Groene zeep: het slechtste schoonmaakresultaat?!

Groene zeep

Groene zeep en baking soda zijn bekende, en voordelige schoonmaakmiddelen

Als fan van groene zeep werd ik dan ook niet blij van een recente test van allesreinigers door de Consumentenbond. Daarbij was groene zeep namelijk het slechtst van de hele klas!

Laten we eens kijken wat er aan de hand is!

De Consumentenbond testte allesreinigers

Maar liefst 23 allesreinigers testte de Consumentenbond. Hun vraag was helder:

‘Doen allesreinigers hun naam eer aan, en krijgen ze al het vuil weg?’

Ze gebruikten de allesreinigers op 3 soorten vlekken:

 • Vetvlek
 • Plakkerige siroopvlek
 • Eigeel

De Conclusie van de Consumentenbond over allesreinigers

Op basis van hun onderzoek concludeert De Consumentenbond dat allesreinigers vooral geschikt zijn om vast, en vettig vuil weg te krijgen. Maar in hun test krijgen niet alle allesreinigers die vlekken weg. Het beste uit de test komt Dettol Power &Fresh Sprankelende Citroen & Limoen met een 8,1. Op de tweede plaats staat Una Eucalyptus allesreiniger van de Aldi met een 7,2. En die is meer dan de helft goedkoper.

Screen Shot 2020 02 01 at 15.32.10
De winnaar: 2,99 bij Albert Heijn
Screen Shot 2020 02 01 at 15.33.45
Tweede plaats: 0,99 cent bij Aldi

En hoe zit dat nou met groene zeep?

De onderzoekers van De Consumentenbond dompelden glaasjes met met een vlek van braadvet in een warm sopje met allesreiniger. Driehoek vloeibare groene zeep werkte het slechtst. De Groene zeep kreeg maar de helft van de vetvlek weg. De Consumentenbond vroeg om opheldering bij de fabrikant, en ze citeren die als volgt:

‘De reiniger laat een beschermlaag achter. Dat maakt hem geschikt voor het schoonmaken van natuurlijke, poreuze materialen als hout en steen, maar minder voor gladde of glimmende oppervlakken.’

Tsja… Het is een wonderlijke uitkomst van De Consumentenbond. Zelfs op Wikipedia wordt Groene zeep juist genoemd als effectief tegen vetvlekken. Ik denk dat het ook te maken heeft met de pH-waarde van Groene zeep.

Eerst zien, dan geloven?

Je vindt het verslag van de test van de allesreinigers op consumentenbond.nl/allesreinigers.

Tip!

Screen Shot 2020 02 01 at 15.42.03

Heb je geen abonnement op De Consumentenbond, en kun je daardoor niet het hele artikel lezen? Een handige tip is dan om het artikel te lezen op een computer in de bibliotheek! Die hebben namelijk wel toegang tot het ledendeel.

Welke allesreiniger kun je nou het beste kopen?

Op basis van deze test van De Consumentenbond ben je het voordeligst uit met de Una Eucalyptus allesreiniger van de Aldi.

Vloeibare groene zeep koop je voor 1,59 bij AH.

Leestips

Sunlight zeep

Lees ook mijn post over ossengalzeep! en mijn antwoord op de vraag van Aimé over Groene zeep tegen rusteloze benen.

Groene zeep Action

Wat is jouw favoriete schoonmaakmiddel?

Similar Posts

31 Comments

 1. Huh?! De fabrikant van groene zeep zegt dat het minder geschikt is voor gladde oppervlakken en meer voor hout en steen?
  Ik ben helemaal verbaasd. Dit lijkt me een vreemde uitleg.
  Ik dacht dat je het overal kon toepassen. Ik gebruik groene zeep namelijk ook in de badkamer en daar heb ik alleen maar gladde oppervlakken.
  Het lijkt mij logischer dat die vlek op het glas er niet af ging omdat er geen schuimeffect in groene zeep zit, die dus het vette oppervlak afbreekt. Maar goed, wie ben ik :-) :-)
  Dus, interessante uitkomst. Dat spul van de lidl is dan wel eens het proberen waard.

 2. Mij is ook altijd geleerd dat groene zeep alleen voor badkamer/wc enz. was. Dus gebruik ik het ook alleen daarvoor. Komt denk ik ook omdat ik allesreiniger zo lekker vind ruiken en dat dus pak voor al het andere;).

 3. soda, azijn, afwasmiddel, dat gebruik ik het meeste. Ik zou niet eens weten welke allesreiniger we in de kast hebben. Die koopt Dinnetje meestal.

  Love as always
  Di mario

 4. Ha Nicole,

  k ben geloof ik een slechte huisvrouw (of liever: geen huisvrouw)
  Ik doe maar wat.
  Als het spul op is ga ik naar de Acton en koop een fles.
  That’s it!
  Leuk, dat je het hebt onderzocht,dat dan weer wel!

  Groetjes, Marlou

 5. hoe is deze test dal wel uitgevoerd ? vraag ik me af
  ik gebruik soda en groene zeep al jaren en alles is schoon heb ooit diverse middelen gebruikt om van m,n roos af te komen 2x m,n haren gewassen met groene zeep en NOOIT MEER last gehad van roos . DUS DAT HELE ONDERZOEK IS WERKELIJK NIKS WAARD zonde van het papier waar het op geschreven staat . de hele rest is alleen maar reclame en verkoop praatjes .

  1. Wat heerlijk dat je dankzij groene zeep van je roos af kwam Rene! Ik heb het een keer geprobeerd om van de luizen af te komen, in een laatste wanhoopspoging. En dat werkte toen ook.

 6. Hallo

  Ik doe vaak een poging om alles ! in huis te doen met groene zeep te willen doen, zo graag wil ik dat omdat Driehoek nu vegan is .
  Dus ook klodder groene zeep weer vloeibaar maken voor sprays.
  Maar pak ook toch weer een ander vegan/ milieuvriendelijk middel uit de winkel er naast, omdat het toch gauw te vet word.
  Bv op aminaat en afwas.
  Voor de was is vlgs Marcel green soap idd niet geschikt omdat er geen enzyemen in zitten >

 7. Groene zeep is al zo oud. Oudere dames geloven vaak nog in groene zeep. Ik allang niet meer.
  Heb Gilet Bang ontdekt maar dat zie je tegenwoordig ook al niet veel meer.

 8. Groene zeep staat hier ook maar er wordt vaak gewerkt met soda, azijn (wat een super goeie wasverzachter is trouwens) en spiritus. Voor de wc gebruiken we ecologische wc reiniger.

 9. een “allesreiniger” moet nog uitgevonden worden, als ik het zo lees..

  het hangt van de ondergrond en van het type vervuiling af

  groeten

 10. Een van die vreselijke middeltjes van vroeger, je boende en schrobde je een ongeluk, dat was nu eenmaal des vrouws.
  Ik ga er niet mee aan de slag, de stank alleen al.

 11. Ligt er maar net aan hoe je je allesreiniger gebruikt. Als je alleen wilt spuiten en met een doekje wegvegen… Tsja… Dat werkt ook alleen als iets bijna niet vies is. Ik gebruik mijn groene zeep altijd met een schuursponsje en alles wordt brandschoon, ook vieze vetvlekken op het fornuis!

 12. Heel toevallig gebruik ik precies de twee waarvan je hier een afbeelding hebt staan afwisselen. Hangt er maar net vanaf wanneer ik er aan denk om het aan te vullen, sta ik bij de Aldi of bij de Hoogvliet;-)

 13. En hoe zit het met het millieu want volgens mij is groene zeep het meest millieu vriendelijk.

 14. Groene zeep kun je bijna voor alles gebruiken. Ik gebruik het in mijn zeeppompje om handen te wassen. Het is zachter voor je huid omdat er lanoline in zit. Er zit ook iets vettigs is, dus het dus niet geschikt voor ramen en glimmende oppervlakte. Ik boen er de vloer mee en ook het aanrecht en wasbakken. Het word heel mooi met groene zeep. Je hebt verschillende merken, Drie Hoek die is het “duurste” maar er zijn ook div huismerken voor nog geen euro heb je 750 ml tot 1 liter inhoud. Ze ruiken ook allemaal verschilend. Dan schrob ik de stoep er mee , heerlijk fris. En ook heel belangrijk het is voor 99% biologisch afbreekbaar! Tot slot je kunt er ook je haar mee wassen en voor wollen kleding op handwas ideaal!

 15. Nou ja! Ik ben pas overgestapt op groene zeep omdat dat beter is voor het milieu. Ik ben er trouwens tevreden over, hoor. Misschien is het bij ons thuis niet vuil genoeg. Kwestie van bijhouden ;-)

 16. Groene zeep RULES!
  marmoleum vloeren kun je er fantastisch mee dweilen, en inderdaad vegan en 99% biologisch afbreekbaar
  Dat vettige laagje zie je alleen als je teveel gebruikt. Het is dus ook nog superzuinig en dus cheap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.