Reacties

Gietvloeren: 13 vragen van mij, en 13 antwoorden van een expert — 41 reacties

 1. Wij hebben eind 1974 een gietvloer in onze badkamer laten gieten. ‘’n L-vormige badkamer met in de korte poot de douche met een 10 cm hoge betonnen drempel. ‘n Vriend (autospuiter) was het op een beurs in Duitsland tegen gekomen en heeft het verzorgd! Inderdaad, helemaal naadloos, gemakkelijk in ouderhoud en het stond erg mooi.

 2. Ik heb wel eens een gietvloer gezien in een woonkamer bij mensen en daarbij vond ik het echt sfeerloos. Zo'n vloer als in een gymzaal, maar dan zonder de strepen erop. In de badkamer zou ik het nog wel overwegen.

 3. we hebben ook wel aan een gietvloer gedacht als een van de opties voor onze woonkamer, maar hebben uiteindelijk toch gekozen voor pvc. Waardoor een gietvloer bij ons afviel was toch de beetje kale kille uitstraling. Maar wellicht is het in een ander type woning of een andere ruimte wel een geschikte keus

  • Momenteel ben ik een nieuwe keuken aan het plannen. Een betegelde vloer vind ik mooi maar wordt me afgeraden door 1 van mijn dochters die uit ervaring weet dat ieder stuk serviesgoed dat uit je handen schiet gegarandeerd in stukken valt. Bovendien is zo'n vloer koud. Het lijkt me dat deze bezwaren ook toepassen op bovenstaande gietvloer. Een gladde onderlaag is ook te maken met cement. En daar leg je dan tegels of vinyl of parket op.

  • Met vloerverwarming is het ideaal, een lekkere warme vloer aan je voeten. En het klinkt veel minder hol dan tegels. Voor een keuken is het een goede optie

 4. Een koele en kille uitstraling. Prima voor vloeren in een laboratorium of een restaurantkeuken die dagelijks meerdere keren schoongemaakt moeten worden. Zelf zo'n vloer gieten is niet moeilijk mits de ondervloer goed is. De vloeistof loopt met een beetje hulp mooi waterpas en naadloos aan. Het euvel waar je als consument echter tegen aan loopt is de inkoopprijs van het product. Die ligt vele malen lager dan je als consument ervoor betaald.

 5. Op mijn werk (dagcentrum voor ouderen) zijn er gietvloeren in de toiletten gekomen. Niet egaal van kleur maar met vlokjes erin van verschillende kleuren. Een en al ellende. De vloeren raakten snel beschadigd door gebruik (o.a. met rollators). Hierdoor ontstonden gaatjes in de vloer waar het vuil zich ophoopt en er zwart uitziet. inmiddels al 2 x gerepareerd maar het euvel blijft. Wij wachten er nu op dat de vloer helemaal opnieuw gegoten wordt maar wij hebben er ondertussen weinig vertrouwen meer in.

 6. Onze buren hebben een gietvloer, wel mooi maar mijns inziens alleen geschikt als je een vrij moderne inrichting hebt bij een landelijke stijl/klassiek zou ik het zelf minder mooi vinden. Er wel over nagedacht maar uiteindelijk gekozen voor PVC gelegd in visgraat. Ook onderhoudsarm en iedereen denkt dat het parket is. Ik zag overigens bij de Hornbach een filmpje van zelf een gietvloer leggen, weet niet of dit een "echte" gietvloer was maar er moest wel eerst een coating aangebracht worden, dan de vloer en dan weer een coating. Zag er heel eenvoudig uit maar dat is met bijna alle klusdingen als er ideale omstandigheden zijn.

 7. Ik vind gietvloeren echt prachtig en heb het overwogen voor de nieuwe badkamer. Alleen is het zo dat geen enkel aanbieder komt voor een oppervlakte van 7m2. Omdat het zo’n bewerkelijke klus is. Allemaal hanteren ze een minimum oppervlakte van 20-30m2 helaas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>