Gietvloer ervaring: het verhaal van Merel

Gietvloer ervaring

Gietvloeren zijn populair, en ik snap best waarom! Ze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren en zijn ook nog eens makkelijk schoon te houden. Er gaat niets boven ervaringen van anderen, en hieronder mijn interview met Merel over haar gietvloer!

Waarom koos je voor een gietvloer?

Omdat we (ik) al die plaatjes van gietvloeren altijd al mooi vonden. Toen we ons huis bouwden, hielden we een gietvloer in ons achterhoofd, voor als er nog budget zou zijn aan het einde van de rit. En dat was er!

Wat voor soort gietvloer heb je?

Een epoxyhars vloer, met krasvaste lak, mat.

Hoe ziet je gietvloer er uit?

Licht met veel vegen erin. De kleur is looming dust. We wilden veel vegen, vanwege het grote oppervlak en het voorkomen van het ziekenhuis-gevoel

Hoe verliep het gieten? Het je het laten doen, of zelf gedaan?

We hebben het laten doen. Ik denk dat het goed verliep. We konden er uiteraard niet bij zijn. We hebben het laten doen door een bedrijf dat ook holplinten in onze badkamer kon maken. Dat kunnen niet alle gietvloerengieters.

Hoe bevalt je gietvloer?

In principe heel goed, je ziet er alleen wel veel op.

Hoe is het onderhoud en schoonmaken?

Makkelijker kan haast niet. Wat er ook omvalt, even zo’n vochtig doekje erover en klaar is kees. Ik weiger vaker dan 1 x per week te stofzuigen, ondanks mijn grote vriend (zie foto), dus ik moet er maar aan wennen dat soms de flatsen overal zitten.

Zou je hem aanraden?

Ja, maar misschien zou ik zelf nu een tintje of twee donkerder nemen.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer vind jij?

Gemak, strak, voelt warm en zacht. En er zijn eindeloos veel kleuren mogelijk.

Zijn er ook nadelen?

Met name door dingen die erin steken (denk aan een zware kast die je even op 1 poot neerzet) beschadigt de vloer wel snel. Met zand of vuil valt het juist heel erg mee qua krassen. Dat komt ook door de toplaag (lak) die wij hebben gekozen, op aanraden van het bedrijf in verband met onze hond.

Wat raad je andere mensen aan die een gietvloer willen?

Ga in godsnaam voor een goed bedrijf. Een gietvloer is duur, maar als je het geld eenmaal hebt uitgegeven, moet je er gewoon niet meer aan denken en geniet!

Hoeveel kost een gietvloer?

Ik dacht €8500 voor ongeveer 120m2

Gietvloer nadelen: oplossingen

Gietvloeren hebben nadelen, maar voor de meeste zijn oplossingen te vinden. Sleur bijvoorbeeld niet je meubels over de vloer, maar til ze op, als je ze anders wil neerzetten. Leg een mat bij de voordeur, en laat mensen bij binnenkomst hun schoenen uit doen. Zo voorkom je dat ze viezigheid naar binnen lopen, en dat hun schoenen vieze vegen op je gietvloer maken. Kies voor een zogenoemde ‘kleurechte’ gietvloer om te voorkomen dat hij vervaagt. En wat betreft de gevoeligheid voor krassen: de juiste beschermlaag doet veel. Denk bijvoorbeeld aan een epoxyvloer van G-vloeren. Een epoxyvloer is een slijtvaste, ijzersterke vloer.

Gietvloer nadelen: tot slot

De ene gietvloer is de andere niet. Sommige gietvloergebruikers zijn dol dolblij met hun gietvloer, maar er zijn ook mensen die zeggen: ‘Nooit meer!’ Hoewel gietvloeren makkelijk zijn schoon te houden, zijn ze tegelijkertijd erg besmettelijk en gevoelig voor beschadigingen. Denk dus goed na over de nadelen en of jouw levensstijl daarbij past.

Denk goed na over het type gietvloer, de kwaliteit en de afwerking, want die bepalen hoe je vloer zich houdt onder dagelijks gebruik.

Similar Posts

33 Comments

 1. Die gevoeligheid voor beschadiging zou bij mij wel een drempel zijn. Aan de andere kant zeg ik met dit soort dingen altijd: de eerste beschadiging zie je en daarna maakt het niet meer uit;).

  1. Wat is het eindresultaat prachtig zeg. Mijn moeder heeft verhuisplannen dus die ga ik dit laten zien D

 2. Handig deze informatie! Wij gaan een nieuw huis laten bouwen en een van de mogelijkheden is een gietvloer. Goed om te lezen hoe het bij jullie bevalt.

 3. Wij hebben een gietvloer en zijn tevreden. Je ziet er wel veel op, dus ik raad aan om een stofzuigerrobot erbij aan te schaffen. Elke dag even een rondje en dat doet veel goed voor de vloer.

 4. 1 x in de week stofzuigen met een hond? En je gasten de schoenen uit laten trekken bij binnenkomst?
  Dus als de gasten weggaan nemen ze “fijn” alle hondenharen aan hun sokken mee naar hun eigen huis……

 5. ik ben dol op kleden en die komen op zo’n gietvloer natuurlijk prachtig tot hun recht.

 6. Ik krijg bij dit artikel nog niet zo’n goed beeld hoe een gietvloer eruit ziet. Is het de vloer waar de hond op staat?

 7. Niets voor mij dus. Ik hou het wel bij mijn parket. Als dat er een beetje geleefd uitziet, dan hoort dat zo.

  Love As Always
  Dimario

 8. Hmmmm, ik word hier niet heel blij van moet ik je eerlijk bekennen. We hebben nu al heel erg lang laminaat en ik zou toch wel graag een houten vloer willen. Of zo’n beton look vloer (dus niet echt beton maar juist pvc). Volgens mij is dat hartstikke gebruikersvriendelijk.
  Wel goede tips trouwens voor mensen die wèl een gietvloer willen.

 9. Ik ken het niet eens eigenlijk maar ik vind het er wel mooi uitzien. Toch gaan we altijd weer voor parket.

 10. Hmm, het zou denk ik niks voor mij zijn, ten eerste schrik ik een beetje van de prijs en zo heel voorzichtig ben ik ook niet

 11. aan de hand van de foto dacht ik ; oh er komt een reden waarom het niet handig is met honden haha maar toch niet. een gietvloer is wel lekker praktisch maar ik zou er zelf niet voor kiezen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.