consument!
  Ik wil vaatdoekjes waarvan de kwaliteit van het naaigaren net zo lang meegaat als de stof zelf, ik wil stretch matrashoezen die ruim passen en waar je niet binnen de kortste keren doorheen kan kijken, ik wil dat de hemden in een dubbelpak van hetzelfde formaat zijn, ik wil dat de boxershorts er na een paar keer wassen ook nog normaal uitzien, ik wil dat de sokken niet altijd veel te klein zijn.
  Ik wil betrouwbare, normale spullen kunnen kopen zonder me elke keer weer te ergeren. Al die veranderingen in de indeling zijn onzin, de Hema moet gewoon weer Hema worden punt

 24. Ik kom stukken minder bij de Hema, want inderdaad Action etc. Maar verdwijnen neeee dat wil ik toch niet!
  De indeling onlogisch? Weet niet... Ik vind het niet een hele gezellige winkel ofzo. Ik weet niet... Ben benieuwd hoe het dan wordt. Ze moeten ook weer niet te 'hip' worden. Hema is een degelijke winkel.

 25. Jammer om hier zoveel negatieve reactie's te lezen over mijn werkgever .
  Ben eind dit jaar 25 jaar in dienst dus heb veel veranderingen mee gemaakt en soms zijn die inderdaad niet allemaal even geslaagd .
  We werken echt heel hard met z'n allen om te zorgen dat we kunnen blijven bestaan .
  Het aantal klanten is nauwelijks terug gelopen in al die jaren , men besteed helaas alleen minder.
  Dit jaar namen wel de schoolspullen een grote vlucht , en dat komt echt doordat onze concurent er niet meer is .
  Gelukkig kent Nederland nog genoeg Hemafans zodat het de moeite waard blijft om hard voor te werken .

  • Ik heb er ook gewerkt, vijf jaar lang zelfs, naast mijn school/studie. Toen vond ik het een toffe winkel. Nu helaas niet meer.

   De ene HEMA is de andere ook niet, in mijn ogen. Zo netjes als de ene is, zo slordig oogt de andere; lege schappen, dingen die op de grond liggen of half aan een rekje hangen. Lege schappen dat komt niet per se door het personeel in de winkel. Hoe de winkel oogt qua netheid zou het winkelpersoneel zeker meer op kunnen letten!

   Succes! De HEMA hoort bij Nederland.

 26. Goed dat er geprobeerd wordt om meer te halen uit de huidige HEMA filialen. Je moet toch proberen te overleven in deze tijd. Alhoewel ik het idee heb dat het hier altijd vrij druk is bij de HEMA. Leuk dat HEMA Bussum bij de filialen zit die een make over krijgt, ik ga er zeker eens een kijkje nemen. De vernieuwde online webshop zal ze ook meer verkopen opleveren denk ik. Vooral voor mobiele en tablet bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder