Tea Topic: Ben jij een ochtend- of een avondmens? + Linkparty reminder

tea topicHet Tea Topic van vandaag is:

‘Ben jij een ochtend-of een avondmens?’

Gezien mijn bedtijd, vermoed ik dat ik een ochtendmens ben.

Hoe laat gaat mensen gemiddeld naar bed?

Meestal ga ik uiterlijk om 22 uur slapen. Om 6.30 sta ik op, en rond 7.15 ga ik hardlopen. Nadat ik dit had bedacht, vroeg ik me af:

‘Hoe laat gaan mensen gemiddeld naar bed?’

Bij Polar, van de sporthorloges, hebben ze hier een handig onderzoek naar gedaan. Zij concluderen:

‘Gedurende de week gaan Nederlanders gemiddeld om 23:41 uur naar bed en staan ze om 7:03 op, met een totaal van 7 uur en 22 minuten slaaptijd.’

Onderzoek van de Universiteit Utrecht bevestigt dit ongeveer: ‘Jan Modaal gaat om half twaalf naar bed.’

Nederlanders slapen te weinig!

Tsjonge, de meeste Nederlanders staan dus amper later  op dan ik, ze gaan echter wel veel later naar bed! Maar voordat ik mezelf kon verwijten dat ik teveel slaap las ik, dat de meeste Nederlanders te weinig slaap krijgen! Langzaam maar zeker bouwen zij een steeds grotere ‘slaapschuld’ op.

Huisvlijt Linkparty reminder

Deel hieronder jouw blogpost en/of ontdek leuke nieuwe blogposts!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ben jij een ochtendmens? Of een avondmens?

Similar Posts

14 Comments

  1. Gemiddeld ga ik om 23.00 uur naar bed. Ik ben echt een ochtendmens, uitslapen is ook niks voor mij.

  2. Ik herken me wel in jouw dagritme. Alleen niet hardlopen,maar een eindje wandelen in de vroege ochtend

  3. Als je buiten de deur werkt heb je vaak weinig keuze, je moet gewoon je nest uit.
    Zelf ben ik een avond- nacht mens. Hans

  4. Ik ben een avond- / nachtmens, maar helaas moet ik er eigenlijk altijd vroeg uit, dus probeer ik enigszins op tijd naar bed te gaan (streeftijd half 12…)

  5. Wow, half twaalf?! Ik vind dat echt wel rijkelijk laat hoor. Oké, ik slaap niet altijd om die tijd, maar dan lig ik toch echt al wel in bed. Vroeger was ik een avondmens. Tegenwoordig steeds meer een ochtendmens, hoewel ik dat geloof ik nog niet helemaal aan mezelf toe wil geven.

  6. Ochtend! Werkdagen 05.30 op, om 07.15 op het werk, weekend 07.00 op, om 09.00 op de sportschool. Bedtijd: altijd 2100 uur, werkdagen en weekend en vakanties, altijd, behalve als er vrienden komen eten of wij ergens naar toe gaan om te eten.

  7. Op dagen dat ik werk sta ik om 6 uur op, dus dan ga ik de dag daarvoor ook rond 21.30 à 22uur slapen. Wanneer ik niet vroeg op hoef slaap ik meestal alsnog wel om 22.30uur al. Een avondmens ben ik dus zeker niet, maar een ochtendmens ook niet, want ik heb echt altijd moeite met opstaan. (Maar goed, ik ben ook ‘chronisch vermoeid’ dus als ik aan mijn moeheid toegeef kan ik de hele dag wel slapen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.