Hema Academie: wat is er mee gebeurd? Lees het nu!

Hema academie

Wel eens gehoord van de Hema Academie?

In 2013 kwam de Hema met hun eigen academie, waar je terecht kon voor cursussen en opleidingen. Maar wie nu denkt: ‘Ik ga een leuke opleiding bij de Hema doen,’ wordt teleurgesteld. De Hema Academie is niet meer…

Maar er is wel een alternatief, en dat is Springest.

Wat is de Hema toch allemaal aan het doen?!

Eerst kregen ze een notarisservice. Toen kwamen ze met zorgverzekeringen, en nu hebben ze ineens een heuse Hema Academie met bijpassende Hema cursus! Ze hebben duidelijk het spreekwoord: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest,’ aan hun laars gelapt! Ik vraag me af of je binnenkort ook kunt scheiden via de Hema!

Opleidingen en cursussen via de Hema academie

Stel je wilt een eigen bedrijf starten. Dan kun je bij een Hema cursus ZZP-er kopen. Zo’n Hema cursus kost 375 euro, en duurt een jaar. Ik denk dat ik dan toch eerder een dergelijke cursus bij de LOI zou volgen. Die hebben tenminste al jarenlang ervaring met cursussen. Straks gaat de LOI nog rookworsten verkopen.

Zoals deze notarissen!

3 gratis cursuspakketten voor leden van de bibliotheek

Wat wel heel leuk is, is dat je als bibliotheeklid een aantal gratis online cursussen kunt volgen bij de Hema-academie! Eerst dacht ik dat alles gratis was. Maar dat was natuurlijk naïef.  Voor bibliotheekleden zijn er drie speciale pakketten samengesteld.

Gratis Hema cursus:

 1. Vrije tijd (DJ, wijn proeven, digitale fotografie)
 2. ICT (Excel 2007, iPad, PowerPoint 2013)
 3. Sociale vaardigheden/social media  (Instagram, Timemanagement, omgaan met pesten en seksuele intimidatie)

Waarom werken de Hema en de bibliotheek samen?

De Hema hoopt op meer naamsbekendheid en interesse voor hun andere, betáálde opleidingen en cursussen. En de bibliotheek hoopt waarschijnlijk dat ze nieuwe leden zullen krijgen.Wat die naamsbekendheid van de Hema Academie betreft: dat lijkt me geen luxe om die te verbeteren. Ik had er tenminste nog nooit van gehoord. En ik vraag me ook af wat een Hema cursus toevoegt aan het aanbod van de LOI, NHA en NTI.

Wat biedt de Hema academie voor cursussen aan?

De Hema cursus die mij het meest opviel was de cursus Bevlogenheid en Drijfveren!

Update 2021: Vaarwel Hema Academie, Hallo Springest

Let op: in 2016 stopte de samenwerking tussen de bibliotheken en de Hema academie. En per 1 januari 2016 zijn alle activiteiten van HEMA academie overgedragen aan SkillsTown/ Springest.

Wat is Springest?

Springest is een website waar je kunt kiezen uit 88.000 trainingen, cursussen, opleidingen, webinars, coaches van meer dan 8.000 aanbieders. Stel je wilt een opleiding tot professioneel blogger gaan doen. Dan type je dat in op de website van Springest, en dan krijg je een handig overzicht van aanbieders van opleidingen tot professioneel blogger. Je vindt er ‘alles rondom persoonlijke ontwikkeling.’

Je vindt er ook een overzicht van gratis cursussen! Kijk op springest.nl/gratis.

Heb je interesse in online leren? Dan vind je wellicht mijn post over de LOI HBO opleiding die mijn dochter deed ook interessant.

Had jij destijds een cursus of opleiding gedaan bij de Hema Academie?

Zie ook mijn post over Hobby’s zoeken!

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik had er nog niet van gehoord. Ben er wel benieuwd naar.
  Wat betreft de LOI. Ik had zo’n 15 jaar geleden prima ervaringen met de opleiding en de begeleiding die ik er toen deed. Ongeveer 5 jaar geleden deed ik weer een opleiding bij hen. Was echt waardeloos. Hopeloos veel fouten in de oefenstof. Die ondanks diverse keren aandringen echt niet veranderd werden. Fouten bij de begeleiding. Ik hoop echt dat ze weer beter zijn gaan presteren anders zou ik LOI beslist niet aanraden.

  1. Wat een opvallend verschil VeggieMo. Dom van de LOI dat ze de feedback niet gebruikten om zich te verbeteren.

   Ik ben ook wel nieuwsgierig naar die Hema Academie. Het is weer eens iets anders.

 2. Ik zie het probleem van deze Hema-producten niet? Ze proberen gewoon in een voor iedereen moeilijke periode hun markt te verbreden, slim toch? Daarnaast vind ik het eigenlijk wel leuk dat gesloten bolwerken als notariskantoren aangepakt worden. Want réken maar dat daar sprake is van zware kartelvorming, en dat we met z’n allen jarenlang teveel betaald hebben. En als je er geen goed gevoel bij hebt, dan koop je toch gewoon alleen je rookworst bij de Hema (hoewel ik daar als vegetariër dan altijd weer weinig van begrepen heb;). Ik sla deze ontwikkelingen in elk geval met veel interesse gade.

 3. leuk! Bedankt voor de tip. Kan nu in ieder geval (als ik ze af heb) weer drie cursussen op mijn CV zetten

  Groetjes Pukkie

 4. Ik zou niet zo snel cursussen bij de Hema hebben gezocht! Maar ik vind het aanbod van een gratis cursus bij een bibliohteekabonnement natuurlijk erg aantrekkelijk! Ik ga één dezer dagen gauw eens kijken of dat ook geldt voor onze bibliotheek…

 5. Waarom niet? Ik vind top. Ze zijn heel slim … En creatief!
  Dat maakt me denken aan Migros in Zwitserland. Supermarktketen met daarnaast reisbureau, opleidingen / cursussen, taal scholen in het buitenland …. En zelfs eigen bank.
  Als ik een cursus zou willen volgen, zou ik eerder gaan kijken bij Hema academie, ik koppel het aan aan het vertrouwde Hema. Terwijl LOI enzo … Zijn allemaal voor mij onbekende bedrijven.
  En net als met alles en overal … Zal de ervaring ons/mij zeggen of het goed of waardeloos is … :-)

 6. Volgens mij biedt de hema zelfs al notarissen aan, waar je dan ook weer kunt scheiden :-)

  Ik heb een cursus brainstormen besteld, ga me er eens in verdiepen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.